Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsaládosok: miért nem...

Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?

Figyelt kérdés

Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.

Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.

Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.

Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.

2021. júl. 30. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom hogy az anyja manipulálja, mert akkor a fia is ilyen lenne. És nem, nem miattam váltak el, és nem, nem is a férjem miatt. 15 éve elváltak az anyuka szerelmes lett, vitte a 2 gyereket. Mi 8 éve vagyunk együtt. Házasságuk ideje alatt szerezte a férjem a második diplomáját. Azt mondta a nő a gyerekeknek hogy nem igazság hogy a férjem mellette tanult, nem volt pénzük más büdös k. va (én), meg élvezi a jólétet. A lánya mindent megtett hogy elváljunk, de persze hogy összeugrottak az apjával amikor le.kváz meg le hülye picsáz engem. Mindenesetre vidéken lakunk, itt elhintette a kiscsaj hogy az apja leszarja őket mert az új kurvája elvitte egy szar irányba. Olyan szar irányba vittem el hogy én mondtam a férjemnek hogy adjon nekik mindig. Kocsit pénzt, de olyan is volt hogy nyaralást fizettettem be vele hogy hátha megenyhul. 2szer hívta ránk a hatóságokat, mocskolódó videót tett közzé rólunk. Sőt egy alkalommal azt mondta nekem a telefonba hogy nem tehet róla hogy utálja a gyerekeket. Ezért nem jön hozzánk. Rá 4 napra meg elkérte a férjemtől a kislányunkat hogy elvigye lovakat nézni a barátnője tanyájára. Mondtam a férjemnek hogy csak akkor viheti ha ő is mehet velük vagy én. Nem vitte inkább. Lehet hogy az életét mentettem meg a lányunknak, nem tudom.
2021. dec. 17. 12:36
 72/81 A kérdező kommentje:

Ezt még olvasni is szörnyű! :(

Nem lennék a helyedben.

Köszönöm, hogy leírtad a történetet!

Akkor nem tudom, miért viselkedik így a lány. Először azt hittem, a férjed exfelesége uszítja.

2021. dec. 17. 14:23
 73/81 anonim ***** válasza:
100%

71 szerintem meg nagyon befolyása alatt áll a lány a fiút nem tudta így maga mellé állítani.Nálunk színtér anya lett szerelmes mint a mak7es vitt mindent a csemetéjével a párom a személyes dolgait hozta el ami nem volt sok.

Hogy szét akartak minket szedni első perctől mostanáig nem kétséges.Hogy nehogy azé a büdös K-ê legyen minden naná

Nem gond az a büdős K sose akart semmít!!!

Aztán még ez sem elég a pàrom minden bevételét maguknak követelik.

Úgy gondolják az az övüké nehogy az a büdös K kapjon belőle

Ha nekem ő kel tartsam is el.

Ez csak a jéghegy csúcsa rengeteg ármánykodás rosszindulat megrendezett dolgok kísértek minket.Olyan mint egy rémálom

Olyan emberek akarják a kapcsolatunkat irànyítani akit a párom exe baràtság cím szó alapján ránk szabadít.

Csak azért mert az ő êlete nem úgy alakult

Úgy érzi most a páromnak egy füttyentésére ott kêne hadjon engem és kutya kőtelessêge őt szolgálnia.A kérdező túl fiatal nem ritka a jó mostoha.

Csak úgy állítják be a dolgokat hogy így látszódjon.

Tudod a te férjedet se szeresse a gyereke a pénzéért maradjon akkor inkább a saját világában és pumpolja az anyukáját!

2021. dec. 17. 16:13
 74/81 A kérdező kommentje:

Te biztosan nem vagy számító, haszonleső ember, ezért sem értem, miért viszonyulnak hozzád ilyen negatívan..

Ez elképzelhető, de én sok gonosz mostohát láttam a környezetemben. Lehetséges, hogy rossz körökben forgok?!

2021. dec. 17. 16:16
 75/81 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelhető vagy csak annak állítja be valaki őket.

Soha nem tudhatod mi van a 4 fal között

Ên a mostoha gyerekemnek úgy akartam mindent megtenni mint egy legjobb barát szülő nem akartam lenni soha hisz felnött volt meg egy szülöt egy idegen nem tud helyettesíteni nem lehetett! Csalódott vagyok de tudom nem ő a hibás.

De attól hogy szeretem a szülőmet az ocsmány kéréseit nem hajtóm véghez és a legfontosabb akárhogy feketíti be a másik szülőt azt nem teszem hogy undórító módon tiszteletlen és lekezelő leszek vele és lenézem.

De ha pênz kel mint egy felsöbb rendű ember ki ha én nem módjára üzenget a család tagjaival.

Nagyon kívánom hogy a te életedben ilyen soha ne legyen!

2021. dec. 17. 16:40
 76/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszolhat!

Való igaz, nem tudhatjuk, valójában mi is történik.

Remélem, nekem nem kell majd ilyesmit megtapasztalni..

2021. dec. 17. 16:42
 77/81 anonim ***** válasza:
100%
71es vagyok. Azért nem gondolom hogy bárki is rávette volna a lányt (25) bármire mert az a fajta ember aki uralkodik és senkire nem hallgat. Vagy mondok egy másik példát. Anyu elvált a nővérem apjától és összeházasodott az én apámmal. Tesóm csak negatív dolgokat hallott az apjáról, de ő mégis kíváncsi volt az apjára sőt az élettársát ís elfogadta és csak dicsérte. Pedig volt ott egy lakás is, nyugodtan harcolhatott volna a tesóm vagy irigykedhetett volna a nőre is akár akivel az apja élt, mégsem tette.
2021. dec. 17. 22:25
 78/81 A kérdező kommentje:

*Köszönöm, hogy válaszoltál!

Neked is köszönet, amiért leírtad a véleményed!

Jó, hogy pozitív példáról is lehet hallani. :)

2021. dec. 17. 23:12
 79/81 anonim ***** válasza:
100%

71 Szívből örülök hogy ijet hallok.

Tudod a pénz a domináns

Ritka ember a tesód.

2021. dec. 18. 07:35
 80/81 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, bocsánat, hogy nem a kérdésedre válaszolok, mert szerencsére arra nem tudok, nem éltem át ilyet. Viszont eddigi Gyk-s "pályafutásom" (több, mint 10 év) alatt még nem találkoztam ennyire kedves, empatikus és intelligens kérdezővel, mint te. Remélem, hogy minden a helyére kerül az életedben és szívből kívánom is neked. De ahogy elnézem, vagy annyira jó ember, hogy a körülményektől eltekintve is boldog legyél. Oké, nyáladzás off 😂. N/34
2022. jan. 11. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!