Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsaládosok: miért nem...

Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?

Figyelt kérdés

Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.

Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.

Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.

Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.

2021. júl. 30. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
100%
28as, ez olyan szomorú. Beszélj velük. Mondd el hoy érzel, hisz lehet hogy ők ugyanezt hiszik fordítva. Évtizedek nem múlnak el nyomtalanul.
2021. aug. 21. 17:27
 32/81 A kérdező kommentje:

Egy beszélgetés tényleg nem rossz ötlet.

Köszönöm a válaszokat!

2021. aug. 21. 18:18
 33/81 Katona Dius ***** válasza:
100%

Ebben a témában elég összetettek a problémák. Lehet, hogy au új pár a ludas, lehet, hogy a gyerek árámnykodik, hogy újra összehozza a szüleit, lehet, hogy csak a két személy annyira eltérő, hogy nem találják a közös hangot.

Barátnőm jelenlegi kapcsolata pl olyan: a párja első házasságából lett két lánya. Az akkori feleségének felépített egy két szintes házat (kőműves). Amikor szétmentek, ott hagyott mindent nekik, egy fillért nem kért a házból. Fizette a gyerektartást, emellett csupasz seggel lépett ki a kapcsolatból. A második kapcsolatából született egy fia. Az akkori élettársának vett az apja egy kis parasztházat, a fickó azt gyönyörűen felújította. Mikor tizen x évvel később szétmentek, ismét ott hagyott mindent, ment csupasz fenékkel.

Most már évek óta együtt van barátnőmmel. Bármi van, a nő intézi a fickónak és a gyerekeinek az ügyeit. (A gyerekek már huszon ill. harminc évesek)

Egy hónapja halt meg azu előző élettársának az édesapja, ott is barántőm intézte a temetést, mert a nő annyira buta, hogy fogalma sincs, milyen ügyet hogyan kell intézni. Még a fiúnak a kollégiumi jelentkezést is, mindent ő csinál.

Közben a fickó lányai vettek egy-egy ingatlant, egyik lakást, a másik házat. Apuka ment, saját költségen felújította őket, a lányok még az anyagokat sem vették meg, mindent apuka fizetett.

Barátnőm és párja 8 éve élnek együtt barátnőm ingatlanában. Idén vett egy új házat, mert a falu ahol élt, eléggé elszínesedett az utóbbi években és beköltözött a városba. Első dolog volt, hogy a lányok felhívták barátnőmet, ki ne találja, hogy az apjuk majd ingyen megcsinálja neki az új házat, remélik, hogy nem akarja kihasználni őt és kifizeti neki ez utolsó fillérig a munka és anyagköltséget.

Biztos én vagyok hülye, de én itt elküöldtem volna őket melegebb éghajlatra.

2021. szept. 15. 07:17
 34/81 anonymousreview60 ***** válasza:
96%
#33: A barátnőd pasiját nem Goriot apónak hívják véletlenül? Amit tesz, az már túl van a becsületen, és az eszementségre hajaz. A barátnőd is túl sokat intéz.
2021. szept. 15. 09:41
 35/81 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőd jól választott. Ritka az ilyen gondoskodó férfi. Imádom ezt a típust, nem értem az előző 2 nő miért engedte el.

A lányok szövege meg csak egy vélemény, szerintem semmiben nem fogja befolyásolni. Az emberek életük középső részében túlzottan anyagiasak, gondolom a csajok is ott tartanak valahol. Majd elmúlik. Sok boldogságot nekik.

2021. szept. 15. 10:02
 36/81 A kérdező kommentje:

33-as, ez tényleg elképesztő. Én is elküldtem volna őket a búsba.

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

2021. szept. 15. 22:53
 37/81 anonim ***** válasza:
100%

Erre szoktam mondani hogy a

"gyerekek" elfelejtik hogy a szüleik vegigdolgozták az életüket, felnevelték őket, innentől kezdve arra költik a pénzüket amire akarják, nem tartoznak elszámolni valóval.

Párom családjában is volt hasonló sztori de mondtam neki hogy arra költi apád a pénzt amire akarja, nem tartozik senkinek elszamolni valóval. Képzeljétek el hogy vagytok 60-70 évesek és jön valaki aki elkezdi irányítani a pénzugyeiteket..Sokszor szerintem inkább az orokségüket féltik a "gyerekek".

2021. szept. 16. 08:23
 38/81 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, mondasz valamit. Sok a hálátlan gyerek, tisztelet a kivételnek.
2021. szept. 16. 17:20
 39/81 anonim ***** válasza:
100%
Bárki bármit mond sose fogod tudni úgy szeretni más gyereket mint a sajátodat. El lehet meg kell is fogadnia másikét de ennyi...
2021. szept. 23. 13:42
 40/81 A kérdező kommentje:

Ezt én is így látom.

A saját vér más, de úgy gondolom, hogy a párod gyerekével sem kellene gonoszkodni. Csak elfogadni, kialakítani egy normális, semleges viszonyt.

Köszönöm a választ!

2021. szept. 23. 19:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!