Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsaládosok: miért nem...

Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?

Figyelt kérdés

Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.

Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.

Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.

Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.

2021. júl. 30. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonymousreview60 ***** válasza:
36%

A kiskorú mostohagyerekek egy 20 évvel ezelőtti Élet és Tudomány cikk szerint 6%-kal gyakrabban szenvednek halálos balesetet mint az édesgyerekek.

Az új emberi nőstény érdeke, hogy a hím csak őrá koncentráljon. A hím oroszlán megöli vagy elkergeti azbelőző kölykeit.

2021. aug. 1. 12:41
 22/81 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, köszönöm az információt!
2021. aug. 1. 18:47
 23/81 anonim ***** válasza:
62%
Arra figyeltem fel, a férfiak mindkét családban elfogadóak, a nők egyikben sem.Ez számomra is azt jelenti, amit az előző hozzászóló írt a nőstény oroszlánokról. Ez az új ismeret meglepett, és el is gondolkodtatott.
2021. aug. 6. 01:12
 24/81 anonymousreview60 ***** válasza:
76%

#23: Vigyázz! Pontatlanul fogalmaztam eszerint. Minden nőstény érdeke, hogy a hím csak az ő kölkeivel foglalkozzon. De pont az oroszlán nőstények és a házimacska nőstények szoktak együtt nevelni, kölcsönösen szoptatni kölyköket, ha azok egyivásúak. A hím oroszlán az, amelyik az előző király menekülőképes kölykeit elkergeti és a kisebbeket megöli, mert abban érdekelt, hogy csak a saját kölykeit nevelje, és a nőstény mielőbb az övéit szülje.

De az effektus ettől függetlenül kimutatható: a mostohagyerekek könnyebben halnak bele a gyerekkorba.

2021. aug. 6. 07:55
 25/81 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, felūletesen olvastam, bocsánat.
2021. aug. 6. 09:41
 26/81 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. aug. 7. 00:30
 27/81 anonim ***** válasza:
100%

Van egy kislányom akit egyedül nevelek

Amíg együtt voltam apukával, addig volt egy nevelt fiam (nem szeretem a "mostoha" szót), nagyon szerettem a kissrácot, elvoltunk, bizalmasának tekintett.

VISZONT mióta egyedül vagyok a lánnyal, a második férfit pattintom le. Mindig elmondom az elején, hogy van egy kislányom, aki fontosabb mindennél (7hónapos), és nem apukát keresek neki. Az én lányomat nem kötelező nevelnie, nem kell vigyázni rá DE! nekem ő az első és nem fogom jobbra balra passzolni nagyinak-bébiszitternek stb, hogy én jól érezzem magam. Ezt meg is értették, 1-2hétig, aztán fel voltak háborodva, hogy én nem ugrok egy csettintésre pl a lázas gyerek mellől... így gyorsan átléptem rajtuk. Nem tudom, ha ez folytatódik, a lányomhoz később hogy álltak volna

2021. aug. 14. 16:44
 28/81 anonim ***** válasza:
100%

Mi is elvált szūlők gyerekeként nőttünk fel az öcsémmel. Anyu annyira meg akart felelni a nevelőanya szerepnek, hogy mi lettūnk a mostohagyerekek.

A házasságommal kaptam két gyereket is, akiket az édesanyjuk nevelt, így amolyan vasárnapi gyerekek voltak. Mivel saját gyerekem nem lehetett, őket szerettem teljes szívvel. Jó is volt a kapcsolatunk, az unokák mamának hívtak. Azután 37 év után a férjem meghalt. A gyerekek örököltek szinte mindent, nekem egy családi ház egyharmada jutott. A hagyatékin lemondtam kettejük javára az én harmad rész családi házrészemről, hogy cserébe a félig amúgy is az én tulajdonomban lévő kis lakás az enyém lehessen. Azóta alig látom őket. Hová lett a családom? Talán nem is volt soha?

2021. aug. 14. 20:15
 29/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnállak mindkettőtöket. :/

2021. aug. 14. 20:50
 30/81 anonim ***** válasza:
100%
9. Ez nem ilyen egyszerű. Sok probléma lehet egy kapcsolatban, ami az évk alatt gyűlik. A végén még olyan sok a negatív élmény hogy már nem akarnak együtt élni ezért új lappal akarnak kezdeni valaki mással.
2021. aug. 21. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!