Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsaládosok: miért nem...

Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?

Figyelt kérdés

Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.

Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.

Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.

Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.

2021. júl. 30. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ahogy írod. El kell fogadni a másik gyereket. Ő is fogadja el a tied. Fontos h mi ne akarjuk kioktatni a másik gyerekét . Ezt most az én példámból mondom mert nálunk sajnos ez van. Párom is oktatja az én gyerekeimet , persze én az ő gyereke életébe nem szólhatok bele !Nekem nem jön be a mozaik család!!!Sajnos nem lattam előre a buktatóit. Pedig rengeteg van. Rengeteg empátia, tolerancia kell h működjön. Pedig nálunk közös gyerek nincs is. Van ő gyereke és én gyerekem .Kivancsi lennék van e olyan család akinél ez patentul működik!
2021. szept. 24. 07:11
 42/81 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos választ!

Ez azért szomorú. Szerintem nagyon kevés esetben működik a mozaikcsalád. Egy olyan családról sem tudok a környezetemben, ahol bejött volna a patchwork család.

Nálunk az a helyzet, hogy Apa nem szól bele az új feleség gyerekeinek életébe, a nő viszont egzecíroz bennünket, mindent sajnál tőlünk. A válás szélén állnak.

Anyukám második házassága sem az igazi.

2021. szept. 24. 10:08
 43/81 anonim ***** válasza:
43%
Még az is előfordulhat kedves kerdezö hogy a szüleid újra vissza találnak egymáshoz ! Ez egy tanuló pénz volt nekik és rájöttek ők mint szerintem sokan hogy nem éri meg elválni, főleg ha gyerek is van , kivételt képez ha iszik , nőzik vagy verekedik a férfi. Nagyon nagyon ritka az olyan h válás után hozott gyerekekkel működjön egy kapcsolat csak szerintem sokan későn jönnek rá addigra szét megy a család, oda a ház, a vagyon. Én is megjártam a poklot azért merem ezt így állítani.
2021. szept. 24. 14:08
 44/81 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnállak. 😔 Neked sem lehet egyszerű.

Én sem tartom elképzelhetetlennek, ráadásul több közös ismerős is arra buzdítja őket, hogy kezdjék újra. Ki tudja, mit hoz a jövő.

Apa nem ivott, nem verekedett, nem nőzött. Az volt a gond, hogy ellaposodott a kapcsolat, és mindkét szülő félrelépett. Anya pedig olyannyira szerelmes lett egy másik férfiba, hogy miatta az egész addigi életét borította. Most pedig veri a fejét a falba, nagyon bánja a döntését..

2021. szept. 24. 15:12
 45/81 anonim ***** válasza:
88%
Átérzem kedves kérdező! Mivel pont így vagyok mint anyukád. Én is szerelmes lettem elköltözöttem most meg verem a fejem a falba h én marha.....barcsak vissza tudnám csinálni...
2021. szept. 27. 07:33
 46/81 A kérdező kommentje:
Őszintén sajnálom. :'( Nem lennék a helyedben. Mi a gond a mostani pároddal, ha nem vagyok túl indiszkrét?
2021. szept. 27. 12:05
 47/81 A kérdező kommentje:
*Mi a baj, ha nem vagyok túl indiszkrét?
2021. szept. 27. 12:07
 48/81 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos nem olyan férfi mint amilyennek gondoltam! Ahogy összeköltöztünk kezdte kimutatni h milyen is valójában. Sajnos addig nem láttam tisztán. Kötekedő ember. Azt nézi a másikba mibe lehet belekötni. De érdekes módon ez az én csaladtagjaimra korlatozódik. Az ő gyereke az arany gyermek akibe hiba nincs. Az összes csaladtagomba már belekötött. Szóval nem egyszerű ember. De még sorolhatnám....
2021. szept. 27. 20:23
 49/81 A kérdező kommentje:

Rossz természetű ember lehet. Apa felesége hasonló jellem.

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Sajnállak, amiért így jártál. :(

2021. szept. 28. 07:54
 50/81 anonim ***** válasza:
94%
És tudod az a baj ezekkel az emberekkel h vissza vetítik a hibáikat a másikra. Ő szapulta már végig az én csaladtagjaimat ,de már szó szerint mindenki sorra került, egyet nem tudnék kiragadni akibe nem a hibát látta meg, mégis azt hangoztatja h nekem van rossz természetem!
2021. szept. 28. 10:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!