Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?
Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.
Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.
Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.
Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.
Köszönöm szépen a hasznos választ!
Ez azért szomorú. Szerintem nagyon kevés esetben működik a mozaikcsalád. Egy olyan családról sem tudok a környezetemben, ahol bejött volna a patchwork család.
Nálunk az a helyzet, hogy Apa nem szól bele az új feleség gyerekeinek életébe, a nő viszont egzecíroz bennünket, mindent sajnál tőlünk. A válás szélén állnak.
Anyukám második házassága sem az igazi.
Nagyon sajnállak. 😔 Neked sem lehet egyszerű.
Én sem tartom elképzelhetetlennek, ráadásul több közös ismerős is arra buzdítja őket, hogy kezdjék újra. Ki tudja, mit hoz a jövő.
Apa nem ivott, nem verekedett, nem nőzött. Az volt a gond, hogy ellaposodott a kapcsolat, és mindkét szülő félrelépett. Anya pedig olyannyira szerelmes lett egy másik férfiba, hogy miatta az egész addigi életét borította. Most pedig veri a fejét a falba, nagyon bánja a döntését..
Rossz természetű ember lehet. Apa felesége hasonló jellem.
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Sajnállak, amiért így jártál. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!