Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mozaikcsaládosok: miért nem...

Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?

Figyelt kérdés

Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.

Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.

Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.

Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.

2021. júl. 30. 16:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
35%
Miért kéne mostohaapucinak/anyucinak jó pofát vágni a bunkóskodásodhoz?
2021. júl. 30. 17:45
 12/81 anonim ***** válasza:
97%

A volt párom csúnyán vált. Gyerekeivel is rossz a kapcsolata. Az én gyerekeimet egyre inkább el kezdte gyűlölni, ahogy telt az idő...valahol magára haragudhatott, hogy a sajátjaival csődöt mondott.

Addig szídta őket, míg szakítottunk. Még mindig azt hajtogatja, a gyerekem tette tönkre...ami hülyeség...válás után sok sérelem lehet és nem mindig azonnal jön ki. Én nyitottam a gyerekei felé.

2021. júl. 30. 17:46
 13/81 A kérdező kommentje:

Komolyan mondta.

Egyébként köszönöm, hogy leírtad a véleményed!

2021. júl. 30. 17:47
 14/81 A kérdező kommentje:
12-es válaszoló, őszintén sajnálom.. :(
2021. júl. 30. 17:48
 15/81 anonim ***** válasza:
94%
12es vagyok egyébként érdekes még a történetben, csak hogy nézzük a másik oldalt is, az ő két gyereke közül az egyik kamasz a másik felnőtt nő volt...a kamasztól "féltem" és ő volt az, aki teljesen elfogadott...a felnőtt lány "fúrt". Mondjuk ebből még nem lett volna szakítás. Szóval biztos, hogy van ahol tud működni...csak fontos, hogy minden szereplő tul legyen már a korábbi házasságon...én túl voltam, ex párom és nagyobb gyereke nem...bele is buktunk
2021. júl. 30. 18:05
 16/81 anonim ***** válasza:
94%
Azért ez az uszítás meg a szülő ellen nevelés sem csak fekete-fehér. Az apám engem ütött, az anyámat meg annyira terrorizálta lelkileg, hogy lefogyott húsz kilót. Az új párjának meg előadta, hogy én el lettem tőle marva, és hiába tesz meg ő mindent erőn felül, semmi sem jó nekem, mert anyám átmosta az agyamat.
2021. júl. 30. 18:05
 17/81 A kérdező kommentje:

Tudom, persze, sokféle helyzet előfordul.

Én csak arra akartam kilyukadni, hogy sokan felrúgják az ellaposodott házasságukat. Aztán, X év elteltével elkezdenek panaszkodni, hogy a második házasság sem az igazi, nem kellett volna elválni korábban, sajnálják a gyerekeiket.

2021. júl. 30. 18:14
 18/81 anonim ***** válasza:
26%
Sajat maguk döntése.
2021. júl. 30. 23:43
 19/81 anonim ***** válasza:
93%

Mostohagyerek voltam... öhm, na hagyjuk, apa nője kezdettől fogva ki nem állhatott, csak mert "léteztem". :(

Minden kapcsolat két emberen múlik, és én hiába próbálkoztam 16 évesen, ő "cseppet" elutasítóan vislekedett lényegében egész végig, míg velük laktam. Szívás. :(

2021. júl. 31. 16:46
 20/81 A kérdező kommentje:

Sajnálom. :( Én is tapasztalok hasonlót. Apa mostani felesége nem kedvel. Pedig tisztelettudó vagyok.

Köszönöm, hogy válaszoltál!

2021. aug. 1. 09:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!