Mozaikcsaládosok: miért nem lehet elfogadni a jelenlegi kedves előző kapcsolatából született gyereket/gyerekeit? Van itt olyan, aki nem találja a közös hangot a mostohaszülővel? Megérte vagy sem felrúgni az előző kapcsolatot/házasságot?
Korábban már tettem fel egy kérdést ilyen témában, érkezett is kellő mennyiségű válasz.
Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy 2 ember elválik, ilyen-olyan okokra hivatkozva. A szüleim is szétmentek, de a 2. házasságuk sem fenékig tejfel. Utólag mindkettő bánja, hogy nem dolgozott a házasság helyreállításán.
Édesanyám párja elfogadott engem és a húgomat, Anya viszont ki nem állhatja a jelenlegi férje előző kapcsolatából született fiát. Szerintem ez így nem helyénvaló, hiszen, ha a párja elfogadott bennünket, akkor Anyukámnak is hasonlóan kellene viselkednie. Nyilvánvalóan nem várható el, hogy a mostohaszülő sajátjaként szeresse a másik ember gyermekét, de a gonoszkodásnak, az utálkozásnak sem látom értelmét.
Édesapám hasonlóan járt. Ő szeretettel fordult a jelenlegi feleség előző házasságaiból született gyerekei felé. Eleinte a nő is ezt mutatta, az utóbbi időben viszont kimutatta a foga fehérjét. Egyre inkább azt érezzük, hogy csak a saját gyerekeit ajnározza, nekik jár minden, tőlünk viszont mindent sajnál. Ki akarna taszítani bennünket, csak Apa nem hagyja magát. Eléggé anyagias, pénzéhes.
Köszön a válaszod.Tudod még anyít találd meg a magad útját. Nem tudom hány éves vagy.De nekem akkor jött el a boldogság attól a pillanattól már nem fájt semmi.-Megtaláltam az igaz páromat saját családom lett
Saját erönkből éltünk.Kárpótolt még az is hogy a mostoha anyám féltékeny lett rám olyan nem mindennapi párom lett
Sajnos hamar elvesztettem.
De a jó isten a magunk fajtát kárpótolja mindig.
Rengeteget dolgozom hogy meg legyen mindenünk mert a mostani párom sem egészséges de nem cserélnék senkivel.
Ő számomra.a második csoda akit kaptam
Egy kincs!
Fel a fejjel!
Én szívből megbocsájtottam mindegyik szülömnek.Hisz nekik is kelet kezdeni egy másik életet.Azt hiszem egy bizonyos kort meg kel élni hogy a sérelmek elkopjanak!Minden jót és boldogságot neked!
24 éves vagyok.
Örülök, hogy sikerült túllépned a múlton és megtaláltad a párod, nagyon sokat jelent egy szerető, hűséges társ. ❤️
A kakukkmadár beletojja a pacsirta madár fészkébe a saját tojásátját.
A kakukkmadár kikel, és sorra kilökdösi a pacsirta madár tojásait és fiókáit. A pacsirta madár ösztöne által vezérelve eteti, felneveli.
Utolsó mégis a mostoha szülő az főként a nő:aljas a szemét a gazember az irigy.Az a dolgod hogy az a nő szerepet kapjad!
Tudod én úgy érzem amít ezek a gyerekek tesznek nem az ő hibájuk a háttérben mindig ott a bosszú éhes ex.Aki ezt kiprovokálja a gyerekből.Szép nevelés és rájuk nézve így kel öket minősíteni.
Arra nem gondol hogy biztos hasznára válik a gyereknek.
Én úgy gondolom a gyerekből ne csináljunk egy bírót aki az anya javára dönt.Igazából nem is a gyerekre tartozik a válás miértje.
Az anyák mind valami ártatlan ma született báránykának adják ki magukat hibátlan embernek.
Holott egy válás két emberen múlik ok és okozat
Egyiket sem kel a mennybe menesztelni de az apát és a párját a gyerekkel elkárhoztatni sem kêne!Idáig ök nem jutnak el!
66-os, most nagyon megdöbbentem, ilyesmire vagy hasonlóra nem láttam példát a környezetemben. Sajnálom, hogy így alakult. :( Nem lehet, hogy esetleg az édesanyja manipulálja?
Egyébként a gyerekekre tényleg nem kellene bíróként tekinteni, mert szinte minden esetben 2 ember rontja el a házasságot.
Köszönöm a válaszokat!
Kérdező fiatal vagy vannak valóban gonosz mostohák.De nem mind
az!
Csak nem engedünk magunkból mazsorett bábút csinálni.
Sajnos nagyon sok ijen van csak nem mernek hangot adni neki.
Nem is gondolsz rá a fent leítak végett hány élet megy tönkre.
69-es, köszönöm a választ!
Persze, nem is feltételeztem ilyesmit. Akadnak jó fej, korrekt mostohaszülők is, csak nincsenek sokan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!