Családalapításnál mennyire fontos tényező az anyagi biztonság?
A párommal 17 éves korom óta együtt vagyok, most vagyok 23. 3 éve együtt is élünk. Idősebb nálam, 36 éves.
Ne értsetek félre kérlek, nagyon szeretem a mai napig, de már nem úgy, mint az elején, nincs meg az a tűz, vagy nem tudom... Most egy fél éve megismerkedtem egy sráccal, aki fiatalabb nálam (most érettségizett). Az elején kb. az "ismerősöm ismerőse" szinten voltunk, utána barátok lettünk és egy ideje érzem azt, hogy többet érzek iránta, ő is irántam. Konkrétan ha találkozunk egy buliban, attól boldogabb leszek, mint egy 2 hetes nyaralástól a párommal... Nem csalnám meg ettől függetlenül, mert őt (is) szeretem. De a szakítás megfordult a fejemben.
Beszéltem erről az anyámnak, aki szerint ne tegyem, mert megbánom.
Ő azért is szereti nagyon a páromat, mert mellette megvan a teljes anyagi biztonság. Magasan a magyar átlagszínvonal felett élünk, mindent megad nekem és a családalapításról is beszéltünk már, 2-3 éven belül szeretnénk kisbabát.
Ezzel szemben a másik 18 éves, most fog egyetemre menni. A családja nem áll annyira fényesen anyagilag, így nála nemhogy a saját lakás, de még az albérlet sem nagyon opció, most intézi a kollégiumot... Az anyám ettől is tart, hogy mi lenne később. Beköltözik az én lakásomba és ennyi? Meg hogyha gyereket szeretnék, akkor nagyon nem mindegy, hogy nyugodtan otthon lehetek vele 3-4 évet és nem kell aggódjak a pénz miatt, vagy már 1 évesen bölcsibe adom, mert muszáj dolgoznom... Ráadásul én már vágyom babára, egy egyetemista utolsó gondolata lenne a gyerekvállalás, meg egy friss kapcsolatban ez nagyon elő sem jön sokáig.
Meg hogy higgyem el, nem mindegy, hogy az egész téli szezont tölthetem el valamelyik tengerparton, vagy egész évben spórolunk egy 10 napos nyári utazásra, vagy hogy nem kell főznöm, mert éttermezhetünk napi háromszor is, vagy azt kell figyelnem minden héten, hogy mi akciós, mert csak az fér bele. És hogyha elmúlik a rózsaszín köd, utálni fogom az egészet és visszasírom a régi kapcsolatomat.
Szóval ebben az esetben szerintetek mennyire lenne rossz döntés a váltás?
#70: Ha már így megszólítottál "szánalomként", akkor válaszolok. De... megadnám a gyerekemnek!! Egy szóval nem írtam olyat, hogy nem. Inkább az a "szánalom" hogy az ilyen emberek verik a mellüket, hogy ők aztán már 18 évesen külön éltek, önállóak, van SAJÁT kocsi, lakás. De mellé szereztek egy kamu diplomát azért, hogy ne legyen ciki a helyzet. Utána meg még a kérdező is dicsekszik ezzel... De láthatod itt sok sok embernek ez a véleménye mint nekem. Én dolgozok, saját magamnak szereztem munkát, szereztem diplomát, nyelvvizsgákat. Van párom és soha nem várnám el, hogy akár ő alám tegyen valamit. Vagy hogy eltartson. Nincs miért szégyenkeznem.
A kérdező a családalapítással akarja leplezni a pénzéhséget. Vannak ilyenek. Szép napot "szánalom"!
Magyarul a párod a csillagokat is lehozná de te már mással d.gtnád magad. Oké, ezzel nincs gond, gyerekkétn jöttél vele össze, de legyen benned annyi, hogy szakítasz vele.
Amúgy nyugi, a 18 évesnek 2-3 alkalomra kellesz csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!