Családalapításnál mennyire fontos tényező az anyagi biztonság?
A párommal 17 éves korom óta együtt vagyok, most vagyok 23. 3 éve együtt is élünk. Idősebb nálam, 36 éves.
Ne értsetek félre kérlek, nagyon szeretem a mai napig, de már nem úgy, mint az elején, nincs meg az a tűz, vagy nem tudom... Most egy fél éve megismerkedtem egy sráccal, aki fiatalabb nálam (most érettségizett). Az elején kb. az "ismerősöm ismerőse" szinten voltunk, utána barátok lettünk és egy ideje érzem azt, hogy többet érzek iránta, ő is irántam. Konkrétan ha találkozunk egy buliban, attól boldogabb leszek, mint egy 2 hetes nyaralástól a párommal... Nem csalnám meg ettől függetlenül, mert őt (is) szeretem. De a szakítás megfordult a fejemben.
Beszéltem erről az anyámnak, aki szerint ne tegyem, mert megbánom.
Ő azért is szereti nagyon a páromat, mert mellette megvan a teljes anyagi biztonság. Magasan a magyar átlagszínvonal felett élünk, mindent megad nekem és a családalapításról is beszéltünk már, 2-3 éven belül szeretnénk kisbabát.
Ezzel szemben a másik 18 éves, most fog egyetemre menni. A családja nem áll annyira fényesen anyagilag, így nála nemhogy a saját lakás, de még az albérlet sem nagyon opció, most intézi a kollégiumot... Az anyám ettől is tart, hogy mi lenne később. Beköltözik az én lakásomba és ennyi? Meg hogyha gyereket szeretnék, akkor nagyon nem mindegy, hogy nyugodtan otthon lehetek vele 3-4 évet és nem kell aggódjak a pénz miatt, vagy már 1 évesen bölcsibe adom, mert muszáj dolgoznom... Ráadásul én már vágyom babára, egy egyetemista utolsó gondolata lenne a gyerekvállalás, meg egy friss kapcsolatban ez nagyon elő sem jön sokáig.
Meg hogy higgyem el, nem mindegy, hogy az egész téli szezont tölthetem el valamelyik tengerparton, vagy egész évben spórolunk egy 10 napos nyári utazásra, vagy hogy nem kell főznöm, mert éttermezhetünk napi háromszor is, vagy azt kell figyelnem minden héten, hogy mi akciós, mert csak az fér bele. És hogyha elmúlik a rózsaszín köd, utálni fogom az egészet és visszasírom a régi kapcsolatomat.
Szóval ebben az esetben szerintetek mennyire lenne rossz döntés a váltás?
Annak aki azt mondja, maradjon az idősebb pasival, mert annak van pénze, és anélkül nem lehet boldognak lenni.
Párom 19 éves srác volt, mikor összejöttem vele. Én 23 és egyetemet végzett. Meg se fordult egy pillanatra sem a fejemben, hogy emiatt nem jövök össze vele. De képzelhetitek, mikor másoknak elmondtam, akkor meg hasra estek. De nem volt ilyen cókmókolás, amiket egyesek írtak, hogy dehát drága a pelenka, meg egzisztencia, meg ház, meg karrier...
Fogtuk magunkat, elmentünk dolgozni, kibéreltünk egy pici lakást. És képzeljétek igen, panelba jött a gyerek, és most jutottunk el oda, hogy kigyűjtöttünk egy házra is. :) Teljes a boldogság, nem függ a szeretetünk az anyagi helyzetünktől, vagy az életkorunktól, presztízsünktől.
Kb 4-5 éves vagyok egy +30-as férfival.
Tényleges tapasztalatod nincs párkeresésben. Ha tini koroban aktív is voltál, az teljesen más mint a felnőttpárkeresés.
Szerintem azt fogod megbánni, hogy fiatal koroban amikor volt lehetőséged nem nézted meg milyen lehet mással. Lehet eltaláltad a lottó 5öst ezzel az idős férfivel, de az is lehet hogy csak azt hiszed, hogy jó a kapcsolatotok hiszen nem rossz vele és még nincs referenciád hogy milyen jó is lehet egy kapcsolat...
Amúgy mindenki magának teremti meg az egisztenciát. Nem úgy kell érdek kapcsolatot választani, hogy a másik eltudjon tartani vagy bizonyos életvitelt biztosítson neked.
33 Nem akartam ráhúzni. Azt szemléltettem vele, hogy nem kell ahhoz pénzes egzisztenciával rendelkező 30+os pasi, hogy boldog legyen valaki házassága.
34 Igen, olyan is van (bár ritka) hogy 15 éves koruk óta együtt vannak, és együtt is maradtak. DE! Ez egyrészről ritka, másrészről, itt nem arról van szó, hogy egykorúan jöttek össze, vagy van köztük 5 év. Hanem hogy a csaj tinikora óta együtt van vele, és már most, 23 évesen ÚGY ÉRZI, hogy nincs benne tűz a párja iránt, mással is tudna boldog lenni. Na akkor itt van a kutya elásva. Mint mondtam, nem feltétlenül a kis egyetemista srác miatt kell elhagyja, hanem mert ennek a kapcsolatnak lőttek. Ha meg is házasodnak, a csaj előbb utóbb félrelép, más most sem boldog.
Nem azt mondjuk, hogy a penz miatt maradjon az idosebbel:) hanem azt ha gyereket akar tan biztos anyagi hatter kene hozza! szep es jo mikor kommentelgetik hogy a gyerek isten ajandeka es nem a penz a lenyeg csak a szeretet de amelyik gyerek korgo gyomorral fekszik le aludni azt ez nem vigasztalja!! Amikor a baba bolt elott apuka pelenkara kereget ... hat nagyon eldurrant az agyam.
Ne legyunk mar annyira onzok hogy egy kis csoppseg eletet megkeseritjuk mert "KELL" gyerek, kozben a rezsit se tudjak fizetni !
38
Jó, abban igazad van, hogy eltértünk a tárgytól. A kérdés az volt, hogy "Családalapításnál mennyire fontos tényező az anyagi biztonság?".
Nyilván mindenki tudja, hogy fontos. Pénz nélkül nem szülünk. De ez még mindig nem azt jelenti, hogy csak ez a csávó tudja neki megadni, és ezért kell vele maradnia, akkor is ha nem szereti. Nem, szerelem nélküli házasságba még xarabb gyereket csinálni, mint pénz nélkülibe. Ez nem azt jelenti, hogy akkor szakítanak, és fel kell csináltatnia magát egy 19 évessel. Rengeteg hal van még abban a bizonyos tengerben, csak sorrendet kell állítani. Ha annyira babázni akar, akkor szüljön egyet most, aztán meg válhat a férjétől 2-3 év múlva, mert rossz lesz úgyis a házasság.
Meg kell tanulni várni az életben. Én is inkább 30-hoz közel szültem az elsőt, mintsem 20-hoz, de nincs ezzel semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!