Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családalapításnál mennyire...

Családalapításnál mennyire fontos tényező az anyagi biztonság?

Figyelt kérdés

A párommal 17 éves korom óta együtt vagyok, most vagyok 23. 3 éve együtt is élünk. Idősebb nálam, 36 éves.

Ne értsetek félre kérlek, nagyon szeretem a mai napig, de már nem úgy, mint az elején, nincs meg az a tűz, vagy nem tudom... Most egy fél éve megismerkedtem egy sráccal, aki fiatalabb nálam (most érettségizett). Az elején kb. az "ismerősöm ismerőse" szinten voltunk, utána barátok lettünk és egy ideje érzem azt, hogy többet érzek iránta, ő is irántam. Konkrétan ha találkozunk egy buliban, attól boldogabb leszek, mint egy 2 hetes nyaralástól a párommal... Nem csalnám meg ettől függetlenül, mert őt (is) szeretem. De a szakítás megfordult a fejemben.

Beszéltem erről az anyámnak, aki szerint ne tegyem, mert megbánom.

Ő azért is szereti nagyon a páromat, mert mellette megvan a teljes anyagi biztonság. Magasan a magyar átlagszínvonal felett élünk, mindent megad nekem és a családalapításról is beszéltünk már, 2-3 éven belül szeretnénk kisbabát.

Ezzel szemben a másik 18 éves, most fog egyetemre menni. A családja nem áll annyira fényesen anyagilag, így nála nemhogy a saját lakás, de még az albérlet sem nagyon opció, most intézi a kollégiumot... Az anyám ettől is tart, hogy mi lenne később. Beköltözik az én lakásomba és ennyi? Meg hogyha gyereket szeretnék, akkor nagyon nem mindegy, hogy nyugodtan otthon lehetek vele 3-4 évet és nem kell aggódjak a pénz miatt, vagy már 1 évesen bölcsibe adom, mert muszáj dolgoznom... Ráadásul én már vágyom babára, egy egyetemista utolsó gondolata lenne a gyerekvállalás, meg egy friss kapcsolatban ez nagyon elő sem jön sokáig.

Meg hogy higgyem el, nem mindegy, hogy az egész téli szezont tölthetem el valamelyik tengerparton, vagy egész évben spórolunk egy 10 napos nyári utazásra, vagy hogy nem kell főznöm, mert éttermezhetünk napi háromszor is, vagy azt kell figyelnem minden héten, hogy mi akciós, mert csak az fér bele. És hogyha elmúlik a rózsaszín köd, utálni fogom az egészet és visszasírom a régi kapcsolatomat.

Szóval ebben az esetben szerintetek mennyire lenne rossz döntés a váltás?

2021. júl. 29. 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
41%

A golddigger evolúciója című áriát láthatjuk.

Az biztos, hogy a mostani párodat hagyd el. Vesz majd magának másik kiscsajt, akinek nem a lelépésen jár az esze, aztán kész.

Gyereket meg semmilyen körülmények között ne vállalj

2021. júl. 29. 13:17
 52/75 anonim ***** válasza:
95%
Erdekes pasi lehet, 30evesen 17 eves kiscsajt felszedni. Tudja o is hogy a " mindent megad" a szexepilje.
2021. júl. 29. 13:23
 53/75 anonim ***** válasza:
94%
Ha te a párod mellett már mással ismerkedsz akkor mi itt a kérdés?
2021. júl. 29. 13:36
 54/75 anonim ***** válasza:
93%
53, az a kerdeses hogy a jólétet nem akarja otthagyni. A szulei vallakozasaban fog dolgozni, a pasi gazdag, anyagi szempontbol minden le van zongorazva. De valami mégsem okes legbelül...
2021. júl. 29. 13:44
 55/75 anonim ***** válasza:
94%

Neked van valami pszichés betegségek, hogy csak a sokkal idősebbek meg fiatabbak jönnek be?

Ilyen tervekkel biztos nem kezdenék egy 18 évessel, de 36 évessel sem. Gáz az egész.

Miért nem keresel egy korban hozzád illő, 23-30 éves pasit?

2021. júl. 29. 14:04
 56/75 anonim ***** válasza:
95%
Na meg alapból egy pasi, akinek 30 évesen 17 éves lány kell komoly kapcsolatra... Hát, annak is tuti van való mentális problémája.
2021. júl. 29. 14:08
 57/75 anonim ***** válasza:
100%

“ Na meg alapból egy pasi, akinek 30 évesen 17 éves lány kell komoly kapcsolatra... Hát, annak is tuti van való mentális problémája.”

Hat persze, es meg veletlenul sem az ilyenekbol lesznek az “asszony hazicseledkent otthon marad” tipusu emberek, maskulonben miert nem egy hozza hasonlo koru, fuggetlen novel van kapcsolatban? Na? Kimondjam vagy kimondjam?

Azert mert kisebbsegi komplexusa van, es egy olyan lanyt keresett maga melle, aki meg eleg fiatal es tapasztalatlan ahoz, hogy tudja mit akar, es akinek be lehet tomni a szajat a nyaralassal meg az anyagi biztonsaggal ( marmint a ferfi van anyagilag biztonsagban, veletlenul sem a no).

Mondjuk a kerdezo is megeri a penzet, neki aztan tenyleg mindent megadtak a szulei (lakas, kocsi, munkahely), de meg igy is inkabb a parjan eloskodne, valaki magyarazza mar meg nekem, hogy miert?

Mert egy csoro, nincstelen lanytol meg valahol meg is ertenem (mondjuk nem teljesen, de mindegy), na de ugy, hogy minden alad van teve?!

Nem is ertem…….

2021. júl. 29. 14:44
 58/75 anonim ***** válasza:
92%

Itt nem a pénzről van szó elsődlegesen.

A kapcsolatod haldoklik. Az oka valószínűleg az, hogy túl fiatalon ismerkedtél meg vele. Iszonyat kevés olyan ember van, aki együtt tud maradni a fiatalkori (gondolom első komoly) kapcsolatával. Nyilván az az oka ennek az indokolatlan fellángolásnak, hogy már nem érzed jól magad a jelenlegi kapcsolatodban.

Nekem volt hasonló. 17 éves koromtól együtt voltam egy sráccal. Igazából jól megvioltunk, de elmúlt a "tűz". 24 körül voltam, mikor megismerkedtem egy nálam 2 évvel fiatalabb sráccal. Elhagytam a párom, öszejöttemó az újjal. Hát nevetséges volt:D 1 év után nem értettem magam, hogy egy ilyen kapcsolatért minek is adtam fel a régi, jól működőt. Végül szakítottunk.

Aztán megismerkedtem 29 évesen a jelenlegi párommal, akivel viszont minden tökéletes. Egyértelmű, hogy rá van szókségem, nemsoká házasodunk, gyereket is vele szeretnék vállalni.

Szóval

1. Szakíts, mert a kapcsolatodnak már nincs értelme.

2. A sráccal felesleges jövőt tervezgetni, semmi nem lesz belőle. Ha akarod, akkor elszórakozhattok egy darabig, de sok értelme nincs.

2021. júl. 29. 16:03
 59/75 anonim ***** válasza:
92%
Azért olyan sokat nem szeretne a kérdező dolgozni, mert jövőre fog végezni, de 2-3 éven belül gyereket akar. Semmi gond, ha anyukád tanácsát követed, egy megkeseredett nő leszel. Az lenne a normális, ha magadba néznél és tényleg úgy gondolod, hogy nem szereted a párod, akkor otthagyod. 17 éves korod óta párkapcsolatban vagy, ráadásul egy sokkal idősebb pasival. Inkább élvezd ki a fiatalaságot, szerelmet. Ez a gyereket akarok nemsokára, mégis kitől, egy olyan embertől, akit nem szeretsz már, aki mellett egy másik pasitól indulsz be?
2021. júl. 29. 16:49
 60/75 anonim ***** válasza:
68%
Megvan arra a szó, ha egy nő pénzért van valakivel, csak ugye nem épp illő azt kiírni. Bár nem tudom, hogy melyik a rosszabb, mikor valaki sok pasival egyenként kevesebb pénzért, vagy eggyel sok pénzét.
2021. júl. 29. 21:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!