Tényleg csak felfújom a dolgot?
7 éves korom óta osztozkodom egy szobán a kistesómmal, az ajtót sosem zárjuk, szüleink (inkább anyukámra jellemző) szabadon be/kijönnek ha akarnak.
Most érkeztem el abba a korba, hogy igénylem egy kicsit az egyedüllétet, de a közös szoba és az, hogy a szüleim bármikor bejöhetnek, kicsit feszélyez.(nem lehet bezárni az ajtót, mert akkor megkérik hogy nyissam ki, ellenkezni meg nem akarok)
A minap beszélgettem édesanyámmal, hogy lassan 18 évesként mennyire nehezen érint hogy nincs privát szférám, de ő csak kinevetett és kamasz-hisztinek tartja ezt az egészet.
Tényleg csak én fújom fel a dolgot, vagy jogosan érzem magam kényelmetlenül?
17/l
10-es válaszolónak!
7 éves korom előtt nekem is volt saját szobám. Az évek során nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a szüleim tervezték, ezért nem hibáztathatom és nem is hibáztatom őket. Engem egyedül édesanyám hozzáállása zavar, és hogy nem vevő arra, hogy valahogy kompromisszumot kössünk.
12-es válaszolónak!
Korábban próbáltam megkérni őt, de csak legyintett rá. Gondtam ha visszatérek a finomabb eszközökhöz, talán rá tudom vezetni egy kicsit a dologra :)
Komolyan nem tudom elhinni, hogy ilyen szülők léteznek..
Alig vagyok 16, de nem tudom mit csinálnék ha a tesómmal kéne egy szobában lennem, ráadásul az ajtót sem zárhatnám be.
Bæszki 17 éves vagy. Mások ennyi idősen aktív szexuális életet élnek, te meg 0-24ben össze vagy zárva egy ( ha jól értelmeztem) 10 éves gyerekkel. Ez nagyon nem normális, rendkívül káros rád és a testvéredre nézve minden tekintetben. A kamaszkorodnak meg lassan vége, nem értem mire fel jön ezzel anyád..
18-as válaszoló!
Rendszeresen járok pszichológushoz. Sokszor hozom fel neki azokat a témákat, amik az ottani beszélgetések során előjönnek és a szülőket is érinti, de csak legyint rá ha megemlítem, nem veszi komolyan. Már rég kiderült, hogy részben anyukám hibájából van szorongásom is. Amikor elmondtam neki, mit is gondol a pszichológus, ő letudta annyival, hogy lehet ha meghallgatná az ő (anyukám) verzióját, mást mondana...
Úristen, pszichológus meg milyen káros, minek vállal gyereket az ilyen szülő.. Ti mllyen elkényeztetett világban éltek?
Régen mindenki egy helységben aludt kb, mégis gerinces felnőttek lettek akiknek nem ez volt a mérce.. Ti meg ebben méritek a szülői alkalmasságot.. Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!