Apámmal nem tartottuk a kapcsolatot. Szüleim elváltak még kiskorunkba apám piált gyerektartastvse fizetet soha. Most meghalt de apám testvérei zaklatnak engem meg a tesomat h mondjunk le az örökségről.
Mivel papám már meghalt az apai részt apám már megörökölte korábban. A pénzt elitta de a kb 60 milliós családi ház még meg van mert azon a mamának haszonélvezeti joga van.
Apám után mi örököljük az apai részt. Ha a mama a sajátját el is ajandékozza akkor jár nekünk 5-5 millió forint kb.
De a nagynéném és nagybátyám aztvakarja mondjunk le róla mert bem tartottuk a kapcsolatot apánkal meg válás után a családdal.
Mi kisgyerekek voltunk. Apám nem keresett minket meg a család többi része sem. Anyám nem vitt minket mert elhordták mindennek amiért az alkoholista agresszív apánktól elvált,de nem is tiltotta h ők keressenek.
Tudom h nem mostanába látunk ebből pénzt de akkor is jól fog jönni majd nekem és tesómnak is.
Ki tudnak mégis vhogy forgatni abból ami jár nekünk?
Osztatlan közös tulajdont hogy az égbe terhelhetnél meg a tulajdonostárs hozzájárulása nélkül? Azért gondolkodjunk már egy kicsit :D ha az örökhagyónak van hitele, és annak a fedezete a ház az teljesen más, de te a büdös életbe nem raksz jelzálogot egyedül a közös tulajdonban levő házadra a másik hozzájárulása nélkül az hétszentség.
2021. ápr. 15. 15:17
42/61 anonim válasza:
41: PONTOSAN! :)
2021. ápr. 15. 15:19
43/61 anonim válasza:
#37, Mivel a házra veszi fel a hitelt, és nem fizeti akkor a bank a teljes ingatlant foglalja le
Tanulgassad még egy kicsit a jogot, és addig ne irkálj ide ostobaságokat.
2021. ápr. 15. 15:25
44/61 anonim válasza:
Meg ilyen nincs, hogy a házra veszel fel hitelt. Emberek vesznek fel hitelt a saját nevükben, aminek a fedezetéül szolgálhat a tulajdonukban levő ingatlan, ha a bank elfogadja. Így ha nem fizeted a hitelt, akkor is kielégítést kereshet a bank az ingatlanból. De olyan nincs, hogy én egyedül a Marikával közös házamra titokban hitelt veszek fel, odébbálok aztán még a Mari fizetéséből vonnak. Ez amit te írsz akkor állhat elő, ha a tulajdonostársak adóstársak is és nyilván ha az egyik nem fizet, akkor attól vonnak akitől tudnak. De te a beleegyezésed nélkül nem fogsz soha hitelt kapni ajándékba a nyakadba.
2021. ápr. 15. 15:33
45/61 anonim válasza:
Ahogy írják többen, ne mondjatok le, csak abban az esetben ha adósság is van, mert azt akkor ugyanúgy öröklitek és rámehet az a kevés pénz, ami esetleg apukátoktól rátok maradt.
2021. ápr. 15. 19:12
46/61 anonim válasza:
Én vagyok az egyetlen akinek ilyen apától nem kellene semmi?
2021. ápr. 16. 08:39
47/61 anonim válasza:
#46 ezt nem az apától kapja, ez nem ajándék. Az apa halála után kapja, azért mert őt illeti a törvény szerint.
2021. ápr. 16. 09:13
48/61 anonim válasza:
#46: csak a hülye vállalja be, hogy inkább csóró marad, de a büszkesége....
Törvény szerinti örökségről van szó, nem egy apa nagyvonalúságáról...
2021. ápr. 16. 09:15
49/61 anonim válasza:
Hát azért 5 milliotol még nem lesz gazdag. Legalábbis a mai világban nem megy vele messzire.
Lehet lepontozni, de nekem nem kellene olyan embertől örökség akivel szinte semmilyen kapcsolatom nem volt. Függetlenül attól hogy ez kinek a hibája volt.
2021. ápr. 16. 09:44
50/61 anonim válasza:
Ez nagyon "nemes" elképzelés, csak rettentö hülye ötlet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!