Jogos elvárás hogy mondjunk le az örökségről?
Apámmal nem tartottuk a kapcsolatot. Szüleim elváltak még kiskorunkba apám piált gyerektartastvse fizetet soha. Most meghalt de apám testvérei zaklatnak engem meg a tesomat h mondjunk le az örökségről.
Mivel papám már meghalt az apai részt apám már megörökölte korábban. A pénzt elitta de a kb 60 milliós családi ház még meg van mert azon a mamának haszonélvezeti joga van.
Apám után mi örököljük az apai részt. Ha a mama a sajátját el is ajandékozza akkor jár nekünk 5-5 millió forint kb.
De a nagynéném és nagybátyám aztvakarja mondjunk le róla mert bem tartottuk a kapcsolatot apánkal meg válás után a családdal.
Mi kisgyerekek voltunk. Apám nem keresett minket meg a család többi része sem. Anyám nem vitt minket mert elhordták mindennek amiért az alkoholista agresszív apánktól elvált,de nem is tiltotta h ők keressenek.
Tudom h nem mostanába látunk ebből pénzt de akkor is jól fog jönni majd nekem és tesómnak is.
Ki tudnak mégis vhogy forgatni abból ami jár nekünk?
Miért mondanátok le?
Apád azt sem fizette, amit kellett volna, anyagilag sem állt mellettetek, a nevelésben sem vett részt, inkább nekik járna kevesebb.
Semmi esetre se mondjatok le, erre sem jogi, sem erkölcsi indok nincs!
Azért óvatosan, mert ha elfogadjátok az örökséget, az esetleges tartozásai is rátok szállnak!
Csak azért mondom, mert egy alkoholistánál minden előfordulhat.
Amikor a papa után örökölt pénzt is abból levonta az állam a megelőlegezett gyerektartást. Más meg nem igen lehet neki mert nem volt hitelképes sehol mivel munkája se volt. Segélyekből meg alkalmi munkákból szerzett pénzt piára. Maximum a kocsmába tartozhat ha hitelbe ivott.
De majd a hagyatékin ugyis kiderül. Max ha sok az adósság akkor visszautasitjuk nem?
Csak akkor mondanék le, ha a hagyatéki papíron tartozás lenne.
Arra a házrészre vehet fel hitel aki a másik részt örökli. Akkor a bank viszi a házat, nektek semmi bele szólásotok nem lesz.
Én úgy gondolom, majd a hagyatéki tárgyaláson, követeljétek a pénzt. Akkor mondtok le ha x összeget ott megegyeztek, és megkapjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!