Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos elvárás hogy mondjunk...

Jogos elvárás hogy mondjunk le az örökségről?

Figyelt kérdés

Apámmal nem tartottuk a kapcsolatot. Szüleim elváltak még kiskorunkba apám piált gyerektartastvse fizetet soha. Most meghalt de apám testvérei zaklatnak engem meg a tesomat h mondjunk le az örökségről.

Mivel papám már meghalt az apai részt apám már megörökölte korábban. A pénzt elitta de a kb 60 milliós családi ház még meg van mert azon a mamának haszonélvezeti joga van.

Apám után mi örököljük az apai részt. Ha a mama a sajátját el is ajandékozza akkor jár nekünk 5-5 millió forint kb.

De a nagynéném és nagybátyám aztvakarja mondjunk le róla mert bem tartottuk a kapcsolatot apánkal meg válás után a családdal.

Mi kisgyerekek voltunk. Apám nem keresett minket meg a család többi része sem. Anyám nem vitt minket mert elhordták mindennek amiért az alkoholista agresszív apánktól elvált,de nem is tiltotta h ők keressenek.

Tudom h nem mostanába látunk ebből pénzt de akkor is jól fog jönni majd nekem és tesómnak is.

Ki tudnak mégis vhogy forgatni abból ami jár nekünk?

2021. ápr. 15. 11:33
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

Hát ha kötnek is ilyet akkor is csak a mama részére lehet. A papáét apám hivatalosan is megörökölte volt hagyatéki. A ház felének az 1/3ada járt neki meg a pénzből annak idején.

Apám végrendelettel meg ilyenekkel nem foglalkozott. Én és a tesóm öröklünk utána.

Gondolom a rokonok azért akarják higy lemondjuk mert a mama részével van már vmi susmus sztem de a papa részét amit már ugye apám megörökölt ki kell egyszer fizessék most majd nekünk. Ami kb 10 millió kettőnknek. Ha nem több mert azota az ingatlan árak nőttek. Ahoz hogy ezt kifizessék majd egyszer el kell adniuk a házat. Vagy hitelt felvenniük mert zsebből nem tudnák. Sztem ezért csesztetnek

2021. ápr. 15. 13:42
 32/61 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hogy csak a mama részére köthetnek bármit is (vagy kötöttek már), amúgy utána tudsz nézni a Földhivatalban - esetleg Ügyfélkapun -, hogy be van-e oda jegyezve bármi is. Aztán beszélj ügyvéddel, hogyan tovább.
2021. ápr. 15. 14:05
 33/61 anonim ***** válasza:
6%

Hiába vagy tulajdonos a ház részben, ha a többi részen hitel van, ugyan úgy lefoglalhatják.

A házban laknak, akkor igényelhetsz lakbért arányosan elosztva arra a részre ami a tiéd.

Mivel ahogy írod, több év mire pénz lesz belőle akkor sürgesd az eladását vagy fizessék ki a részeteket.

Mert ha megöröklöd, a kiadást is öröklöd. Az önkormányzatnál a helyi adót, hiába nem ott laksz. Te is tulajdonos leszel.

Ezzel együtt bármilyen büntetésből, hitelből kapni fogsz te is.

Le is vonhatják a fizetésedből.

Szóval ez nem olyan, hogy jár majd az a pénz nekem, azzal jár a felelősség és a terhelések is. A fenntartási költségek, pl nyáron ha 3, részre van osztva, három hetente fűnyírás.

Mivel örökölted a temetési költségek egy harmada is a tiéd, mivel az apád volt.

Ezt a hagyatéki tárgyaláson, mindenkinek elmondják.

2021. ápr. 15. 14:20
 34/61 anonim ***** válasza:
97%

"Vagy hitelt felvenniük mert zsebből nem tudnák. Sztem ezért csesztetnek."

Oszt ez ki a phaszt érdekel? Ami jár, az jár, ne legyél balek és ne mondjatok le családi nyomásra. Mondanék a lónak a kénköves phaszát! Utálom az ilyen nyomorék, szarrágó embereket.

2021. ápr. 15. 14:20
 35/61 anonim ***** válasza:
90%

De itt nem csak a házról van szó!!!!

Nem csak azt örökli meg hanem a kiadást és terheket is.

Ha a házból akar kap mindenből is.

A hagyatékin mindent elmondanak, azt meg kell várni. Ott dönt majd arról, lemond-e vagy nem.

Tételesen mindenről lista lesz mit fog örökölni.

2021. ápr. 15. 14:24
 36/61 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 33-as.

Ha a hagyatékin megöröklik jogerősen mondjuk az ingatlan 10%-át akkor a későbbiekben hogy kerülne az ő részére is hitel? Tulajdoni lapon be fogják jegyezni tulajdonosként, ha ezek után valaki meg szeretné terhelni az ingatlant hitellel akkor a bank is látni fogja hogy mekkora a tulajdoni hányad.

2021. ápr. 15. 14:38
 37/61 anonim ***** válasza:
4%
Mivel a házra veszi fel a hitelt, és nem fizeti akkor a bank a teljes ingatlant foglalja le. Ha a tulajdonosok között van olyan aki bevétellel rendelkezik rá terhelik. Sajnos ezt a kiskaput sokan kihasználják, hiába csak kis része az övé. Ezért kell óvatosnak lenni
2021. ápr. 15. 14:58
 38/61 anonim ***** válasza:
77%
Remélem hogy ha a tulajdonosok közül valaki letöltendő börtönbüntetést kap akkor azt nem dobják szét a tulajdonosok között :)
2021. ápr. 15. 15:02
 39/61 anonim ***** válasza:
66%
38: :-D :-D
2021. ápr. 15. 15:06
 40/61 anonim ***** válasza:
12%
Nem röhögnél ha veled történne meg
2021. ápr. 15. 15:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!