Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi volt a legfájóbb mondat/meg...

Mi volt a legfájóbb mondat/megjegyzés/szó, amit valaha mondtak neked?

Figyelt kérdés

Családtagtól, baráttól, ismerőstől, idegentől való fájó mondatok/megjegyzések.

Ami akár évekig nyomott hagyott bennetek és egyszerűen nem tudjátok elfelejteni azóta se.

Ja és még van egy kérdés, hogy igaznak tartod azt a mondatot, amit mondtak neked?(Megérdemelted e vagy sem stb)

Előre is köszi a válaszokat!

2021. márc. 11. 01:06
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

Osztálytársamtól, amikor a legnagyobb szükségem lett volna az önbizalomra:

"Mégis ki a faszt érdekelnél?"

Tanáromtól: "Hát XY.. igen, ő nehéz eset"

- XY(én)

- akkor monta, amikor abban az évben mindent beleadtam, hogy jó legyek és jól tanuljak.

2021. márc. 11. 08:17
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

"apád is miattad kapott szívrohamot" - kedves családtagtól, apám temetése után két nappal.

Azóta nem beszéltem vele, ez már lassan öt éve volt. Idén karácsonykor küldtem neki egy képeslapot, de csak hogy tudassam vele, hogy a nyáron született egy lányom. Amúgy nem tartjuk a kapcsolatot.

Az tény, hogy nem volt jó a kapcsolatunk apámmal, de azt erősen kizártnak tartom, hogy tényleg miattam kapott volna szívrohamot. A mozgásszegény életmód, a túlsúly, az egészségtelen táplálkozás, a napi 20 szál cigi éveken keresztül, és úgy általában az életen való stresszelés szerintem többet ártott neki, mint az, hogy én néha ellenkeztem vele. De attól még fájt, nagyon.

2021. márc. 11. 09:12
 13/45 anonim válasza:
80%
Volt osztálytársam mondta, már 20 éve: Te olyan ronda vagy, hogy a hajléktalan is csak bottal piszkálna meg. Az igaz, hogy ronda vagyok, de szerintem nem építő jellegű kritika, hanem bántás akart lenni részéről. És igaza is lett; soha az életben senkinek nem kellettem.
2021. márc. 11. 10:01
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

Huh rengeteg ilyen van, es sokszor feljonnek bennem, szinte tisztan hallom a szavakat, mintha eppen most tortenne.

Apam: Megbuktal a matek erettsegin?(4es lett)

Anyam: nem fog szeretni egy ferfi sem, nem talalsz senkit, amig le nem fogysz. Talan nemcsak vekonyabb, de szebb gyereket is akart, ha mar o rondanak erezte magat. Evekbe telt rajonnom, hogy mennyire leneztem onmagam, nemcsak kulsore, de belsore is. De helyrekerultek a dolgok, mindket szulom mergezo volt.

Volt osztalyvezeto megkerdezte, hogy ugye nem leszek hajlektalan. Miutan felmondtam.

Volt munkatars, mikor mlm-es fogyaszto shake-et akart eladni: te egyebkent jol erzed igy magad a borodben? nem akarsz fogyni? segitek neked, hisz most vegeztem el a taplalkozasi tanacsado tanfolyamot.

2021. márc. 11. 10:05
 15/45 anonim ***** válasza:
91%

Oviban körbeálltak és gúnyoltak, hogy csúnya a ruhám. Pedig nem volt csúnya, aranyos bohócok voltak rajta.

A nagynéném azt vágta a fejemhez, hogy miattam nem tarthatta meg a gyerekét.

(Megejtette lánykorában egy cigány fickó, akinek amúgy volt felesége, az én anyukám meg már férjnél volt és engem várt. A nagynéném abortuszra kényszerült, meg a fickó is lebukott, hogy nős, és úgy gondolta, hogy ő játszhatja a sértődött bazári majmot, mert a húga normális házasságban gyereket merészelt szülni).

2021. márc. 11. 15:37
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
Clairot én is szeretem.
2021. márc. 11. 16:14
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyámtól, hogy meg akarom ölni őt meg az ikertesómat, aki szerinte miattam szellemi fogyatékos.

Valahogy nem bánom, hogy meghalt (nagyanyám).

2021. márc. 11. 17:42
 18/45 anonim válasza:
100%
Kisebb és nagyobb koromban is megkaptam az anyámtól, hogy ő intézetbe rak engem, ha nem neki megfelelően viselkedek, kitagad a családból, nem tekint rám úgy, mint a gyerekére, csak a probléma van velem, nem vagyok jó semmire. Nem éreztem jogosnak, jó tanuló voltam egész általános iskolában, 4 évig kitűnő, szófogadó voltam, sportoltam versenyszerűen is, nem voltam rossz gyerek soha. 19 éves vagyok most, 2-3 éve beláttam, hogy mennyire egy mérgező, mentálisan beteg személy. Mióta elköltöztem nem tud kontrollálni, nem szorongok, visszajött az önbizalmam is, persze szükségem volt szakember segítségére.
2021. márc. 11. 19:28
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
"Nem vagy különleges". Akkori párom mondta. Nyilván nem vagyunk együtt már...
2021. márc. 11. 19:46
 20/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Nekem a testvérem aznap, mikor a kérdést kiírtam, azt mondta nekem, hogy mindenki tudja a családomból, hogy milyen vagyok, de senki nem mondja el ezt nekem, mert szimplán nem akarnak megbántani.

Lehet ez nem tűnik durvának, de ezt egy veszekedés közepén mondta, úgy még hozzá, hogy lát kb havonta egyszer :).

De azért ő ismer, érdekes.

Néha úgy érzem én vagyok a család fekete báránya, csak azért, mert nem vagyok egy családcentrikus ember, nekem úgymond a barátaim a családom.

Szóval szerintem kicsit alaptalan volt a "vád".

2021. márc. 13. 12:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!