Szép név az Eszter?
Eszter a nevem, de sokan csak Esztinek szólítanak.
Nekem egyik formàban sem tetszik és az évek soràn egyre többször kaptam mejegyzéseket a nevemet illetően.
Többnyire azt,hogy nem nőies név, semmi "nőies dallam" nincs benne, régies,túl semleges, egyszerű, ronda, "szigorú" név stb.
Tegnap amikor bejelentkeztem a portàn az ott àlló férfi elolvasta a névjegy kàrtyàmat és azt mondta elég gàzos nevet adtak nekem a szüleim. Aztàn húzogatni kezdte a szemöldökét.
Én sem szeretem a nevemet, de havonta 2x biztosan kapok valami frappáns megjegyzést. A munkahelyemen az egyik kollégàm nem szólít a nevem, inkàbb "Hé" Te" Hallod? Ezekell a szavakkal indítja el a beszélgetést vagy ha kérése óhaja sóhaja van akkor ezt kapom tőle, mert irritàló a nevem.
Hát basszus..
L
Nagyon szép neved van, legyél büszke rá!
Azt viszont ne hagyd, hogy mások alaptalanul bántsanak.
Én is Eszter vagyok és pont azok miatt szeretem, amiket ellenérvként leírtál. Nem vagyok az az alkat, akihez egy trillás női név illene és szeretem a becézett formáit is.
Az, hogy valakinek nem tetszik, teljesen rendben van amúgy, nem tetszhet minden mindenkinek. Nekem is volt már, aki megmondta, hogy neki nem tetszik. Megvontam a vállam. Az ő baja egyrészt, másrészt nem bunkón mondta. De ne haragudjon a világ, aki akkora országos bunkó, hogy egy vadidegennek megjegyzi, hogy milyen gázos a neve, belekeverve egy bántást a szülők felé, azt élve ásnám el a hátsó kertben.
Túlságosan magadra veszed. A portás bácsi egy paraszt, és aki úgy szólít meg (pláne egy nőt), hogy "hé", annak se volt gyerekszobája. Minek adni a véleményükre? Én is ismerek olyat, akinek nem tetszik a keresztneve, de azért nem hőbörgök neki, mint egy haszonállatnak, hanem a nevén szólítom.
Egyszerűen rossz emberek közt forgolódsz, azért idegesít a dolog.
Értem, köszi a válaszokat:)
Nem gondolom, nagyon visszahúzodó vagyok és szerintem kedves mindenkivel. Nem voltak problémáim, konfliktus helyzeteim. A portàn àcsorgó férfit sem ismertem. Beléptem az épületbe köszöntem annak aki ott volt, lehúztam a kártyàmat és a csipogtatómat és egyszer csak megjegyzést tett a nevemre.
Amikor elkezdtem dolgozni a munkahelyemen, és bemutatkoztam a többieknek az egyetlen női kollégàm amúgy, ( mindenki más férfi) azzal indított,hogy " bocs de én nem foglak a neveden szólítani". Erre akkor is, de csak most is annyit tudnék mondani,hogy " egészségedre". Az edzőm is az első napomon amikor kérdezte a nevemet és megtudta,hogy Eszternek hívnak azt mondta " ejj de nem nőies név" meg,hogy tucat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!