Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ítélik el sokan a...

Miért ítélik el sokan a szivárványcsaládokat?

Figyelt kérdés
Én őszintén úgy gondolom, hogy a szivárványcsaládban felnövő gyerekeknek is teljes joguk van a boldogsághoz. Mégis sokan elítélik őket, és akárki erről beszél, képmutatónak vagy idiótának állítják be. Miért? Mi a rossz ebben?

2021. febr. 24. 23:00
 111/131 anonim ***** válasza:
57%

Semmi szükség a meleg parádéra, ahhoz hogy ellegyenek fogadva.

A válasz nagyon egyszerű. Olyan sokáig elvoltak nyomva, hogy most már túllépnek ilyenkor egy határt és már nem elégednek meg egy sima táblával és kézen fogással, csókolózással vagy "I'm gay" pólóval, most már direkt ráraknak egy lapáttal, mondván "elvoltunk nyomva és ez nekünk jár".

Csak hát ez már túlzás, a melegséget nem csak így lehetne hirdetni, sőt inkább lealacsonyító. Így csak azt érik el, hogy a homoszexualitást a pávatollas fenékkel tudják összekötni, holott ennél visszafogottabb a meleg lét,de sajnos a felvonulók, pont lejáratják a saját fajtájukat és sztereotípiába zárja a melegség fogalmát.

A melegek is ugyanúgy csókolóznak a hídon és kézen fogva járnak és én még SOHA nem láttam, hogy megnézték volna őket vagy beszóltak volna(pedig figyeltem mit reagálnak az emberek),de volt aki még biztatta is őket. Kamaszkorban biztos volt szapulás,de felnőtt korban, ma már nemhogy leszólják hanem még támogatják is a melegséget, főleg a környezetemben.

Ellenben a heteró csak simán kezet fog,de nem vonul fel, segget rázva, heteró vagyok pólóval és nem üvölti megafonnal, hogy heteró vagyok és büszke.

A heteró ugyanúgy csókolózik és kezet fog most már mint egy meleg és az esküvő sem a népnek szól, csak a családnak, szóval ez is túl nagy ferdítés és inkább csak a melegek sajnáltatása max. Ennyi erővel lehet nem anyakönyvvezető általi lagzi és élettársként bejegyezhetik egymást(jogilag ugyanazzal jár mint a házasság). Így egy az egyben ugyanazt kapják, mint a templomos lagzival, mert a lagzival ünnepelnek a bejegyzett élettársi kapcsolattal, meg ugyanazokat a jogokat kapja az élettárs válás/halál és vagyon esetén mint egy házastárs (és 1996 óta él az azonos nemű bejegyzett élettársi kapcsolat a jogszabályban).

Szóval nem kell ennyire agonizálni, hogy a melegek élete más. Már nem más, sőt egyre több joguk van felszólalni. Étteremben nem szólják le őket(én láttam ahogy megtapsolják őket egy csókért, halál komoly). Nem viszik a melegeket koncentrációs táborba és nem kell műházasságot sem kötniük.

Nem kell már leplezni a kézfogást, sőt nyíltan mutogathatják magukat(lásd Pride felvonulás), közel sincs akkora elnyomás, csak mint minden elnyomást ezt is évtizedekig újra és újra felböfögik ezzel sajnálatot szerezve és fenntartva az áldozat szerepét, akkor is ha már közel sem az az állapot van, továbbra is úgy fogják beállítani, mert ezt szokták meg.

2021. febr. 26. 11:58
 112/131 anonim ***** válasza:
73%
110-"Ha több ezer megszeppent kényelmes városi öltözetű meleg mutatkozna felvonulva, egész más lenne mint így hogy boldog boldogtalant beengednek maguk közé és még büszkék is rá." - hát mert talán ők képesek elfogadni a másféléket is ??Talán pont ez itt a lényeg:fogadd el, hogy van másmilyen is mint te. És attól, hogy másmilyen, se nem jobb, de nem is rosszabb. Csak más.
2021. febr. 26. 13:20
 113/131 anonim ***** válasza:
72%
#111 persze te, heteroszexuálisként pont tudod hogy mennyire "nem más" egy homoszexuális ember élete
2021. febr. 26. 14:20
 114/131 anonim ***** válasza:
16%
Vannak ismerőseim akik melegek,leszbik és maguk is szégyenlik az ilyen fajta túlreagálást. Ők maguk mondták, nem érzékelik a hátrányokat, a titka, hogy megfelelő barátokkal kell körülvenni magukat. Élik világukat és pont. Olyan munkahelyük van ami elfogadó(mert tesznek érte, hogy olyan legyen és nem csak a seggüket verik a földhöz, hogy márpedig a munkahely változzon), olyan barátok akik nem álságosak és így nem érzékelik olyannak a világot. Persze figyelhetnének is a jelekre és folytonos önsajnálatban és szenvedésben élhetnek, de úgy döntöttek nem vesznek róla tudomást és azóta nem is kapnak bántást. Csak azt lehet bántani, aki hagyja magát vagy direkt magára vonja a figyelmet... Aki ignorálja mások reakcióit arról hamar le is szállnak.
2021. febr. 26. 18:52
 115/131 anonim ***** válasza:
90%
112 oké de ezekkel a dolgokkal a felvonuláson így úgy állítják be mintha a melegek egyben deviánsak kihívóak és megbotránkoztatóak lennének, túlfűtöttek meg gátlástalanok. Közben meg van hogy teljesen átlagosnak néznek ki. Gátlástalanok meg a heterok között is vannak az egy külön műfaj. Azért igazából nem nagyon kell vonulgatni, ők úgysem foglalkoznak másokkal.
2021. febr. 26. 19:03
 116/131 Username666 ***** válasza:
15%
#103-as. A heterók mikor vonultak fel? Mikor rongáltak magántulajdonokat, égettek fel 37 boltot, akadályozták a forgalmat? Igen abban igazad van hogy én sem tudnék férfival szexelni de nem is erről beszélünk hanem arról hogy a mai világban SZÓ SZERINT MINDEN ERRŐL SZÓL! Egy 9 éves gyerek nem talál magának könyveket mert az összesben melegek vannak mert a homoszexuálisak átirattaták az összes gyerekkönyvet, csak annyit kérdezek ez NORMÁLIS???
2021. febr. 28. 07:31
 117/131 anonim ***** válasza:
94%

#116 magyarországon volt, hogy rongáltak? NEM.

Egy könyv van amibe nem tudom, hány meséből csak kettő-háromba szerepel lmbtq tag és a többibe másik kissebségi szereplők. Azért ne es akkora túlzásokban.

2021. febr. 28. 08:54
 118/131 anonim ***** válasza:
46%

116- dehogy erről szól minden, csak te ki vagy hegyezve a témára valamiért.Már leírtam ,de leírom megint: a heteroknak nincs miért vonulgatni. A homo-k , akiket a mai napig a föld több országában kivégeznek, megbüntetnek a zsigeri vonzalmukért (amiről nem tehetnek-mint ahogy pl a kék szemről se tehet a tulajdonosa)ezekkel a vonulgatásokkal csak azt akarják elérni, hogy megmutassák magukat, hogy vannak, léteznek , ők is emberek, ugyanolyan jogokat akarnak, nem egy rejtőzködő, hazugságokkal teleszőtt életet. Elfogadást akarnak a többiektől.

De érdekes, hogy heterokat már nemegyszer láttam Bp belvárosában byári estéken szexelni, homokosokat még soha. Ez milyen hatással van a gyerekekre? A mesekönyves példád NAGYON erős túlzás.

2021. febr. 28. 11:46
 119/131 anonim ***** válasza:
7%
Magyarországon nincs sem büntentés sem kivégzés, nem üldözi őket sem a hatalom sem az átlagember. Ezért nem kell vonulgatni. Ami a jogokat illeti, nincsenek diszkriminálva; jelenleg hazánkban minden emberre ugyanazok a jogok érvényesek.
2021. febr. 28. 13:01
 120/131 anonim ***** válasza:
100%
13:01-es: ez tényszerűen nem igaz
2021. márc. 1. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!