Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Erre mit válaszolnátok? Miért...

Erre mit válaszolnátok? Miért baj, ha én nem szeretem kiteregetni a pénzügyeimet?

Figyelt kérdés

Féltestvéremmel 2 év van közöttünk, sosem éltünk együtt. Ettől függetlenül jó a kapcsolatunk, néha beszélünk. Viszont egy ideje folyamatosan az én pénzügyeimmel, pénzköltési szokásaimmal van elfoglalva.

Hogy mire költök, mennyit, hová utazom mennyiért stb.

Pl. januárban elutaztam nyaralni, nem posztoltam vele tele a Facebookot és az Instagramot, de 1 képet kiraktam. Erre ír, hogy "de jól megy, pedig azt mondják, hogy a covid embereket vitt csődbe", meg hogy "állítólag recesszió van, de úgy látja, engem nem érint". Hazajöttem, aztán múlt hétvégén családi ebéd volt és ott is ezt feszegette, hogy mennyire felesleges ennyit, meg annyit utazásra költeni, mikor az olasz és görög tengerpart is ugyanolyan szép és tizedannyiba kerül. Ja, csak nem januárban és nem világjárvány közepén...

Bármit veszek, ami drágább, rögtön jön azzal, hogy "miből". Nekem a baráti köröm nem olyan, hogy megtárgyalnánk, ki mennyit keres, vagy kinek mennyi pénze van. Nyilván ha gond van, ott vagyunk egymásnak, de ha éppen megveszi álmai táskáját, vagy kabátját, nem a szánkat húzzuk, hogy mennyibe került mégis, és miből futotta rá, hanem vele örülünk.

Már elmagyaráztam neki, hogy a zsebpénzem felét mindig félreteszem, gyűjtöm és ha valami nagyobb dolgot akarok venni, akkor az a szabályom, hogy csak akkor veszem meg, ha kétszer is megvehetném és az sem okozna gondot. Ha ez nem működne, akkor nem veszem meg az adott dolgot.

De mégsem száll le erről a témáról és hogy őszinte legyek, zavar. Még tanulok, ő is tudja, hogy a szüleim tartanak el. Tehát feleslegesek a kérdések, hogy miből megyek ide, vagy oda, miből veszem a dolgaimat.

Ha nem mondok semmit, hanem kikerülöm a kérdést, akkor jön az, hogy jajj miért, ez akkora titok?!

Szerintetek mi lenne a jó megoldás, hogy örökre lezárjuk ezt?

Szóljak vissza egyszer rendesen valami frappánsat, vagy mindig kezdjek el látványosan másról beszélni ilyenkor, hátha egyszer felfogja vége?

2021. febr. 9. 17:19
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
53%

szóval te így koronavírus idején valami trópusi országban nyaralsz a szüleid pénzén?

szerintem kamu a kérdés

az elmúlt hetekben több ilyen is volt, ahol a kérdező így utalgat a januári nyaralására

most ezen akarsz minket megbotránkoztatni, csak nem jött be, ezért most kicsit konkrétabb a kérdés?

2021. febr. 9. 17:27
 2/49 A kérdező kommentje:

Nem, nem éppen az utazáson volt a hangsúly. De ha ez az egyik mostani ok a beszólásra, nem tudom máshogy leírni.

Ha valaki erre érzékeny, azt sajnálom. De nem kötelező válaszolni.

Senkit nem szeretnék megbotránkoztatni, nem hinném, hogy az felháborító dolog lenne, ha XY elutazik valahová. Nem a felhasználók pénzén mentem.

2021. febr. 9. 17:29
 3/49 anonim ***** válasza:
87%

A kérdésed elején azt hittem dolgozol már és a fizetésedre kíváncsi illetve féltékeny, hogy to jobban keresel.

De hát otthon vagy a szüleid tartanek el.

Akkor mi a kérdése a féltesónak? :D szüleid fizetik, kész.

Mit kell ezen túlspilázni?

Amúgy egyértelmű hogy irigy amiért te megteheted ezeket a dolgokat, ő meg nem.

Próbálj minél kevesebbet kommunikálni vele, mást nem nagyon tehetsz.

2021. febr. 9. 17:35
 4/49 A kérdező kommentje:

Ez, folyamatosan. Hogy "honnan van rá". És a tipikus kötözködős stílusban/hangsúllyal.

Pedig én semmit sem ártottam neki, régen nagyon jóban voltunk. De akkor is úgy gondolom, hogy a pénzügyek nem tartoznak másra.

2021. febr. 9. 17:39
 5/49 anonim ***** válasza:
59%

Gondolom őt nem nyaraltatják azért bántja.

De amúgy szerintem is kamu.

2021. febr. 9. 17:40
 6/49 anonim ***** válasza:
54%
Ha nem dolgozol és csak zsebpénzt kapsz akkor én is feltenném a kérdést (magamnak biztos), hogy honnan telik rá.
2021. febr. 9. 17:41
 7/49 A kérdező kommentje:

Mégis honnan telne? Ahonnan a többi korombelinek. Szülőktől.

A zsebpénz összege családonként változó.

Ő meg máshogy él, mint én. Már a párjával lakik, mind a ketten dolgoznak. Én egyetemre járok, nincs senki, akivel közös kasszán lennék.

2021. febr. 9. 17:44
 8/49 anonim ***** válasza:
41%
Ha százezreket kapsz zsebpénzre,akkor meg tehetsz mindent.Ez sok mindentõl függ, hogy a féltestvéredet miért érdekli ennyire a pénzügyed,talán tisztában van néhány dologgal.
2021. febr. 9. 17:45
 9/49 anonim ***** válasza:
41%
Fogadjatok örökbe plíz ha a zsebpénzedből egzotikus nyaralásra futja.
2021. febr. 9. 17:46
 10/49 A kérdező kommentje:

Van egy rendszerünk, ami jól működik. X összeget kapok a hónap elején, azt szoktam beosztani magamnak, ebből általában teszek is félre, vagy ha gyűjtök valamire, akkor annak tartok egy külön kis dobozt és oda is dobok be pénzt.

Ezen felül ha szeretnék valami nagyobb dolgot, vagy utazást, esetleg valami fizetnivaló van (eü. probléma, elromlik valami itthon, vagy a kocsival van valami, tehát ilyen váratlanabb dolgok), akkor azt a szüleim külön rendezik. 18 éves korom óta így csináljuk és működik.

2021. febr. 9. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!