Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált szülők gyermekei....

Elvált szülők gyermekei. Válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Akinek pici korában váltak el a szülei vagy mentek szét,hogyan éltétek meg a gyerekkorotokat?mennyire volt nehéz?befolyásolta negatívan az életeteket?olyanok válaszára lennék kiváncsi,akinek mindkét szülője foglalkozott vele,csak elváltak,nem éltek együtt.
2016. jan. 2. 20:24
 1/7 anonim válasza:
100%

5 éves voltam, amikor a szüleim elváltak és mivel nem voltam tisztában a helyzettel, mi is zajlik körülöttem, így nem volt nehéz elfogadni a helyzetet. A gyerekkoromat úgy éltem mint bárki más, nem volt semmi negatív hatása a mai napig, bár az apukámmal nem a legjobb a kapcsolatunk, találkozunk havonta, de ez nem sok mindent változtat.

Ha kérdésed van, írj bátran!:)

2016. jan. 2. 20:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon nehezen. Orvoshoz is kellett vinni, mert dührohamokat kaptam sokszor, meg nem akartam enni. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy nem volt a válás csendes,a válást 1-2 évig tartó majdnem minden napos ordítozások előzték meg, apukámnak többször volt öngyilkossági kísérlete, volt, hogy én találtam meg őt. Nyilván, ha szépen nyugiban történik a dolog,akkor engem sem vág haza ennyire, de nekem ez tönkretette a gyerekkoromat.
2016. jan. 2. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem anno eléggé megviselt, hogy apu elment, gyakorlatilag zokogtam és nem értettem, hogy mi történik és miért nem jön haza. Kicsi voltam 3-4 éves kb....

De hosszútávon nem befolyásolta az életemet, persze voltak időszakok, amik nehezek voltak és nem mindig kaptam tőle utána elég figyelmet, de főleg miután nagyobbacska lettem elfogadtam és gyakorlatilag ennyi.

2016. jan. 2. 21:03
 4/7 anonim válasza:
100%
Nem voltam már olyan kicsi mikor a szüleim elváltak. Azt hiszem hét vagy nyolc lehettem. Elég koraérett voltam, szóval mikor már két hete minden este összevesztek anyáék, nem lepődtem meg, mikor anya bejött este 10kor a szobámba, felmászott mellém az emeletes ágyba és elmondta hogy mi a pálya. Aztán elkezdtem bőgni, legalább 2 órán keresztül. Eljátszottam hogy már befejeztem úgyhogy anya kiment. Aztán egész éjjel forogtam és sírtam. Másnapra olyan rosszul lettem, hogy kihánytam a reggelim. Nem lepődtem meg, de akkor sem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Valahogy feldolgoztam magamban, de hetekig minden éjszaka álomba sírtam magam. Persze közben apa lelépett és két hónapig ide sem tolta a képét... A húgom 4 volt. Hát ő meg... Fel sem fogta szerintem mi van. Csak néha megkérdezte hol van apa. Aztán egy szép napon előjött és úgy kellett tennem mintha mi sem történt volna. Jó pofát vágni az egészhez meg vigyorogni. Akkora szívás volt. Ha elkezdtem volna vele kiabálni, akkor nagyon megszidtak volna. Anya jól eljátszotta, hogy nem történt semmi. Ugye a húgomnak meg végképp. Teljesen magamra maradtam ezzel az egésszel és még egy legjobb barátnőm sem volt, mert senkivel nem akartam beszélni vagy elmondani mi van. Ha megkérdezték, hogy hogy vagyok akkor megrántottam a vállam. Néha, mikor hazamentem magamban beszéltem vagy írtam. Leginkább kint. Egy fa tetején, mert ugye oda nem akart senki utánam jönni. Tiszta introvertált lettem. Aztán, egy idő után apa megfeledkezett rólunk. Nem járt hetekig. Olyan 11 lehettem. Végül mégis eljött és elmondta, hogy talált egy másik nőt. És megszületett a közös gyermekük. Na ez úgy kiverte nálam a biztosítékot, hogy leordítottam a fejét, mert nem hittem el, hogy ezt úgy mondja hogy a gyereke már 2 hetes. Tönkretett mindent ezzel. Nem is szóltam hozzá. De a fájdalom amit okozott, elmúlt. Mai napig haragszom rá és továbbra is jeges köztünk a viszony. Én vagyok élete legnagyobb csalódása, valószínűleg mert a gondolkodásunk szöges ellentétben van, ráadásul nem az lettem akit akart. Tehát fiú. Meg egy olyan gyerek, aki bármit elhisz és sosem felesel. Néha most is elbőgöm magam, ha eszembe jut, hogy semmi pozitív hatása nem volt az életemben. És nem csak ezért. Azért is mert eléggé rossz érzés, hogy ennyire semmibe néz.
2016. jan. 2. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:

8 éves voltam akkor. Napokat bőgtem végig, miután megtudtam. Az már csak a kegyelemdöfés volt, amikor kihívtak a konyhába (tisztán emlékszem az egész szituációra) megkérdezni, hogy melyikükkel akarok élni... Szörnyű volt. Mindkettejüket nagyon szerettem.

Anyámmal maradtam, apámmal sokat találkoztam. Elvitt néha magához (másik városba költözött), ott is aludtam párszor. Aztán anyámmal elköltöztünk 300 km-rel odébb, munkaügy miatt. Azóta havonta/kéthavonta találkozom apámmal. Nem csak a költözés miatt, de nagyon megromlott a viszonyunk. Mostmár rendeződtek a dolgok, de mindig jópofizunk a találkozásokkor. Annyit beszélünk csak, amennyit egy helyzet minimálisan megkíván, többnyire bájcsevegünk.

De amúgy hamar feldolgoztam, hosszú távon nem hatott negatívan az életemre. Csak az egykori nyitott, érdeklődő, kedves önmagam szinte teljesen eltűnt, totálisan magamba fordultam. Újabban félek apámtól, tehát mostanában is sírok miatta.

Pozitívumnak meg ott vannak a dupla ünnepek meg a dupla szülinap.

(14/l)

2016. jan. 2. 22:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 5 éves voltam, amikor váltak a szüleim. Nem sok mindenre emlékszem az ezt megelőző időszakból, de arra pl. tisztán, hogy anyut hallotta, többször sírni és ez borzasztóan fájt nekem. :(

Anyuval maradtam, ez nem volt kérdés a szüleim között sem. Utána nevelőapám lett, akivel kamaszkoromban nem volt valami felhőtlen a viszonyunk, de lehet, ez akkor is így lett volna, ha ő az édesapám.

Édesapám 2 hetente hétvégére elvitt magához, meg szünetekben a mamáékhoz telelni, nyaralni. Szerettem vele lenni, de főleg a mamáéknál (édesapám szülei), ahol az unokatesóim is összegyűltek ilyenkor.

Én már belenőttem a válásba, nem tudom, megviselt-e és mennyire, nem emlékszem különösebben. Nekem mindig az volt a megszokott, hogy 2 apám is van.

De azt gondolom, ha már csak az üvöltözés, gyűlölködés, netán tettlegesség is megy, akkor jobb elválni, és békességben élni inkább külön-külön.

2016. jan. 2. 22:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem valamilyen szinten kilóg a történetem a sorból, mert az én szüleim akkor váltak el, amikor még meg sem születtem.

Édesapámmal is nagyon jó a kapcsolatom, a szüleim jóban vannak. 2 apukám van, anyukám élettársa 2,5 éves koromtól nevel. Szegénykével volt/van pár kellemetlen percem, amikor kihangsúlyoztam, hogy nem az apukám, ilyesmi. A keresztnevén hívtam mindigis, és sosem tulajdonítottam olyan nagy jelentôséget annak, ha nevelni próbált. Ô ezt tökéletesen kezelte/kezeli, de nem szívesen lennék a helyében. Sajnálom ezeket, amiket tettem, mert tulajdonképpen apaként szeretem, csak mégsincs meg közöttünk igazán a szülô-gyermek kapocs.

Édesapámat nagyon szeretem, ô is engem. A mindene vagyok. Persze ehhez anyukámnak is nagyon pozitívan kellett állnia, hiszen mindig mindent engedett apunak. A családjával sosem jöttünk ki jól, de ez gondolom akkor is hasonlóan ment volna, ha nem váltak volna el.

Késôbb, amikor felcseperedtem megtudtam, hogy nagyon sok mindentôl tiltott el anyu, mert nem bízott annyira bennem, hogy képes lennék megtenni dolgokat - amiket vagy megtettem évekkel késôbb magam miatt, vagy már nem volt rá lehetôség. Vagyis apukám nevelési tanácsai nem érvényesül(t/)nek.

Édesanyámmal (is) nagyon jó a kapcsolatom, a világ legjobb anyukája, nagyon szeretem. :)

De ha esetleg arra lennél kíváncsi, szenvedtem-e valaha emiatt a helyzet miatt, akkor azt kell mondjam, nagyon boldog gyermekkorom volt és semmi ilyesmire nem emlékszem. :)

18/L

2016. jan. 2. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!