Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik gyermekei...

Anyukák, akik gyermekei között 3 év körüli korkülönbség van, válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdés,hogy nehéz-e így? Nem bántátok meg,hogy ekkorra időzítettetek? Ma pontot tettünk a kérdőjel végére a párommal,fél év múlva 22 hónapos lesz a kisfiúnk,akkor belevágunk a babaprojektbe. Nagyon izgulok,örülök és egyben félek. Mesélnétek,hogy milyenek a hétköznapok? Köszönöm előre is :-)
2014. jan. 10. 19:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 2 hónap híján 3 év van köztük, két kisfiú. Nálunk teljesen gördülékenyen ment minden, a nagy bölcsis volt amikor a kicsi született. Reggel elvittük a kicsivel a bölcsibe, majd haza, délután 3-ig együtt a kicsivel telt a nap, majd elsétáltunk a nagyért, és a nap további részében együtt 3-an, vagy 4-en apával. A 3 éves nagytesó már nagyon sok mindenben önálló volt amikor a kicsi született, tudott egyedül enni, inni, öltözni, pisilni, elaludni....., illetve megértette, hogy ne hangoskodjon, hogy nem szabad a kicsit bántani, vigyázni kell rá. Most 4 év 2 hónapos a nagy és 15 hónapos a kicsi, már sokszor eljátszanak együtt, igaz a nagy kicsit visszafelé fejlődik a babás játékoktól. Úgy látom nagyon szeretik egymást, a kicsi mindenben próbálja utánozni a nagyot, szerintem a kicsi sokkal gyorsabban fejlődik. Mi örülünk, hogy ilyen korkülönbség mellett döntöttünk.
2014. jan. 10. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
2ev 9honap van a lanyaim kozott! Nagyon mukodott minden az elejetol kezdve a nagy a napokban tolti a 4et a kicsi 15hos! A terhesseg ekejetol kezdve mindent megbeszeltem a lanyommal együtt vasaroltunk a tesonak, ultrahangra mindig vittem magammal és a hugi nevet ő valasztotta az eselyesekbol!Szerencsere feltekenyseg nem volt, imadjak egymast! Neha nehez ossze egyeztetni de mind a kettővel megvan az ido amikor csak az 1ikkel foglalkozom és amikor 3masban jatszunk apa mindig dolgozik igy ő kimarad! Hetkoznap reggel 7-7:30 ebreszto megcsinalom a reggelit az oviba, oltozkodes, peluscsere, fogmosas stb! 8-8:20 elindulunk oviba! Ha a nagy oviban van bevasarlas, haza fozes takaritas jatek a kicsivel! 12re megyek a nagyert onnan haza 12:30ebed es megy a kicsi aludni kb 13-15ig alszik ekkor van a jatek csak a naggyal memoria jatek, uno, puzzle amit nagyon szeret! Osszebujas mesekonyvet olvasunk! Amikor a pici felebredt egyutt uzsonnaznak! Uzsonna utan oltozkodes es megyunk setalni jatszoterre altalaban 2orat vagyunk kinnt! Haza vacsorat keszitek addig ok jatszanak! Vacsora 18-18:30 19kor furdes, utanna meg kozos nyugis jatek, mesekonyv es 20-20:30 alvas! Nagy vonalakban ennyi! Ne felj sikerulni fog, olyan sok anyukanak sikerült! :-)
2014. jan. 10. 21:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Jó volt olvasni,amiket írtatok :-) bízom benne,hogy nálunk is flottul fog menni minden,bár ez még a jövő zenéje. A fiam nagyon barátságos,szeretős,bújós,ölelős kis gombóc,a múltkor ismerősöm jött el hozzánk a 2 hós babájával és a fiam hintáztatta a hordozóban,simizte,puszit adott neki :-) nagyon jó volt ezt látni,egybol meglágyult a szívem és elkezdtem vágyni még egy törpére. Nagyon szerencsések vagytok,gratulálok a gyerekekhez! :-)
2014. jan. 10. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
2es vagyok! Nem feltetlen csak szerencse, sztsm kicsit mulik a "nevelesen" szokason es termeszetesen a gyermek termeszeten! Nagyobb lanyom bujos, kedves, baratsagos kismacska! Az elso perctol kezdve bevontam a hugival kapcsolatos dolgokba feltekenyseg megdlozes kepp! Meg a korhazban olbe vehette, elso naptol kezdve segitett pelenkazni bekremezhette a popsijat, ahogy a pici ulni tudott együtt furdenek! Nem tokeletesek van h veszekednek vagy a nagy jon h anya a Hanna ezt meg ezt csinalta ezt elvette es nalam vokt eloszor........stb de ez is hozza tartozik!azert mert a kicsi a kicsi nem hagyok mindent ra ha elvette visdza kell adnia ha egyik a masiknak fajdalmat okoz bocsanatot kell kerni ez vagy kezfogas vagy mdgolelni a masikat!:-) Probalok jo testvert nevelni beloluk! Majd kiderul tini korban hogyan sikerült! Van mikor nehéz, de ez hozza tartozik! Nekem is nagy segitseg volt h a nagy elaludt magatol es onallo volt! Csendbdb maradt es marad a mai napig ha a teso alszik,amikor pici volt es sirt nagyobb kiabalt anya a teso ehes adj neki cicit!:-) Tudta ha szopi van nsm tudok ugralni es varni kell! Fel lehet kesziteni a nagyobbat! Ami nagyon bevalt nalunk a testver konyv! Fenykepdt lehet rakni az elejebe a testverekrol kesobb! A konyvben bemutatja h mikor mekkora a baba pl az elejen mint egy gyongy szep, ceruza, ovistaska stb!
2014. jan. 10. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!