Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elméleti neves kérdés. Válaszo...

Elméleti neves kérdés. Válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Férjemet Tiboldnak hívják. Én már megszoktam, sőt kifejezetten megszerettem a nevét. akárhányszor be mutatkozik valahol miután megértik, hogy Tibold és nem Tibor az emberek nagy része ott áradozik, hogy ez mennyire jó név. Főleg prvosi rendelőben betegfelvételnél és asszisztensek részéről, de múltkor mikor új telefont vettünk az eladő srác is.

Viszont többször olvastam itt olyan kérdést, ahol felmerült mint név ötlet. Eddig csak negatív megnyilvánulást olvastam róla. Mi még csak próbálkozunk a babával, de majd ha a névválasztáshoz jutunk sem ezt fogjuk választani, mert legyen a babánknak saját neve, viszont fura, hogy ha ő ennyi pozitív kritikát kap (nyilván negatívokat is, csak azt nem mondják a szemébe), akkor miért ennyire népszerűtlen a név mint névötlet születendő gyerekeknek?

2013. nov. 26. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézd, arra nem sok esély van, hogy egy felnott embernek be szóljanak, pláne hivatalos helyen, hogy uristen de idióta neved van. Neked se róják mondani, ha igy nevezed el a gyerekedet. Ha viszont gyerekek koze kerül majd, csufolni fogjak. Bar ez szinte minden névre igaz.
2013. nov. 26. 10:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy Tibold nevű osztálytársam, hát mondanom sem kell, hogy 4 éven át koboldnak csúfolták. Szerintem is csúnya név, de én soha nem űznék gúnyt belőle.

Rengeteg név van, ami nem rossz, mégis népszerűtlen, bár én inkább úgy mondanám: ritka. Ha 10 éve nekem azt mondják, hogy majd a Brendon meg a Zselyke lesz a sztár, akkor valószínűleg kiröhögöm.

2013. nov. 26. 10:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen egyetértek az első válaszolóval, nekem amúgy tetszik ez a név, és az is igaz, hogy ha nem a neve miatt akkor meg csúfolják a szétálló füle, magassága, foga, szemüvege, akármi miatt...

sztem meg amúgy aki nem elég nyitott, vagy még nem hallotta, annak idegen a hangzása, és már ezért is elutasítja, nem csak a csúfolás miatt...

Nekem Barbara a nevem, és annó ez is egy különleges névnek számított, sokat cikiztek miatta, utáltam, de már szeretem..:-)

2013. nov. 26. 10:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Nekem nem tetszene felnőtt neveként sem, de annyira nem rossz, mármint ha a Benett és a Noel valami fura módon ekkora divatnévvé tudott válni, azoknál például nem rosszabb semmivel sem. Lehetséges magyarázatom, hogy a férjed alapból egy szimpatikus ember, és miután hozzá tudják kapcsolni a szokatlan nevet, tetszik nekik, és inkább vált ki pozitív érzéseket, mint negatívakat. De ha mondjuk a ház idegesítő feljelentgetős öregembere lenne a Tibold, akkor tuti összesúgnának a háta mögött, hogy már megint mit csinált ez a gonosz vénember ezzel a förtelmes névvel, és hogy nevezhetnek így valakit egyáltalán. Gyereknévötleteknél meg kijön az emberek igazi véleménye egy névről, ha senkihez nem tudják kötni, mert ugye egy még meg sem született emberi lényről van szó, így objektívek tudnak maradni... asszem... :)
2013. nov. 26. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!