Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Négy év korkülönbség nagyon...

Négy év korkülönbség nagyon sok testvérek között?

Figyelt kérdés
2013. dec. 19. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Remélem nem, mert nálunk 5 lesz! :)
2013. dec. 19. 15:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2013. dec. 19. 15:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem. A nővérem és köztem 11 van, na az sok volt. Most már mindketten felnőttek vagyunk, így már nem gond, de gyerekkoromban sok volt.

Egyébként a férjem és testvére között 6 év van és az is nagyon jó működött. Sokkal jobban, mint a tesóméknál a 2 év korkülönbség. Sokszor a nővérem a haját tépte.:)

A mi fiúnk 3 éves és még nem tervezünk kis testvért. Majd egy 2 év múlva talán.

2013. dec. 19. 15:07
 4/10 FKKTorp ***** válasza:
A bátyám és köztem közel 10év van. Szimplán csak mások voltak az érdeklődünk központjában. (Bár amíg kicsi voltam velem csajozott. :))
2013. dec. 19. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez relatív.

A nővérem és köztem 4 év van. Nekünk sok volt. Mindig szivatott engem, irányított, parancsolgatott. Nagyon kevés +együtt játszós élményem" van.

De én is tudom, hogy a jó kapcsolat nem a korkülönbségen múlik.

Ami nincs, ha nagyobb a korkülönbség, az az "azonos szintű együtt játszás".

Nálunk két év majd három év van, és látszik, hogy a két nagy teljesen együtt van mindenben, míg a kicsi (most másfél) nagyon le van szakadva még tőlük.

Talán 2-3 év és ő is hozzájuk nő, talán nem.

2013. dec. 19. 15:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem a gyerekeim közt van 4 év 99-es, 2003-as, és 2007-es születésűek az ikrek....és ahogy az előző irja, ugyanaz a helyzet nálunk is. Nem jó a 4 év, én azt mondom vagy kevesebb vagy több legyen pár évvel.
2013. dec. 19. 15:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Az, hogy jó kapcsolatuk legyen az nem attól függ, hogy mekkora a korkülönbség.

Köztem és nővérem közt 3,5 év van. És lehet kevésnek tűnik de nekünk nincs annyira jó kapcsolatunk. Mindig öltük egymást.

Csak most 1-2 évvel ezelőtt javult valamicskét a kapcsolatunk.

2013. dec. 19. 15:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem megfelelő.
2013. dec. 19. 18:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A lányaim között 1 hónap híján 4 év van. Még csak 5,5 és 1,5 évesek, tehát nincs nagy tapasztalatom, de eddig semmilyen hátrányát nem láttam :)

Már tudnak együtt játszani (babázni, autózni, ész nélkül rohangálni). Persze a nagy néha szívatja a kicsit (volt, amikor járni tanult a kicsi és kirakta elé a lábát, esett is nagyot). Viszont amikor a kicsi bepöccen és megtépi a nagyot, akkor a nagynak már van annyi esze, hogy nem üti meg, stb., hanem otthagyja.

Imádják egymást. A kicsi teljesen odavan a nagytesóért, a nagy meg imádja tutujgatni a kicsit.

2013. dec. 19. 18:43
 10/10 anonim ***** válasza:
az öcsémmel nálunk 4 év van, együtt nőttünk fel, de nem igazán szoros mára a kötelékünk (én 27 vagyok). A kislányom most töltötte be az 5. életévét, és most kezdünk gondolkozni a kistesón, ennyi szerintem kell
2015. dec. 26. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!