Négy év korkülönbség nagyon sok testvérek között?
Egyáltalán nem. A nővérem és köztem 11 van, na az sok volt. Most már mindketten felnőttek vagyunk, így már nem gond, de gyerekkoromban sok volt.
Egyébként a férjem és testvére között 6 év van és az is nagyon jó működött. Sokkal jobban, mint a tesóméknál a 2 év korkülönbség. Sokszor a nővérem a haját tépte.:)
A mi fiúnk 3 éves és még nem tervezünk kis testvért. Majd egy 2 év múlva talán.
Ez relatív.
A nővérem és köztem 4 év van. Nekünk sok volt. Mindig szivatott engem, irányított, parancsolgatott. Nagyon kevés +együtt játszós élményem" van.
De én is tudom, hogy a jó kapcsolat nem a korkülönbségen múlik.
Ami nincs, ha nagyobb a korkülönbség, az az "azonos szintű együtt játszás".
Nálunk két év majd három év van, és látszik, hogy a két nagy teljesen együtt van mindenben, míg a kicsi (most másfél) nagyon le van szakadva még tőlük.
Talán 2-3 év és ő is hozzájuk nő, talán nem.
Az, hogy jó kapcsolatuk legyen az nem attól függ, hogy mekkora a korkülönbség.
Köztem és nővérem közt 3,5 év van. És lehet kevésnek tűnik de nekünk nincs annyira jó kapcsolatunk. Mindig öltük egymást.
Csak most 1-2 évvel ezelőtt javult valamicskét a kapcsolatunk.
A lányaim között 1 hónap híján 4 év van. Még csak 5,5 és 1,5 évesek, tehát nincs nagy tapasztalatom, de eddig semmilyen hátrányát nem láttam :)
Már tudnak együtt játszani (babázni, autózni, ész nélkül rohangálni). Persze a nagy néha szívatja a kicsit (volt, amikor járni tanult a kicsi és kirakta elé a lábát, esett is nagyot). Viszont amikor a kicsi bepöccen és megtépi a nagyot, akkor a nagynak már van annyi esze, hogy nem üti meg, stb., hanem otthagyja.
Imádják egymást. A kicsi teljesen odavan a nagytesóért, a nagy meg imádja tutujgatni a kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!