Szerintetek mennyire fontos a korkülönbség? Csak én érzem azt, hogy kicsit fel van fújva a dolog?
Nyilván valamennyire fontos, de azért nem érzem akkora tragédiának, ha nagyobb a korkülönbség. A családunk szerint viszont ha nagyobb a korkülönbség, akkor nem lehetnek jó testvérek, nem is fogják ismerni egymást.
Szerintük mindenképpen 3 év alatt kell lennie, de inkább 2 körül. Mi többet szeretnénk, 4-5 év körül, de ha több, az sem baj.
Ha kicsi a korkülönbség, akkor jó eséllyel összenőnek, jó barátokká válnak. Ha nagy, akkor mindkettővel (vagy akárhánnyal) tudtok teljes időben foglalkozni, kisebb a testvérféltékenység esélye. A szülők szempontjából jobb, ha nem kell kétszer megszakítani a munkaviszonyt, kb. egyszerre lesz vége a pelusos, éjszakézós, szoptatós időszaknak, viszont sokkal kimerültebbek a két kicsi gyerek mellett.
Úgyhogy mindkét változatnak megvan a maga előnye és hátránya, nincs olyan, hogy ezt így vagy úgy KELL. Nálunk két év van a gyerekek között, látom a kis korkülönbség minden velejáróját. 4-5 év múlva szeretnénk eg harmadikat, akkor már a nagy körkülönbségről is fogok tudni első kézből nyilatkozni. :)
Nálunk 2,5 év lesz a korkülönbség. Előbb biztos, hogy nem vállaltam volna be. Mos a 2 éves lányom mellett is baromira nehéz. Állandóan gyerekek között lenne, egyedül akkor nem hisztizik. Velünk már unja magát. Sajnos ez van, nem tudunk újat mutatni neki.
Jövőhéten hétfőn kezdi a bölcsit, én pedig visszamegyek 4 hónapra dolgozni.
Neki is és nekem is kicsit felüdülés lesz. Nem féltem, feltalálja magát.
Ráadásul az se érdekli sokszor, hogy ott vagyunk-e vagy sem.Ezzel meg nem tudunk mit kezdeni. Már "zavarjuk", ha a játszótéren leülünk mellé játszani.
Szerintem túlreagálják,és a kicsi korkülönbségnek nem nagyon van előnye,de hátránya rengeteg 3-4-5-6 év korkülönbséggel is összenőhetnek simán miért ne?? Sokkal jobb kapcsolatuk lehet,mint 1-2,5 év korkülönbséggel.
Mellesleg biztosan nem vállalnám be,szerintem a 3-3,5 feletti korkülönbség az ideális,minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!