Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire fontos a...

Szerintetek mennyire fontos a korkülönbség? Csak én érzem azt, hogy kicsit fel van fújva a dolog?

Figyelt kérdés

Nyilván valamennyire fontos, de azért nem érzem akkora tragédiának, ha nagyobb a korkülönbség. A családunk szerint viszont ha nagyobb a korkülönbség, akkor nem lehetnek jó testvérek, nem is fogják ismerni egymást.

Szerintük mindenképpen 3 év alatt kell lennie, de inkább 2 körül. Mi többet szeretnénk, 4-5 év körül, de ha több, az sem baj.

2013. aug. 28. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Mind a kettőnek meg van az előnye is és hátránya is. Ahogy ti szeretnétek úgy kell csinálni. El kezdhettek próbálkozni már 1 év után is, de lehet csak 5 év múlva jön a testvér. Vagy próbálkozhattok 5 év múlva is és azonnal jön, a végén ugyan ott vagytok. Ahogy ti szeretnétek úgy alakítsátok, magatoknak szülitek a gyereket nem a családnak.
2013. aug. 28. 10:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy kicsi a korkülönbség még egyáltalán nem biztos, hogy jó testvérek lesznek. Az meg, hogy ha nagyobb nem ismerik egymást, az oltári baromság.
2013. aug. 28. 10:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha kicsi a korkülönbség, akkor jó eséllyel összenőnek, jó barátokká válnak. Ha nagy, akkor mindkettővel (vagy akárhánnyal) tudtok teljes időben foglalkozni, kisebb a testvérféltékenység esélye. A szülők szempontjából jobb, ha nem kell kétszer megszakítani a munkaviszonyt, kb. egyszerre lesz vége a pelusos, éjszakézós, szoptatós időszaknak, viszont sokkal kimerültebbek a két kicsi gyerek mellett.

Úgyhogy mindkét változatnak megvan a maga előnye és hátránya, nincs olyan, hogy ezt így vagy úgy KELL. Nálunk két év van a gyerekek között, látom a kis korkülönbség minden velejáróját. 4-5 év múlva szeretnénk eg harmadikat, akkor már a nagy körkülönbségről is fogok tudni első kézből nyilatkozni. :)

2013. aug. 28. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Érdekes, hogy felmerül ez a kérdés, mivel nálunk is nem rég óta aktuális. A helyzet a következő: a három nagyobb lányom mindegyike között 4 év a korkülönbség, nekem bejött, persze nyilván valóban megvannak a hátrányai is, de hát könyörgöm, ritka az ideális megoldás, legalábbis szerintem. Azután a legnagyobb lányom volt 16 éves, a legkisebb (értelemszerűen :D ) 8, amikor a kisfiam megszületett, mintegy bónuszként. Valószínűleg szerencsénk van, mert a 3 lány imádja, a legnagyobb (immár 18 évesen) egyenesen a pótanyukája sokszor. Viszont a kisfiamnál máris nagyon meglátszik egy afféle "kisherceg" effektus, elég nyilvánvalóan mindenki körbe imádja, amit persze ki is használ, egyszóval komolyan terrorban tartja a családot. Nem ezért, hanem, mert az élet így hozta, kb 7 hónap múlva megszületik az 5. (és reményeim illetve terveim szerint az utolsó) gyermekünk :D. Ne haragudj, ha túl bő lére eresztettem, a lényeg persze az lett volna, amit az előttem szóló is írt, előnyök, hátrányok, de nektek kell tudni, és ne aggódj, tudni is fogjátok.
2013. aug. 28. 10:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Mi kicsi korkülönbséget szerettünk volna, de úgy adódott, hogy 4 év lesz közöttük, a pici még a pociban van! Szóval még nem tudok nyilatkozni, de szerintem 4 év ideális, a nagy sokat fog segíteni a kicsi körül, be kell vonni a pici baba gondozásába és nem lesz gond, legalábbis nagyon remélem! :) Tegyetek úgy ahogy nektek jó, ezt ne más döntse el, hanem ti.
2013. aug. 28. 11:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez annyira gyerek függő. Nem lehet, kijelenteni, hogy a kisebb vagy a nagyobb korkülönbség a jó. Nálunk a családban van egy kisfiú, aki szörnyen hiperaktív, rengeteg törődésre és energiára volt szüksége a szüleitől, és eleve nem volt elég az amit kapott. Náluk 4.5 év a korkülönbség, ami az ő esetükbe baromi kevés, mert a pici mellett még kevesebb idejük volt rá, főleg hogy a pici elég beteges volt. eléggé durva volt a helyzet, volt, hogy majdnem megfolytotta a picit. Ebben az esetben ez a 4 év baromi kevés volt. Van olyan azonban, hogy a 4 éves gyerek maga mondja a szülőknek, hogy mostmár azért jó lenne egy kistesó..szerintem ekkor már készen áll ró, és jöhet. Sok esetben hamarabb is. Tehát sztem nem lehet ezt előre eltervezni, meg kell ismerni a gyerekünket, és az ő igényeihez igazítani a kistesót.
2013. aug. 28. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 2,5 év lesz a korkülönbség. Előbb biztos, hogy nem vállaltam volna be. Mos a 2 éves lányom mellett is baromira nehéz. Állandóan gyerekek között lenne, egyedül akkor nem hisztizik. Velünk már unja magát. Sajnos ez van, nem tudunk újat mutatni neki.

Jövőhéten hétfőn kezdi a bölcsit, én pedig visszamegyek 4 hónapra dolgozni.

Neki is és nekem is kicsit felüdülés lesz. Nem féltem, feltalálja magát.

Ráadásul az se érdekli sokszor, hogy ott vagyunk-e vagy sem.Ezzel meg nem tudunk mit kezdeni. Már "zavarjuk", ha a játszótéren leülünk mellé játszani.

2013. aug. 28. 12:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem túlreagálják,és a kicsi korkülönbségnek nem nagyon van előnye,de hátránya rengeteg 3-4-5-6 év korkülönbséggel is összenőhetnek simán miért ne?? Sokkal jobb kapcsolatuk lehet,mint 1-2,5 év korkülönbséggel.

Mellesleg biztosan nem vállalnám be,szerintem a 3-3,5 feletti korkülönbség az ideális,minden szempontból.

2013. aug. 28. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!