Miért olyan nagy divat itthon a kis korkülönbség? Nagyon gáz, ha mi 4-6 évben gondolkozunk?
Ez nem "divat" kérdése, amióta világ a világ rendszerint 1-3 évenként követték egymást a testvérek. Itthon erre még a családtámogatási rendszer is rátesz, mert sokan szeretik egyben "letudni" a babázást, hogy amikor visszamennek dolgozni, már ne kelljen újra évekre kiesniük a munkaerőpiacról.
Ettől függetlenül a 4-6 év korkülönbség sem gáz, ugyanúgy megvannak az előnyei és a hátrányai, mint a kisebb korkülönbségnek.
De miért hiszed, hogy csak itthon gyakori a kis korkülönbség. Más országokban nincsenek családok, ahol 2-3 év van a gyerekek között?
Nem tudom miért lett "divat",nekünk azért van kis k.k-val 4 gyerkőc,mert hármat így akartunk,a 4. pedig "csak jött" :-)
Viszont sokan úgy mond félnek hogy kicsúsznak az időből,ketyeg a biológiai óra. Egyre inkább kitolódott a gy.vállalás ideje,van aki 30x évesen kap észhez,hogy hoppá,de jó lenne egy-két gyerkőc és "bele húz" ,ezért a kis korkülönbség.
Szerintem a 4-6 év sem túl nagy kor k. sőt,talán még könnyebb is,mint két kicsivel... esetenként két pelenkással... Sőt,ha akarnánk még egy gyermeket ,akkor megvárnám,míg a legkisebb oviba megy,csak utána lenne mondanám azt,hogy na,jöhet.
Nálunk bátyám és köztem 5 év,a két bátyám közt szintén 5 év van,csak a nagyobbik bátyám és a nővérünk közt van 1,5 év.
Ha Ti 18 évet szertétek,akkor az sem gáz,a Ti dolgotok!! Aki ezért beszól,azzal nem kell foglalkozni!!
Hollandiában éltem 3 évet, más országból is lettek ismerőseim. Kevés közülük, akiknek ilyen kis korkülönbséggel vannak testvéreik, vagy lettek gyerekeik. Minimum 3-4 év az átlag.
Persze ez nem reprezentatív minta, ezt én is tudom.
Sok minden közrejátszik.
Nincs hová visszamenni dolgozni, mert nem volt, vagy úgyis megválnak a kisgyerekes munkaadótól.
Nincs kedv visszamenni dolgozni.
Vágynak még egy babára.
Sokszor pedig az játszik közre, hogy az első nagyon nehezen jön össze, évekig várnak rá, így a 2.-nál nem mernek sokat várni a próbálkozással, mert kicsúsznak az időből.
Nagyon sok tényező közrejátszik. Optimális esetben én is olyan 5 évet szeretnék a kettő között, hogy mindkettővel 100%-ban ott lehessek a legfontosabb fejlődési években.
Viszont az első is 2,5 év után sikerült, így tartunk tőle, hogy esetleg a 2. is ennyit várat magára. Még nem tudjuk mi lesz.ű
Egyenlőre az első éegyen egészséges.
11+4 hkm
Őszintén a kis korkülönbségnek inkább hátránya,van mint előnye általában azért szülnek,mert így maradhatnak Gyeden vagy mert azt hiszik így biztos jó kapcsolata lesz a gyerekeknek.
Személy szerint nem szülnék semmiképpen sem kis korkülönbséggel.Szerintem a 3,5-4től az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!