Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen különbségek vannak egy...

Milyen különbségek vannak egy értelmiségi család és egy nem értelmiségi család között?

Figyelt kérdés
Gondolok itt neveltetésre, mindennapokra,stb.

2020. dec. 30. 12:22
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
100%
És aki nem tud annyit utazni, de a saját közegében szellemi munkát végez és tájékozott, ő nem értelmiségi?
2020. dec. 31. 17:31
 42/60 anonim ***** válasza:
100%
De igen, lehet értelmiségi. Utazni pedig már viszonylag kevés pénzből is lehet (én sem a Waldorf Astoriában szálltam meg). Írtak itt korábban a hárumujjú emberről egy hosszú kommentben, szerintem fuss neki.
2020. dec. 31. 18:07
 43/60 anonim ***** válasza:
32%
Majd megkeresem a hosszú kommentet mert nem olvastam végig az összes eszmefuttatást. Mindenesetre vannak akik nem tehetik meg hogy utazgassanak, mert pl nem bírják a járműveket. Remélem azért még nem kerülnek alacsonyabb kasztba. Hihetetlen ez a kasztrendszer Európa közepén.
2020. dec. 31. 18:11
 44/60 anonim ***** válasza:
50%

Látom, kezdődik a kabarészezon.... (43)

:-DDDD

Kasztrendszer, atyagatya...! :-))))

2020. dec. 31. 18:54
 45/60 anonim ***** válasza:
100%

Manapság semmi. Nem ettől függ a neveltetés. Ismerek orvos házaspárt akik se színházba se moziba se múzeumba nem járnak és a gyerekeiket se viszik, konkrétan nem lehet velük semmiről beszélgetni ami nem az orvoslással vagy az áltudományos törtenelemmel kapcsolatos (ilyen jézus magyar volt, meg sumér-magyar rokonság szintű dolgok) mert ezeken kívül semmi nem érdekli őket. Az én szüleim szakmunkások, apukámnak érettségije sincs, de minden évben volt színházbérletünk amíg gyerek voltam, elmentünk a szabadtérire, múzeumba, hangversenyre és rengeteg könyvünk volt otthon, a szüleim olvasott emberek, diplomás ismerőseik is vannak, el tudnak velük beszélgetni bármiről. A műveltséghez manapság bárki hozzájuthat, ha akar, nem diploma függvénye én úgy látom. A neveltetést meg otthonról hozzuk. Engem pl a nagyim tanított illemre, mint szépen enni, sétálni, viselkedni, mert ő nagypolgári nevelést kapott és ez fontos volt neki.

Szerintem ma már a klasszikus értelemben vett értelmiségi réteg nem létezik és a neveltetésnek, mindennapoknak semmi köze a családtagok végzettségéhez.

Ismerek azért többedik generációs értelmiségi fiatalt, aki grófi családból származik, ő az egyetlen aki klasszikus értelemben vett értelmiségiként viselkedik, azaz tanult, olvasott, ismeri az illemet, tud viselkedni, szokott jótékonykodni, azaz alapvetően egy úriember, mintha a múlt századból jött volna. De a sokszáz ismerősöm közül ő az egyetlen.

2020. dec. 31. 23:09
 46/60 anonim ***** válasza:
93%
Én is azt tapasztaltam, hogy az egészségiügyi/természettudományi diplomával rendelkezők nagyon lenézik a humán tudományokat, művészeteket
2021. jan. 11. 18:01
 47/60 anonim ***** válasza:
15%
Peldaul az hogy az ugyved elkenyeztetett kolykot nevel,aki nyalasan kopkodve beszel (meg maga is),a nem ertelmisegieknel tobb az olyan gyerek aki dolgozik a sajat dolgaert nem csak sutteti a hasat.
2021. jan. 11. 22:51
 48/60 anonim ***** válasza:
92%
46-ős vagyok. Nem irigységből, de a legnagyobb szakbarbárokat a mezőgazdászok és az orvosok között láttam. Csak az orvosok el vannak szállva maguktól.
2021. jan. 12. 01:23
 49/60 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban az osztalytarsaim es barataim nagyreszenek a szuleinek max erettsegije vagy szakkepesitese volt. Ettol fuggetlenul 90% ment kesobb egyetemre.

Az elso kormanyzati munkahelyemen kesobb azt vettem eszre, hogy par munkatarson erzodik, hogy nem tud viselkedni, pl elojonnek szex temakkal, hangosan beszelnek, uvoltoznek, szemelyeskednek. Mennek az obszcen viccek.

Lehet en voltam ott tulsagosan visszahuzodo.

Roluk gondoltam, hogy na biztos falurol jottek, vagy nem jogaszok a szuleik. Pedig nem.

Szoval lehet vitatkozni, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki tudjon barmilyen kornyezetben es helyzetben normalisan viselkedni. Talan jozan esz?

2021. febr. 2. 17:49
 50/60 anonim ***** válasza:
100%
Vannak értelmes "nem értelmiségiek" is, meg már láttam rongy embereket több diplomával. Sőt! Többet, mint "buta" embert.
2021. febr. 2. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!