Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen különbségek vannak egy...

Milyen különbségek vannak egy értelmiségi család és egy nem értelmiségi család között?

Figyelt kérdés
Gondolok itt neveltetésre, mindennapokra,stb.

2020. dec. 30. 12:22
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
94%

A gyereket tanulásra ösztönzik (de nem eldöntik helyette, milyen egyetemre menjen), normálisan nevelik, kulturáltan beszélnek egymással, a vitákat képesek megbeszélni, tudnak bocsánatot kérni. A gyereknek olvasnak mesét, engedik kibontakozni, de terelik is a helyes irányba. Járnak kultúrprogramokra is (színház, múzeum stb - nem kell minden héten, de szerintem elég ciki, ha soha nincs ilyen), nem szégyellik pl korrepetálásra hordani a gyereket, ha nem megy valami.

Nekem ez az értelmiségi hozzáállás. Viszont szerintem ez nem végzettség kérdése.

2020. dec. 30. 14:02
 12/60 anonim ***** válasza:
82%
Volt egy évfolyamtársnőm, aki filozófia szakra járt bölcsészkarra, és feleségül ment egy lakatos sráchoz. Akkoriban mindenütt hangoztatta, mennyire nem ér semmit a diploma egy jó szakmához képest, és hogy a gyermeküket, akivel várandós, sem fogják egyetemre küldeni, mert bőven elég egy érettségi, de az sem kell, ha van egy szakmája. Kb. 7 év múlva belefutottam ugyanebbe a nőbe, panaszkodott, hogy elválik, mert a férjével semmiről sem tud beszélgetni, nem bírja tovább, hogy olyan magányos a házasságában, mert a srác egy könyvet sem olvasott, semmi szellemi érdeklődése sincs.
2020. dec. 30. 14:04
 13/60 anonim ***** válasza:
97%
12es: Nekem ez a sztori csak azt mutatja, hogy a nő egy idióta volt. Mi alapján választotta akkor a férfit? Ő esett rá a discoban először?
2020. dec. 30. 14:08
 14/60 anonim ***** válasza:
65%
Nem értem ezt a színházbajárást és a különórát. Színházba vagy azok járnak akiket érdekel, vagy akik fel akarnak vele vágni (ez mondjuk alacsonyabb végzettségnél majdnem jobban jelen van). Különórára meg a lemaradt gyerekeket szokták vinni hogy felzárkózzanak. Ez független a szüleik végzettségétől. Max hobbi különórára viszik a gyerekeket, de pl egy fizikus apa nem biztos hogy zongorázni járatja a gyereket, míg egy dj apánál ez előfordulhat hogy valami zene órát megpróbál beiktatni.
2020. dec. 30. 14:35
 15/60 anonim ***** válasza:
94%

En jartam korrepetalasra is, nem az ertelmisegi szuloktol fuggott, hogy egy tantargybol nem voltam olyan jo a suliban, de az mar igen, hogy volt penzuk kifizetni a magantanart. Ezen kivul hobbibol is jartam nyelvtanarhoz, szimplan mert erdekelt egy nyelv, amit a suliban nem tanitottak.

Egyetemre nem mentem, mert vallalkozast akartam (szellemi munka), amihez nem kellett diploma, a kesobbiekben azonban hobbibol szivesen mennek majd valahova, szimplan azert, hogy tanuljak valamit, ami erdekel, mint informacio, de nem mint munka.

De azert ebbol volt vita anno, mert az en ertelmisegi szuleim ebben a temaban pont ellentetesek, az egyik szerint mindennek megvan a maga rendje, jol kell tanulni, es akkor lesz sok penz (o alkalmazottkent keres millios osszeg felett havonta), a masik szerint pedig teljesen mindegy, talalja meg az ember azt, amit szeret csinalni es abban legyen nagyon jo (o vallalkozokent, habar nem milliokat, de jol keres).

Anyukam jar szinhazba, komolyzenei koncertekre, mindenfele ilyen “sablon” ertelmisegi programra, apukam semmi ilyesmit nem csinal, nem erdekli, csak van egy eleg koltseges hobbija. A barati koruk szinten ertelmisegi, tanult, jol kereso emberek, amitol az embernek olyan erzese van majdnem, hogy 40-50 felett mar mindenki jol el, es elert mindent az eletben, amit lehet, holott nyilvan nem igy van, de legalabb rengeteg pozitiv pelda van az ember elott, ami azt mutatja, hogy csak csinalni kell a dolgokat jol, es akkor meglesz az eredmenye.

Nekem van par szegenyebb, melos csaladbol szarmazo kozelebbi ismerosom, es naluk pl elegge jellemzo az a felfogas, hogy nincs ertelme semminek, a munka csak arra jo, hogy ne halj ehen, kockaztatni hulyeseg, mert csak belebukik az ember es tarsai. Sokkal pesszimistabbak es inkabb csak a manak elnek, kevesbe terveznek hosszabb tavon.

2020. dec. 30. 15:05
 16/60 anonim ***** válasza:
86%
nekem az értelmiségi kb a gusztustalan apámékat jelenti, akik a saját kölyküket is addig kínozzák (értve ide a fizikai-lelki bántalmazás különböző kreatív formáit), amíg az rá nem jön, hogy igen természetesen egyetemre akar menni. aztán csodálkozik, amiért az elsőszülöttje egy "erasmusos félév" fedősztorijával lelépett végre tőle és nem hajlandó visszamenni. illetve a városba barátokhoz persze néha visszautazok, ilyenkor legjobb barátnőmnél húzom meg magam, akinek a szülei valahogy szakközepes bizonyítvánnyal is el bírták fogadni hogy az egyik gyerekük csak pék akar lenni, és csak a másik diplomás. ott mindig szívesen látnak az eladónői papírommal is.
2020. dec. 30. 15:24
 17/60 anonim ***** válasza:
91%

Most én nem tudom a tanár értelmiségi e, de a kőműves biztos hogy többet keres. Ilyen alapon ki tudja fizetni a különórát is. Különórára amúgy nem csak a rosszabb képességű gyerekek járnak hanem a jobb képességűek közül a kicsit figyelemzavarosak is akik nem tudják lekötni magukat egyedül tanulással.

Vagy azok akik képességeik felett terveznek továbbtanulni, ilyenkor fel kell turbózni a gyereket hogy bekerüljön/elvégezze.

2020. dec. 30. 15:41
 18/60 anonim ***** válasza:
82%

14: te miért kevered a kisegítő oktatást/korrepetálást a különórákkal???

Pl. nyelvórák, balett, zeneiskola, sport, stb. stb....

2020. dec. 30. 15:53
 19/60 anonim ***** válasza:
98%
Mert a nyelv is sokszor az iskolaira rásegítés, a többit meg én hobbinak hívtam. A sport az sport, nem kell neki külön szó. Különóra tényleg max a zeneiskola. De hívhatjuk úgy is ahogy te csak nekem a különóra az az iskolain felülit jelentette eddig.
2020. dec. 30. 16:04
 20/60 anonim ***** válasza:
24%

A hobbi teljesen mást jelent!

Egy nyelvóra marhára nem hobbi! Hanem hasznos tanulás.

2020. dec. 30. 16:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!