Mennyire követelőzés, ha megmondom, mit szeretnék karácsonyra?
Nagyszüleimnek, szüleimnek mondani szoktam, de ők direkt meg is kérdezik. A távolabbiakkal vagyok gondban... Mostohatestvér, nagynéni nagybácsi, mamám testvére. Rendre olyan ajándékot kapok, amik használhatatlanok számomra.
Pl. XS-S méretet hordok mindenből, tavaly a nagynénéméktől L-es pizsamát és 40-42-es papucsot kaptam (a 38-as lábamra). Vagy a mostohatesóm tudja, hogy nem főzök, vagy csak nagyon ritkán, akkor is inkább salátát, valamilyen csirkés ételt, krémlevest. Erre kaptam tőle 2 db szakácskönyvet. Előtte karácsonykor "gagyi" sminkeket, körömlakkokat, amikor 14 éves korom óta csináltatva van a körmöm és sminkből megválogatom nagyon, hogy miket használok, mit kenek az arcomra, szememre.
Kb 5-10 ezret költenek ezekre és ebből lehetne venni a sok sz_r helyett 1 olyat, aminek tényleg örülnék. Pl. márkásabb rúzs, pirosító, vagy a kedvenc gyertyám, esetleg egy jó könyv. De ha ajándékkártyát adnának a Zarába, Zara Home-ba, Douglasba, én annak is nagyon örülnék. Szóval nem azt várom, hogy 90 ezres nyakláncot vegyenek, vagy 30 ezres parfümöt.
Azt ne írjátok, ne ajándékozzunk, mennyire hülyeség az ajándékozás, mert ez nem tőlem függ nyilván. :)
Ezek az ajándékozások nem arról szólnak, hogy örömet akarnak neked szerezni, hanem hogy letudjanak valamivel. Ezért kapsz méretproblémás papucsot, pizsamát, meg tipikus látványos, de semmirevaló könyveket...Felesleges szólni miatta, hacsak nem akarod ugyanezt a pic.házást a családod belül is hallgatni. Én is rühelltem, amikor "jó lesz az otthon, senki se látja" alapon sóztak rám olyasmit, ami nem tetszett, nem volt jó, és nem, én se cseszem el a drága időmet arra, hogy új gazdát keressek neki, azzal meg nem égetem magam, hogy ilyet továbbajándékozzak. Nem fognak ajándékkártyát adni, egyrészt, mert azon rajta van , hogy mennyit szántak Rád, másrészt: közel se biztos, hogy ezek a számodra hasznavehetetlen cuccok kerültek annyiba, mint a legolcsóbb ajándékkártya bárhol. Pont ugyanezért nem kapsz értelmes alternatívát sem, pl. egy üveg minőségi bort, vagy egy doboz különleges csokit; nem arról szól, hogy bárkit érdekelnél, ellenben, ha szóvá tennéd, hogy felesleges az egész, akkor lennél minden, csak fehér ember nem...
Te egyébként miket szoktál viszonzásképpen adni? Adj Te is valami gagyi sz...t a 100 forintosból, amit meg kapsz, hagyd ott a nagymamádnál, anyudnál, vagy ahol épp karácsonyoztok, hogy Te nem tudod hazsnálni, de hátha ő hazsnálja, vagy odaadja olyannak, aki igen (szabaduljon meg tőle ő).
Ezeknek az ajándékoknak semmi köze a szeretethez, figyelmességhez, de még ahhoz sem, hogy az ajándékozónak esetleg nem marad kajára pénze hó végére.
Akik itt hőbörögnek, nem ér fel a borsónyi agyukig, hogy azt a párezer forintot így is, úgy is kiadja az ajándékozó. Akkor pl. az L-es pizsama helyett vehetne egy doboz Lindt csokit, és még örülne is a megajándékozott. Vagy egy illatgyertyát. Vagy egy 5 ezer forintos könyvutalványt.
Melyik relatíve a drágább ajándék? Szerintem az, amit kidob a kapó fél, mert nem tudja használni.
Komolyan, nagyon bedurvult a fórum itt a vége felé, nem tudom, miért kellene beleszakadni abba, hogy huszonévesen jól éljen. (Rokon leányzó 23 évesen keres 450 nettót multinál. Lányom pedig szakfordít 24 évesen, szégyentelenül magas összegért. Ettől még egyik sem elkényeztetett úri pitcha (ahogy a kérdező sem.)
Nem azzal volt itt a baj, hogy jól él a Kérdező, sokkal inkább a nagyképű stílusával. Ne mondja már nekem senki, hogy nincs pár perce elajándékozni valamit ami neki nem kell. Adja oda rászorulóknak, még jót is tesz. Ja, az már nem megy.
De érdekes, megmondani sem tudja a rokonoknak, hogy neki ajándékutalványt vegyenek, ne pizsamát/szakácskönyvet.
Szerintem a gesztus nem számít. A gesztus pont az, egy üres megoldás. Innen mindenkinek elkérhetném a nevét, címét, és küldök egy tusfürdőcsomagot - az nemes gesztus? Nem.
Az ajándéknak az örömszerzés lenne a célja. Nem tudom, kaptatok-e már olyan kis párszáz forintos ajéndékot, amiből kiderült, hogy a másik szeret, figyel rád, örömet akar szerezni. Mert azok nagyon ütnek, felejthetetlenek. Nem a gesztus, hanem az ajándék, ami személyre szól.
Kinek a rokonai a tavolabbi rokonok? Anyukadnak es apukadnak mondd meg, kinottel a karacsonyi ajandekokbol es mar tul sok mindened van ezert jobb orulnel, ha ajandekba 1. - csak edesseget vagy netan tusfurdot/hajsampont kapnal (ezekkel nem lehet melleloni az illatszerek kozul)
2. - gyujtesz uj valamire es mivel az draga inkabb ahhoz jaruljon mindenki hozza es te majd lefotozod mit vettele a penzbol (vagy amit szuleidtol kapsz abba segitsenek be a rokonaid anyagilag, mert csak arra az egy ajandekra vagysz).
Azt en felfogni nem tudom, hogy mi az hogy a nem ajandekozas vagy ajandekozas nem opcio????en 10 evesen mar megmondtam melyik ajandeknak nem orulok es nem szeretnem tobbet kapni es anyamek ebben segitettek utana. Inkabb gyujtottunk hatizsakra, korcsolyara, nagykabatra, bizonyos kijelolt konyvekre vagy tanfolyam dijara, es a rokonok kepesek voltak felfogni es nem volt belole harag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!