Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire követelőzés, ha...

Mennyire követelőzés, ha megmondom, mit szeretnék karácsonyra?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimnek, szüleimnek mondani szoktam, de ők direkt meg is kérdezik. A távolabbiakkal vagyok gondban... Mostohatestvér, nagynéni nagybácsi, mamám testvére. Rendre olyan ajándékot kapok, amik használhatatlanok számomra.

Pl. XS-S méretet hordok mindenből, tavaly a nagynénéméktől L-es pizsamát és 40-42-es papucsot kaptam (a 38-as lábamra). Vagy a mostohatesóm tudja, hogy nem főzök, vagy csak nagyon ritkán, akkor is inkább salátát, valamilyen csirkés ételt, krémlevest. Erre kaptam tőle 2 db szakácskönyvet. Előtte karácsonykor "gagyi" sminkeket, körömlakkokat, amikor 14 éves korom óta csináltatva van a körmöm és sminkből megválogatom nagyon, hogy miket használok, mit kenek az arcomra, szememre.

Kb 5-10 ezret költenek ezekre és ebből lehetne venni a sok sz_r helyett 1 olyat, aminek tényleg örülnék. Pl. márkásabb rúzs, pirosító, vagy a kedvenc gyertyám, esetleg egy jó könyv. De ha ajándékkártyát adnának a Zarába, Zara Home-ba, Douglasba, én annak is nagyon örülnék. Szóval nem azt várom, hogy 90 ezres nyakláncot vegyenek, vagy 30 ezres parfümöt.

Azt ne írjátok, ne ajándékozzunk, mennyire hülyeség az ajándékozás, mert ez nem tőlem függ nyilván. :)

2020. dec. 1. 17:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
90%
Mi amikor osztályban karácsonyi ajándékozás volt, mindig csinaltunk egy listát, rajta azzal hogy mit szeretnénk es mit BIZTOS HOGY NEM. Szerintem ez hasznos volt, mert igy pont mindig azt kaptam amire szükségem volt, es nem traktaltak az ugyanannyiba kerülő szamomra hasztalan ajándékokkal: ilyen olyan csoki, gyertya, dísztárgyak stb. Sajat magamnak is jol esik ha olyat tudok adni a másiknak aminek tenyleg örül, es nem csak felteszi a polcra vagy kidobja. Nem tudom egyeseknek miert olyan nehez felfogni ezt, félretenni a büszkeséget es azt venni amire vágyik a masik, vagy legalabb tudjuk rola hogy tetszeni fog neki. Nem.. jobb azt adni, amit en kitalalok, csakazertis nekem legyen igazam! Nem tudom hogy az ilyen “ajándék az ajándék”szintu válaszolók örülnének e annak a faszsagnak amit en most random kitalálnék nekik, es közük sincs ahhoz a targyhoz.
2020. dec. 1. 18:24
 12/74 Savlekotő ***** válasza:
22%
Valakinek add oda ,könyveket használható dolgokat kidobni,neked szemét másnak még lehet erre sincs pénze. Eléggé miss p ca lehetsz,ha meg a méreteid se tudják szép család lehettek,bár őszintén lehet azért teszik h leszállj kicsit a földre..
2020. dec. 1. 18:36
 13/74 anonim ***** válasza:
80%
Azert miert o a misspixsa ha a családtagjai nem tudjak a meretet-meg ránézésre sem- es meg ráadásul ruhát is ajandekoznak neki? Az teny, h kicsit beképzelt stílusban íródott a szöveg, de valahol igaz, h minek kell faszsagokat ajándékozni es utana elvárni h örüljön a masik neki?
2020. dec. 1. 18:41
 14/74 A kérdező kommentje:
Nem tudom senkinek odaadni ezeket, nincs az ismeretségi körömben olyan, akinek ezek tényleg kellenének. Meg én ezzel nem töltöm az időmet, ne haragudj.
2020. dec. 1. 18:45
 15/74 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy van igazság abban, amit mondasz kérdező, de az is igaz, hogy elég nagy az arcod, amivel nyugodtan megmondhatnád nekik újra, hogy ne legyen ajándékozás..
2020. dec. 1. 18:49
 16/74 anonim ***** válasza:
86%

Rukkola.hu

Felteszed ingyen a könyveket és te is ingyé rukkolhatod õket.

2020. dec. 1. 18:49
 17/74 Savlekotő ***** válasza:
25%
Akkor merd megmondani egyenesen nekik hogy nem kell a szemetük,te más körbe tartozol,adjanak utalványt a zarába amibe átlag ember egy havi fizuja egy poló nadrág is.. Ja ahhoz már nincs bátorságod gondolom.
2020. dec. 1. 18:51
 18/74 A kérdező kommentje:

Nem az, hogy nagy az arcom, de nincs szükségem felesleges holmikra és bosszantó, hogy az se jó, ha azt mondom, ne ajándékozzunk, mert "mi értelme akkor a karácsonynak", az se, ha azt mondom, pénzt kérek, mert "az nem elég személyes".

Nem teszek fel semmit sehová, mert mint írtam, én erre nem szánok plusz időt.

A Zara egy sima fast fashion bolt, bármelyik plázában megtalálható. Azért ne tegyünk már úgy, mintha én a Diortól, vagy a Louise-tól kérnék táskákat mindenkitől. :D

2020. dec. 1. 18:53
 19/74 anonim ***** válasza:
85%
#17 savlekoto, latom te minden kérdésnél nagyon aktivkodsz. Zaraban egy sima polo 2-3000, egy nadrág meg 8-10000. Annyi mint a sarki kínaiba, csak nem rohad le rólad 2 hordas utan, es a divatja is mai. Neked gondolom meg egyszerubb arrol magyarázni, hogy hol mi mennyibe kerül, mint utánanézni. Masik, meg hogy azt te magad választod ki, hogy milyen értékben adsz utalvány. Az 5-10 ezer forintból amibol a kínai pizsamát, papucsot, es könyvet megveszed, boven adhatnal olyat is, ami nem csak kín a másiknak.
2020. dec. 1. 19:01
 20/74 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem minden gond nélkül közölheted velük hogy neked zara póló kell.
2020. dec. 1. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!