Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire követelőzés, ha...

Mennyire követelőzés, ha megmondom, mit szeretnék karácsonyra?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimnek, szüleimnek mondani szoktam, de ők direkt meg is kérdezik. A távolabbiakkal vagyok gondban... Mostohatestvér, nagynéni nagybácsi, mamám testvére. Rendre olyan ajándékot kapok, amik használhatatlanok számomra.

Pl. XS-S méretet hordok mindenből, tavaly a nagynénéméktől L-es pizsamát és 40-42-es papucsot kaptam (a 38-as lábamra). Vagy a mostohatesóm tudja, hogy nem főzök, vagy csak nagyon ritkán, akkor is inkább salátát, valamilyen csirkés ételt, krémlevest. Erre kaptam tőle 2 db szakácskönyvet. Előtte karácsonykor "gagyi" sminkeket, körömlakkokat, amikor 14 éves korom óta csináltatva van a körmöm és sminkből megválogatom nagyon, hogy miket használok, mit kenek az arcomra, szememre.

Kb 5-10 ezret költenek ezekre és ebből lehetne venni a sok sz_r helyett 1 olyat, aminek tényleg örülnék. Pl. márkásabb rúzs, pirosító, vagy a kedvenc gyertyám, esetleg egy jó könyv. De ha ajándékkártyát adnának a Zarába, Zara Home-ba, Douglasba, én annak is nagyon örülnék. Szóval nem azt várom, hogy 90 ezres nyakláncot vegyenek, vagy 30 ezres parfümöt.

Azt ne írjátok, ne ajándékozzunk, mennyire hülyeség az ajándékozás, mert ez nem tőlem függ nyilván. :)

2020. dec. 1. 17:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
100%

Javaslat:

Kérd meg őket, hogy ajándék helyett nevedben inkább adakozzanak pl az élelmiszerbanknak, menhelynek

2020. dec. 1. 20:14
 22/74 anonim ***** válasza:
94%

Kérdezd meg őket, hogy ők mit kérnek, hátha visszakérdeznek, hogy te mit szeretnél. És akkor megmondhatod, hogy XS-S-es ruhának örülnél.

Ha azt szeretnéd, hogy megjegyezzék a méretedet, akkor meg kérd el tőlük a blokkot pironkodva, hogy nagyon tetszik, de sajnos rossz a méret, szeretnéd eggyel kisebbre cseréltetni. A blokkot nem fogod megkapni, de valószínűleg utána nem fognak neked ruhát venni, vagy megkérdezik előtte, hogy hányas a méreted.

2020. dec. 1. 20:30
 23/74 anonim ***** válasza:
100%
Te is szoktál nekik ajándékozni? Abban az esetben lenne még egy út. Felhívhatod az egyik rokont, hogy X-nek ezt a valamit szánod, de ő jobban ismeri, mondja meg, hogy tetszene-e neki. Szerinted a gyertyák szépek vagy egy olyan bigyó nagyon hasznos, ezért gondoltál rá. Mondd valamit, te kapsz támpontot, de közben adtál is. Aki figyel rád, az érteni fogja, hogy te örülnél egy olyna említett bigyónak. Ha ennek ellenére mást kapsz, akkor nem érdekli őket vagy fafejűen megváltoztatni akarnak, mint a szakácskönyvvel. Ezután már nem futnék több kört, egyszerűen megkérném a rokonokat, hogy engem hagyjanak ki az ajandekozásból, csak házi sütit hozzanak.
2020. dec. 1. 21:49
 24/74 anonim ***** válasza:
100%

# Savlekötő, te amúgy tudod mi az a Zara? Egyáltalán nem egy luxus bolt, tök átlag árak vannak, akinek a fél fizuja 5000-10.000 Ft (mert kb annyiba kerül ott egy felső), az inkább ne ajándékozzon. Meg mégis mi a tökömet csináljon két szakácskönyvvel a kérdező? Ráadásul macaronos meg hamburgeres... Az internet korában mégis mi értelmük van? Az öregek, akik még használnak ilyesmit nem fognak nekiállni hamburgert készíteni vasárnapi ebédnek. A fiatalok meg beírják a kaját a google-ba és több ezer videós receptet érnek el pár másodperc alatt. Ezek tényleg olyan ajándékok, hogy nem tudom elképzelni olyan embert, aki örülne nekik.

Kérdező, kidobni amúgy én is sajnálnám őket, rakd le egy buszmegállóban egy padra a könyveket, hátha mégis kell valakinek. A ruhát meg be lehet dobni gyűjtő konténerbe, ha amúgy nincs baja csak nem a méreted. Ha lyukas vagy kinyúlt, akkor adománynak sem jó, dobd ki.

Kérdésre válaszolva, én előre nem szólnék. Vagy az van, hogy ők jó szívvel adják ezekat a vackokat, és akkor kár lenne őket megbántani. Vagy ennyire szarnak az igényeidre (az alapján, hogy XS-es méretre L-e ruhát adnak én ezt valószínűsítem) akkor meg hiába kérsz bármit, úgysem fogja érdekelni őket. Még esetleg olyat lehetne, hogy ha idén is kapsz ruhát, azt rögtön felpróbálod, és akkor meg tudod nekik mutatni szomorúan, hogy jaj, sajnos "kicsit" nagy lett, nem lehetne-e visszavinni, kicserélni. A sminkekre meg mondhatod szintén már rögtön ajándékozásnál, hogy jaj, nagyon szép, de sajnos múltkor is begyulladt a szemed ettől a márkától. Körömlakk ugyanez, jaj, milyen szép szín, kár, hogy nem fogom tudni használni, mert nem használok körömlakkot. Szóval én ott helyben udvariasan szembesíteném őket vele, hogy számomra nyilvánvalóan használhatatlan dolgokat vettek. És akkor hátha jövőre már észbe kapnak.

Amúgy ilyet el sem tudok képzelni, nem sül le a bőr ajándékozásnál a képükről? Ezek új, címkés ruhák, bontatlan cuccok szoktak lenni? Vagy csak továbbadnak valami random szart, ami nekik már nem kell? Mert ennyire egyértelműen használhatatlan dolgokat adni konkrétan a bunkóság kategória.

2020. dec. 1. 22:34
 25/74 anonim ***** válasza:
37%

Azt írod, hogy 5-10.000-et elköltenek olyanra, ami neked haszontalan, inkább vennének belőle egy márkásabb rúzst/pirosítót. Az igen, nem semmi vagy. Mondom ezt úgy, hogy 20 éve sminkelem magam, de tényleg csak minőségi termékeket veszek meg. Ajándékba ha olyat kaptam/kapok amivel nem tudok mit kezdeni, odaadom valakinek. Erre írtad undorító nagyképűséggel, erre nincs időd, nem szánsz rá időt. Hát mi a phaszom vagy te, a first lady? Ez az egy ami gusztustalanná teszi az egész lényedet, semmi más, de szerintem ez bőven elég is.

Ha itt ekkora pofád van, akkor nekik miért nem mondod meg, hogy te kidobod, mert nem jó, odaadni nincs időd (?) senkinek, ahhoz akkora ribi vagy mint fél Európa, hogy megfőzz valamit, hisz véletlen letörne a körmöd amit 14 éves korod óta csináltatsz. Na, ott nyisd ki a szádat, ne itt! Itt ők nem hallják.

Sok sikert!

2020. dec. 1. 22:42
 26/74 A kérdező kommentje:
Utolsó, te milyen stílust engedsz meg magadnak? Anyád nem nevelt meg, nem mondta, hogy így nem beszélünk?! Főleg nem olyanokkal, akikről 0 infód van azon kívül, hogy csináltatják a körmüket és drága sminket használnak. Ész megáll...
2020. dec. 1. 22:46
 27/74 A kérdező kommentje:
Én is szoktam ajándékozni és én mindig megkérdezem, hogy mit szeretnének. Ha pedig nem mondanak konkrétumot, akkor kapnak ajándékkártyát. Aminek örülnek is mindig, mert utána kapom a képeket, hogy miket vettek belőle.
2020. dec. 1. 22:47
 28/74 anonim ***** válasza:
38%

Édesanyám még gyerekkoromban meghalt, 23 évvel ezelőtt, ha ez lényeges.

Egyszerűen csak nem gondolod, hogy provokálod itt az embereket? Mennyi ideig tart egy L-es pizsamát odaadni valakinek aki esetleg rászorul? Vagy egy 40-es papucsot? Ezek nem órákat vesznek el tőled basszus.

2020. dec. 1. 22:51
 29/74 A kérdező kommentje:

Nincs a környezetemben olyan, akinek ilyesmire lenne szüksége. Én pedig azzal nem töltöm az időt, hogy keresgessek, postázzak stb. Nincs erre kapacitásom és szerintem nincs jogod emiatt ilyen stílusban írogatni!

Semmit nem tudsz rólam, a munkámról, életemről.

2020. dec. 1. 22:55
 30/74 Savlekotő ***** válasza:
38%
22 42 Pontosan,a stílusa a bicska nyitogató,de 14 évesen már körmözött,persze hogy csak a hasonló elkényeztetett királylány körben mozog .. Kérdés a lakást ki tette a feneke alá? Mert az arca hatalmas :(
2020. dec. 1. 22:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!