Hogyan kérhetném meg a szüleimet úgy, hogy ne tűnjön
követelőzésnek?
Figyelt kérdés
Az egyik legjobb barátnőm a héten utazott volna Olaszországba, de ma derült ki, hogy lejárt az útlevele, személyije meg nincs. Lőttek az utazásnak.
A szülinapomra azt kapom, hogy elmegyünk Nápolyba az őszi szünetben. A barátnőm nagyon szerette volna ezt a nyaralást, és azt mondta, kérdezzem meg, elvihetnénk-e őt is, persze kifizetik. Ennek ellenére nem sértődne meg, ha mégse jönne össze a dolog.
Nagyon örülnék persze, ha jönne, csak azt nem tudom, hogy adjam elő anyáéknak... Ti megengednétek ezt?
Szia! Talán gonosz vagyok, de én nem engedném. Akármilyen jó barátnő is, nem mindig adódik olyan alkalom,hogy csak a család együtt legyen, és ő ebbe nem tartozik bele. Másképp viselkedtek, ha van ott még valaki és még a legeslegjobb barátok is tudnak zavarni. Nagyon aranyos vagy, hogy gondolsz rá, de ha családdal mész, akkor legyél együtt a családoddal, a barátnőddel számtalan időt tölthetsz. Ő is mehet még a nyáron a szüleivel, főleg ha már elkészültek az iratai :)
2010. júl. 1. 22:15
2/23 anonim válasza:
Szerintem meg nagyon jó ötlet. Te sem vagy már kislány, annak idején én is nagyon örültem amikor eljöhetett velünk barátnőm. Az ember a szüleivel nem tudja kibeszélni a pasikat például :) Simán kérdezd meg anyukádat, aztán majd mond rá valamit. Ez egyáltalán nem követelőzés.
2010. júl. 1. 22:17
3/23 A kérdező kommentje:
Na, máris kétféle válasz!=)
Igen, egyrészről sokkal szórakoztatóbb lenne, mert a szüleimmel tényleg nem beszélhetek arról, hogy szólítsam le azt a srácot a fagyizóban!=)
Másrészt, ez egy ajándék, amire évek óta vágytam, és annak is örülök, hogy egyátalán megkapom, és valahogy pofátlanságnak érzem ezzel odaállítani...
2010. júl. 1. 22:20
4/23 anonim válasza:
Igen, kétféle válasz, hát nem vagyunk egyformák, ettől színes a világ :)
2010. júl. 1. 22:22
5/23 anonim válasza:
Ha az én lányom lennél (nekem is van egy lányom) akkor én örülnék, ha jönne a barátnőd is. :) Én szeretem, ha zajlik az élet, és szerintem a nyaralás is jobb, ha van ott még valaki, aki nem idegen.
2010. júl. 1. 22:28
6/23 anonim válasza:
Én is amellett vagyok, hogy a szüleid családösszetartó szerepet is szánnak a nyaralásnak, így nem biztos, hogy díjazni fogják az ötletet. Ez akkor lenne elképzelhető, ha pl. többen, baráti családokkal mennétek, és a szülőknek is lennének ott haverjaik. De így, hogy a szüleid hármasban gondolták, a legjobb indulat mellett sem biztos, hogy lelkesedni fognak az ötletért.
2010. júl. 1. 22:32
7/23 anonim válasza:
Szerintem az zavarná a szüleidet, hogy minden pénzt mégsem kérhetnek el tőle, és ha megy, nem is fognak.Mert hogy nézne már ki, hogy "Na Anna, ide adod a pénzt?" "Anna most strandra megyünk fizesd ki magadnak" "Anna igaz milyen jó ez az étterem? De a te részed magadnak fizeted" stb. Remélem érted. Ha nem vagytok nagyon gazdagok, szerintem ez lesz az egyetlen akadályozó tényező. Mégha erősködne is a barátnőd, hogy akkoris ő fizeti, még úgyis hülyén nézne ki. De azért kérdezd meg.
2010. júl. 1. 22:34
8/23 anonim válasza:
velünk ez volt 2 éve oda mentem anyumhoz és megkérdeztem hogy eljöhet-e a bnőm és persze mondtam hogy mindent kifizetnek meg minden és aztán azt mondta oké csak előbb beszélje meg a bnőm szüleivel megbeszélték és jöt velünk sosem felejtem el azt az élményt megéri megkérdezni :)
15/L
2010. júl. 1. 22:35
9/23 A kérdező kommentje:
Na igen, én is félek ilyen szituktól, hogy mondjuk ott vagyunk az étteremben, és akkor kérjük szépen külön számlázni, mert a vörös kislány külön fizet...Az meg barátnőmnek lenne kellemetlen, ha az utazáson-szálláson kívül mindent kifizetnénk neki.
2010. júl. 1. 22:40
10/23 anonim válasza:
Én a 4. vagyok újra. Szóval én már csak azért is örömmel vinném a barátnőt, mert a lányomnak sajnos nincs testvére (Kérdező, godnolom Neked sincs testvéred?)
Pedig az olyan jó, mikor két (vagy több) gyerek jól elvan egymással egy nyaraláson, és nem a szülők mellett unatkozik látványosan.
Sőt, tovább megyek, ha lenne több gyerekem, és így akarna jönni egyiknek a barátnője, barátja, így is elvinném (ha beférne az atuóba) :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!