Tapasztaltabb Nő segítségét kérhetném?
Ehhez egy kevésbé tapasztalt férfi is hozzá tud szólni.
Ha az én párom lenne ilyen helyzetben, akkor finanszíroznám a tanulmányait a fizetésemből. Úgy venném, hogy ez hosszútávú befektetés. Ha végzett, kap majd egy jó állást, és rendeződnek az anyagiak.
Mindez csak akkor lehetséges, ha már együtt élünk, akárkiért nem tenném meg. Számomra a 'járás' szakasz még nem éri el azt a komolyságot, hogy anyagilag is komolyan megjelenjek a kapcsolatban. Amint 'véglegessé' válik az elköteleződés, összeköltözünk, esetleg összeházasodunk, jöhet az anyagi támogatás is. Addig nem.
Szerintem igaza van az előttem szólónak. Én nálad fiatalabb vagyok, de egyértelmű, hogy ilyen dolgok miatt nem dobnám a páromat. Ha dobnám az már régen rossz lenne...
Én jövőben költözöm össze a párommal, akit valószínűleg "eltartok" (utálom ezt a szót) majd még kb 5 évig. Ráadásul Ő a férfi. Persze sosem jutott eszembe, hogy ez ne így lenne. Szívesen adok neki majd (remélem lesz miből) hogy a tanulmányait befejezze, úgyis megtérül majd idővel. Én már most mindent úgy veszek, hogy közösbe megy. 3,5 éve vagyunk együtt, de teljesen egymás mellett állunk.
Nem tudom mennyi ideje vagy a pároddal , de számomra egyértelmű egy párkapcsolatban hogy segítem a másikat ha tudom, hiszen azért vagyok Vele mert Vele képzelem el a jövőmet. Kérj tőle segítséget, ha már érzed ahhoz elég érettnek a kapcsolatodat. Ha nem segít akkor valószínű nem ér neki annyit a kapcsolat mint Neked. Akkor vannak a gondok.
Keress egy jobb állást, iratkozz fel tanfolyamokra, levelezéses szakra valamiből. Próbálj meg spórolni és egyenesbe jössz! :)
Sok sikert
Szia
Én veled egyidős vagyok és egy kicsit sajnálom, hogy korábban nem lett gyerekünk, most szeretnénk. Korábban anyagiak miatt nem akartuk mi sem, de így utólag másképp gondolom, szívesebben venném ha most a kistesót és nem az első babát terveznénk. Persze egy stabil kapcsolat nélkül nem érdemes belevágni, meg semmi anyagi háttérrel sem, de gondolj bele hány ember felneveli rendesen a gyerekét nagyon kevés pénzből.
Azt is jó lenne tudni a párod hogyan gondolkodik, végül is a babát is, állást is, tanulást is egy kapcsolatban ketten együtt kell eldönteni nem egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!