Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kérhetném meg a szüleim...

Hogyan kérhetném meg a szüleimet úgy, hogy ne tűnjön követelőzésnek?

Figyelt kérdés

Az egyik legjobb barátnőm a héten utazott volna Olaszországba, de ma derült ki, hogy lejárt az útlevele, személyije meg nincs. Lőttek az utazásnak.

A szülinapomra azt kapom, hogy elmegyünk Nápolyba az őszi szünetben. A barátnőm nagyon szerette volna ezt a nyaralást, és azt mondta, kérdezzem meg, elvihetnénk-e őt is, persze kifizetik. Ennek ellenére nem sértődne meg, ha mégse jönne össze a dolog.

Nagyon örülnék persze, ha jönne, csak azt nem tudom, hogy adjam elő anyáéknak... Ti megengednétek ezt?

14/L

2010. júl. 1. 22:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem követelőzés, ez kérdés. A döntés úgyis a szüleid kezében van, de ha meg se próbálod, esély sincs, hogy összejöjjön. Meg kell próbálni. Egyébként én semmi nehézséget nem látok abban, hogy mondjuk a strandbelépőjét ő fizesse. Esetleg olykor egy fagyira meg lehet hívni, de azt se kell minden alkalommal.
2010. júl. 1. 22:43
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

A fizetést mi úgy oldottuk meg (szoktunk barátokkal közösen nyaralni), hogy minden nap egy ember fizetett, és este mindenki szépen kifizette a magáét annak az egy embernek. Ez nálatok is működhetne. És nem keveredik össze több nap számlája, stb... És semmi ciki sincs benne. És gondolom, néha a szüleid úgyis meghívnák őt egy-egy fagyira grátisz :)

És ez így tök normális is.

2010. júl. 1. 22:43
 13/23 A kérdező kommentje:
Igen, nincs testvérem. Egy múzeum, városnézés szép és jó, de úgy, hogy egyedül vagyok gyerekként, egy idő után unalmas. Épp azért lenne jó, ha jönne a barátnőm. Meg ha esetleg anyáék kettesben szeretnének menni valahova, nem unatkoznék egyedül egész este a hotelben!=)
2010. júl. 1. 22:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Az is megoldás lenne, ha a lánynak is kellemetlen, hogyha a szüleid fizetik, meg a szüleidnek is kellemetlen lenne: egy behatárolt összeget odaad neked a lány, étkezésre, belépőkre, franc tudja (ezt a szüleiddel kéne megbeszélni), azt a lány odaadná neked, te meg anyudéknak, is nincs kellemetlenkedés.
2010. júl. 1. 22:48
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Na tessék, máris milyen jól megfogalmaztad az utcsó kommentedben, hogy mit mondj a szüleidnek. Hát, szóról szóra ezt, amit leírtál! :) (amúgy "jó fejek" ilyen szempontból? Úgy értem, lazák, vagy szigorúak?)
2010. júl. 1. 22:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
ezt a kellemetlen dolgot úgy lehet elkerülni,hogyha az elején a lány odaadja a pénzt és onnantól egybe fizetitek.
2010. júl. 1. 22:51
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

Ha vendégségben van valaki, ott alszik a családnál, stb., akkor is a család ételét eszi, szóval nem értem, miért lenne olyan nagy dolog ellátni a szüleidnek a barátnődet a nyaralás alatt. Ha igazán jóban vagy vele, akkor szerintem simán tekinthetnek rá is családtagként - legalábbis én így tenném :) És persze örülnék, ha jönne velünk a lány, hiszen így lenne egy ember, akivel mindig jól tudod érezni magad, és bármilyen témáról beszélhetsz vele.

Mi sem vagyunk gazdagok, de a szüleim mindig támogatnak, ha ilyesmiről van szó, amiért nagyon hálás vagyok nekik.

Szerintem kérdezd meg bátran a szüleidtől, biztos ők is azt szeretnék, hogy jó emlékké váljon az utazás.

2010. júl. 1. 22:52
 18/23 A kérdező kommentje:
Elég lazák, mondjuk ez nézőpont kérdése, de szerintem azok. Mondjuk, ha szeretnék bemenni a városba a csajokkal teázóba, vásárolni vagy valami, simán elengednek, itt is alhatnak a csajok... Van egy barátnőm az ország teljesen más részén, de elkísérnek, ha megyek hozzá, elvisznek, a lány egy hétig volt nálunk, szóval ezek alapján lazának mondhatók.
2010. júl. 1. 23:00
 19/23 anonim válasza:
94%
menj oda a szüleidhez,és mondd meg neki ,h a barátnőd megkért rá,hogy kérdd meg őket, hogy hadd menjen el veletek.
2010. júl. 1. 23:01
 20/23 anonim ***** válasza:
94%
A leírtak alapján elég jó fejek :) Nyugodtan kérdezd meg tőlük. Én úgy érzem, nem fognak nemet mondani :)
2010. júl. 1. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!