Hogyan kérhetném a saját nevemre a családi pótlékot?
Bocs, de nem tartom valószínűnek, hogy az anyukád azért nem ad pénzt, mert nem akar, hanem inkább azért, mert egyszerűen nincs miből. Szerinted mire elég 12e Ft? Semmire. Én sem kaptam soha semmit a szüleimtől, max. évente 1, azaz egy nadrágot, később amikor a nővérem már férjhez ment, akkor az ő levetett ruháit hordtam. Mert csak ennyire telt. Ciki volt, de kibírtam. És volt még ennél rosszabb is. Ha te cikinek érzed azt, hogy nincsenek jó ruháid, akkor vedd a fáradtságot, és menj el dolgozni, elvégre már 20 éves vagy, és mások is dolgoznak az iskola mellett.
Amúgy meg a családi pótlékot nem fogják a te nevedre írni, mivel nem te vagy a jogosult rá, hanem a gyámod. Te csak az a személy vagy, aki után igényelhetik. Ha nem hiszed, akkor itt megnézheted: [link]
2. fejezet 7.§
Nagyon sajnálom, hogy a többség így látja, nem egy elkényeztetett kis liba vagyok csak egy egyszerű lány...
Anyukámnak pedig van pénze, ugyanis kb. 20 macskát tart és őrájuk megy el a pénz. Én nagyon utálom a macskákat de nem tehetek ellene semmit mert ha egy rossz szót is szólok, akkor fenyegetőzik hogy kidob az utcára...
A munkáról annyit hogy olyan suliba járok, amelyhez tartozik gyakorlat is és ez pont úgy van beosztva, hogy ha éppen nem a suliban vagyok, akkor gyakorlaton, tehát minden időmet kitölti. De szeretnék én is dolgozni, ne gondoljátok, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!