Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire követelőzés, ha...

Mennyire követelőzés, ha megmondom, mit szeretnék karácsonyra?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimnek, szüleimnek mondani szoktam, de ők direkt meg is kérdezik. A távolabbiakkal vagyok gondban... Mostohatestvér, nagynéni nagybácsi, mamám testvére. Rendre olyan ajándékot kapok, amik használhatatlanok számomra.

Pl. XS-S méretet hordok mindenből, tavaly a nagynénéméktől L-es pizsamát és 40-42-es papucsot kaptam (a 38-as lábamra). Vagy a mostohatesóm tudja, hogy nem főzök, vagy csak nagyon ritkán, akkor is inkább salátát, valamilyen csirkés ételt, krémlevest. Erre kaptam tőle 2 db szakácskönyvet. Előtte karácsonykor "gagyi" sminkeket, körömlakkokat, amikor 14 éves korom óta csináltatva van a körmöm és sminkből megválogatom nagyon, hogy miket használok, mit kenek az arcomra, szememre.

Kb 5-10 ezret költenek ezekre és ebből lehetne venni a sok sz_r helyett 1 olyat, aminek tényleg örülnék. Pl. márkásabb rúzs, pirosító, vagy a kedvenc gyertyám, esetleg egy jó könyv. De ha ajándékkártyát adnának a Zarába, Zara Home-ba, Douglasba, én annak is nagyon örülnék. Szóval nem azt várom, hogy 90 ezres nyakláncot vegyenek, vagy 30 ezres parfümöt.

Azt ne írjátok, ne ajándékozzunk, mennyire hülyeség az ajándékozás, mert ez nem tőlem függ nyilván. :)

2020. dec. 1. 17:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
31%
S karácsony közeledtével már mindenkiben ott lángol legbelül az ünnep szelleme.
2020. dec. 2. 00:05
 52/74 anonim ***** válasza:
17%
Istenem...🤦
2020. dec. 2. 00:06
 53/74 anonim ***** válasza:
23%

Hmm, ránéztem a Douglas oldalra. Nem drága dolgok vannak tényleg. Egy rúzs 14.000 Ft., egy parfüm 60.000 Ft., arcmaszk 80.000 Ft. Tiszta ingyen van, a bolondnak is megéri. Azért ezeket nem biztos, hogy tudják teljesíteni a rokonaid.

Zara ruhák amúgy nagyon jók, azok tényleg árban is maximálisan elfogadhatóak.

Tudom, hogy ajándékkártyát írtál, de azért meglátja a Douglas árakat az egyik rokon, őt tuti az infarktus viszi el nem a Covid.

2020. dec. 2. 00:08
 54/74 anonim ***** válasza:
32%
Mikor olvastam a kérdést, azt hittem egy tini hisztérika vagy, de látom hogy khm felnőtt.. Így még gázabb. A kérdésedből semmi más nem jön le csak az, hogy te vered a nyálad márkásabb cuccok miatt, és lenézed a rokonaidat. Egyszerűen mondd meg nekik hogy nem kérsz ajándékot és kész.
2020. dec. 2. 00:10
 55/74 anonim ***** válasza:
8%

Savlekotő, katt a Douglas oldalra. Azt hittem kiesek az ágyból.

Na megyek is cigizni, udvaron ezt elmesélem a labradorunknak. Férjem ezen csak röhögne úgyis.

2020. dec. 2. 00:12
 56/74 Savlekotő ***** válasza:
14%
Kattintottam sajnos,én is kiestem a karosszékből.. Dolgozó tízen húszon éves lányok butikja, aha a 14 ezres pirosító,biztos.. Persze hogy ez lenézi halandókat ha ilyen szinten mozog mert pénzeli valaki.. :(
2020. dec. 2. 00:17
 57/74 anonim ***** válasza:
14%

Nagy úr ami a lába között van, hiába na.

De le is írta, hogy kemény munkát végez, reggel megy, este ér haza.

Nincs ezzel semmi baj, csak azért mert jól fizető munkája van, ne várjon el méregdrága ajándékokat, hiszen lehet, hogy a nagynénje/féltestvére/nagymamája nem az ősi mesterséget űzi, ergo nincs annyi pénzük.

2020. dec. 2. 00:25
 58/74 anonim ***** válasza:
92%
Hu mennyi begyepesedett öreg ember van itt. Tudjatok, mindenki a maga sikerének a kovácsa, ha neked sok 5-10 ezer forintot kiadni egy minőségi ruhadarabra, megertem, de nem kell szidni azt, akinek telik ennyi minimumra. Tenyleg annyira mar nem luxuscikk egy Zaras polo meg egy műköröm. Sajnalom, ha valakinek nem telik ra, de szerintem attol nem kell besargulni az irigysegtol. Ha megteheti, miert ne vehetne? A rokonsága se lehet valami szegeny, a leírtak alapjan, akkor miert nem tud abbol a par ezer forintból egy normalis ajándékot venni, aminek örülne a kérdező, miert kell makacssagbol is a fxszom könyvet adni? Azzal meg nehogy mar a másiknak csinaljunk plusz munkát, hogy mar ránézésre is vmi szart adunk, de majd o ugyis elajandekozza, vagy eladja... oke, de mennyibe telne mar akkor olyat adni neki ami talan SZÁMÁRA lenne hasznos? Az álszent, csóró banda mar megint megérkezett. :D minden kerdes alatt ez megy. aki mar nem kuporgatja a havi fizetését, es nem éhezik ho végén, az egy sznob picxa... hat persze.
2020. dec. 2. 01:35
 59/74 anonim ***** válasza:
75%
Es nem ertem meg mindig ezt a peldalozgatast kedves Savlekoto, hogy nehany családnak az 5 ezer forint is sok, es kajára kell. Jo, es? Akkor mindenki essen hasra es éhezzen? azert mert masnak rossz? :D nagyon magyaros mentalitás ez. mint mar olvastuk parszor, a kérdező ugyanabból az arkeretbol szeretne valami hasznosabbat magának, nem könyvet meg pizsamát, hanem egyeb apróságot vagy egy ruzst, igen, ami minőségi az lehet 5 ezer forint is. De legalabb hasznos lenne számára es nem a kukába menne. Mit nem lehet ezen felfogni?
2020. dec. 2. 01:42
 60/74 anonim ***** válasza:
8%
Kérdező én nekem az mentalitás gáz hogy egy teljesen normális használható dolgokat ki dob mert lusta nem fér bele drága idejébe szerinte keresni egy Facebook csoportot és lefotózni és felrakni a akár jelképes összegért vagy ingyenes csoportba .vannak helyi csoportok is lakohelye körül.már is megszabadulna számára nem kellö dolgoktól más meg örülne neki.
2020. dec. 2. 06:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!