Unokatesók rendszeresen bántják a lányomat, annyi rá a válasz, hogy "ők a vendégek"?
2-3 hetente vannak itt egy hétvégét (szüleimnél lakunk a lányommal, férjemmel). Olyankor őrültek háza van.
A bátyám gyerekei 13 és 10 évesek, az én lányom 9.
Igen, sokszor tényleg kis nyámnyila, de az a b.szogatásáradat (már bocsánat), amit kap, nem normális. Bántják, piszkálják szóval, beszólogatnak neki hogy szemüveges, hogy hosszú a haja, hogy milyen az arca (szerintük csúnya), meg kishordónak hívják. A lányom ezt egy ideig tűri, utána persze, hogy elszakad nála is a cérna és olyankor sajnos nagyon kivetkőzik magából. Csapkod, nekik megy/menne, sír, kiabál és olyankor nagyon nehéz megnyugtatni. Ez nekik csak olaj a tűzre és még jobban piszkálják. Anyukám meg már csak arra ér oda, hogy az én lányom csinálja a fesztivált szerinte... És hogy neveljem meg, meg hogy a másik kettő vendég, hogy viselkedik velük a lányom...
Már próbáltam beszélni a unokaöcséimmel, szépen és csúnyán is. Beszéltem az öcsémmel is, hogy elhiszem, hogy az iskolában ők a menő gyerekek, de állítsanak már magukon. Ő annyit mondott, hogy inkább a lányommal beszélgessek el a dührohamairól és vigyem el szakemberhez.
A sógornőmmel is beszéltem, ő azt ígérte még nyáron, hogy lesz beszélve a fiúkkal otthon. Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, de változás nincs.
Tanácstalan vagyok, eddig még csak-csak elkerültük őket, mert kirándultunk, fagyiztunk, mentünk valamerre mindig. De jön a hideg, rossz idő, nem tudunk reggeltől estig odalenni.
Szerintetek mit csináljak? Beszéljek minden ilyen után a két gyerekkel, hátha egyszer megunják a fejmosást?
Egyszerűen nem kell beengedni őket a lakásodba őket. Ha nemkívánatos vendégek, semmi keresnivalójuk ott. Meg is szakíthatod velük a kapcsolatot.
Annyiból érdemes lenne a lánnyal elbeszélgetni, hogy attól, hogy szemüveges, még ugyanolyan értékes ember, mint bárki más, és hogy sok tudós is szemüveges volt, stb. Ő is beszólogathat a kisgyerekeknek, találjatok ki jó beszólogatásokat közösen.
Esetleg rejtsél el egy diktafont a lakásban, hogy amikor nem vagytok ott, felvegye, miket mondanak, és akkor meg lehessen kérdezni a kisgyerekek szüleit, hogy most ez a cseszegetés mi is volt.
És anyukád előtt te nem álltál ki magadért meg persze a kislányodért?
Nem mondtad el, hogy mégis mit művel a másik két unokája? Vagy nem hitte el???
Ha a lányoddal egyébként soha nincs ilyen gond (látja, hiszen együtt éltek), felfoghatatlan számomra, hogy miért annak a másik két neveletlen takonynak fogja a pártját.
Anyukádnak el kellene mondani, hogy a vendégeknek főleg illene tudni viselkedni, és a vendég "pozíció" nem hatalmaz fel senkit arra, hogy másokat b.ogasson.
Én simán leállítanám a kis gyökereket, meg felvenném őket diktafonnal / vmi appal.
Pont azért nem lenne szabad ilyeneket csinálniuk, mert "vendégségben vannak". Másnál is ezeket csinálják? Ha normálisan meg lennének nevelve, akkor tudnák, hogy hiába vannak a nagyinál, ott sem csinálunk ilyet! Nem értem a batyjádat, hogy engedheti ezt meg. Értem én, hogy az ő gyereke meg minden, de nem csak az ő gyereke van a világon! Ezzel egy életre szóló lelki bajt is csinálhatnak szegény kislánynak!
Az én gyerekeim senkinél sem csinálnak ilyet, mert igencsak lenne következménye!
Legközelebb, ha ilyen történik, menj oda és kiabálj rá a fiúkra, ha abból sem hallgatnak, akkor meg verj le nekik egy-egy pofont. Hidd el nem fog ártani nekik! Ilyet nem csinálhatnak!
Ti hol vagytok ilyenkor? A ti dolgotok megvédeni a gyereket.
Amúgy meg el kell költözni, ez evidens.
30!
A kérdező az anyjaeknal el, nekik pedig a bátyuska pomt ugyanúgy a gyerekük, ah ő gyerekei pedig ugyanúgy unokak. Be is baxna, ha beleszólna, ki jöhet az anyjához és ki nem. El kell költözni és probléma megoldva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!