Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unokatesók rendszeresen...

Unokatesók rendszeresen bántják a lányomat, annyi rá a válasz, hogy "ők a vendégek"?

Figyelt kérdés

2-3 hetente vannak itt egy hétvégét (szüleimnél lakunk a lányommal, férjemmel). Olyankor őrültek háza van.

A bátyám gyerekei 13 és 10 évesek, az én lányom 9.

Igen, sokszor tényleg kis nyámnyila, de az a b.szogatásáradat (már bocsánat), amit kap, nem normális. Bántják, piszkálják szóval, beszólogatnak neki hogy szemüveges, hogy hosszú a haja, hogy milyen az arca (szerintük csúnya), meg kishordónak hívják. A lányom ezt egy ideig tűri, utána persze, hogy elszakad nála is a cérna és olyankor sajnos nagyon kivetkőzik magából. Csapkod, nekik megy/menne, sír, kiabál és olyankor nagyon nehéz megnyugtatni. Ez nekik csak olaj a tűzre és még jobban piszkálják. Anyukám meg már csak arra ér oda, hogy az én lányom csinálja a fesztivált szerinte... És hogy neveljem meg, meg hogy a másik kettő vendég, hogy viselkedik velük a lányom...

Már próbáltam beszélni a unokaöcséimmel, szépen és csúnyán is. Beszéltem az öcsémmel is, hogy elhiszem, hogy az iskolában ők a menő gyerekek, de állítsanak már magukon. Ő annyit mondott, hogy inkább a lányommal beszélgessek el a dührohamairól és vigyem el szakemberhez.

A sógornőmmel is beszéltem, ő azt ígérte még nyáron, hogy lesz beszélve a fiúkkal otthon. Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, de változás nincs.

Tanácstalan vagyok, eddig még csak-csak elkerültük őket, mert kirándultunk, fagyiztunk, mentünk valamerre mindig. De jön a hideg, rossz idő, nem tudunk reggeltől estig odalenni.

Szerintetek mit csináljak? Beszéljek minden ilyen után a két gyerekkel, hátha egyszer megunják a fejmosást?

2020. okt. 20. 13:58
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
szerk.: Bocsi, a 3. résznél elírtam. Öcsém helyett bátyámat akartam írni, teljesen összevissza van a fejem már.
2020. okt. 20. 14:00
 2/50 anonim ***** válasza:
93%
Két ilyen korú fiú nem fogja magától belátni, hogy nem OK másokat szívatni (ezt hívják úgy angol nyelvterületen, hogy bullying). Ezek szerint az apjuk is egy megfelelően primitív ember lehet, ha szerinte ez rendben van, volt kitől örökölni. Két dolgot tehetsz: 1. a kölykök nem jönnek többet vendégségbe (ha a ház egyedül a szüleidé, akkor ezt lehet, hogy nehéz lesz keresztülvinni), vagy 2. a következő ilyennél lehúzol egy akkora pofont a piszkálódó gyerekeknek, hogy a fal adja a másikat. Nem vagyok híve ennek a megoldásnak alapból, de lehet, hogy most az egyszer helyrebillentené az eszüket.
2020. okt. 20. 14:09
 3/50 anonim ***** válasza:
94%

Egy hangfelvevo progi indítása a lányod telojan a zsebben úgy hogy bármikor elérhető vagy.

és a lányodnak megmondani ha nem bírja jöjjön hozzád azonnal

hangfelvétel lejatszas és a 2 srácnak ez alapján egy pofon de úgy izomból

2020. okt. 20. 14:12
 4/50 anonim ***** válasza:
84%

lehúzol egy akkora pofont a piszkálódó gyerekeknek, hogy a fal adja a másikat

legalább tudni fogjuk, honnan tanulta a kislány, hogy beszólásra üssön.

2020. okt. 20. 14:13
 5/50 anonim ***** válasza:
93%
Hát akár mennyire is, de az előttem szólva második megoldásával élnek én is lehet, ha már több kettőnél.... Talán szólnék 1x 2x szépen hogy fejezzék be, ha nem akkor kiosztok egy füles, hogy tudják, hol a helyük. Nem vagyok az mellett, hogy verjük a gyereket. De ilyen idős koromba én is kaptam anyámtól ha át estem a ló túl oldalára és nem tudtam, hogy hol a határ. Mégis itt vagyok.
2020. okt. 20. 14:15
 6/50 anonim ***** válasza:
83%

Ebből a lányodnak annyi fog megmaradni, hogy az anyja nem állt mellé, mikor bajban volt (és igaza van).

Itt egyetlen megoldás van, hogy amikor bántják a lányodat, akkor nme csak ülsz a fotelban kukoricát rágcsálva és sopánkodsz, hogy jajj szegény kislányomat bántják, hanem odamész, és megrángatod a fiúkat, és közlöd velük,hogy ennek itt és most vége.

Azt meg külön nem értem, hogy anyukádat miért nem tetted helyre? Mi az hogy ők a vendégek?! Hát pofám leszakad! Úgy leteremtettem volna anyámat egy ilyen szituban, hogy mégis hogy képzeli, hogy ez normális viselkedés a fiúk részéről? Te csak állsz ott tátott szájjal, és nem véded meg a gyereked? nem állsz ki mellette? Nem mondasz ellent anyádnak, hogy megvédd a gyereked?

Költözzetek el, és ott teljes mértékben alkalmazhatod az "én házam, én szabályaim" elvet.

2020. okt. 20. 14:17
 7/50 anonim ***** válasza:
95%
Ez elég durva, az meg főleg, hogy az az a felmentésükre az indok, hogy ők a vendégek. Ilyet nem lehet csinálni, főleg egy kislánnyal, akit egy életre megnyomoríthat lelkileg, hogy ilyeneket mondanak neki. Én nem várnám meg, hogy kiakadjon, az első beszólásnál lerendezném a fiúkat. Nem hiszem, hogy az ütés megoldás, először biztos csak szóban figyelmeztetném őket, illetve a szülőkkel is beszélnék, hogy neveljék meg a kölyküket. Ha ez sem segít, akkor tényleg jöhet egy jol iranyzott atyai pofon.
2020. okt. 20. 14:19
 8/50 anonim ***** válasza:
90%
A férjed amúgy ilyenkor hol van?
2020. okt. 20. 14:19
 9/50 anonim ***** válasza:
94%
Legközelebb szépen odamész és leállítod a fiúkat. Nem vagyok a verés híve, első körben ordibálással inditanék, hogy tudják hol a helyük. A lányodnak megmondod hogy azonnal szóljon ha piszkálják, te meg intézkedsz. Persze utána majd jönnek a csaták a bátyáddal hogy hogy merted, akkor velük is lehet közölni hogy vagy megnevelik a fiúkat vagy legközelebb ennél csak durvább lesz a szitu. A lányod így legalább érzékelni fogja hogy az anyja kiáll mellette.
2020. okt. 20. 14:27
 10/50 anonim ***** válasza:
95%
Amikor beszólogatnak neki, akkor ti csak némán hallgatjátok? Ha elvonulnak és ott izélgetik, akkor ne menjen velük játszani, vai legalább tegyétek be egy kamerát, amiről a lányod sem tud, és a nap végén nézzétek meg a kedves bátyádékkal együtt.
2020. okt. 20. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!