Unokatesók rendszeresen bántják a lányomat, annyi rá a válasz, hogy "ők a vendégek"?
2-3 hetente vannak itt egy hétvégét (szüleimnél lakunk a lányommal, férjemmel). Olyankor őrültek háza van.
A bátyám gyerekei 13 és 10 évesek, az én lányom 9.
Igen, sokszor tényleg kis nyámnyila, de az a b.szogatásáradat (már bocsánat), amit kap, nem normális. Bántják, piszkálják szóval, beszólogatnak neki hogy szemüveges, hogy hosszú a haja, hogy milyen az arca (szerintük csúnya), meg kishordónak hívják. A lányom ezt egy ideig tűri, utána persze, hogy elszakad nála is a cérna és olyankor sajnos nagyon kivetkőzik magából. Csapkod, nekik megy/menne, sír, kiabál és olyankor nagyon nehéz megnyugtatni. Ez nekik csak olaj a tűzre és még jobban piszkálják. Anyukám meg már csak arra ér oda, hogy az én lányom csinálja a fesztivált szerinte... És hogy neveljem meg, meg hogy a másik kettő vendég, hogy viselkedik velük a lányom...
Már próbáltam beszélni a unokaöcséimmel, szépen és csúnyán is. Beszéltem az öcsémmel is, hogy elhiszem, hogy az iskolában ők a menő gyerekek, de állítsanak már magukon. Ő annyit mondott, hogy inkább a lányommal beszélgessek el a dührohamairól és vigyem el szakemberhez.
A sógornőmmel is beszéltem, ő azt ígérte még nyáron, hogy lesz beszélve a fiúkkal otthon. Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, de változás nincs.
Tanácstalan vagyok, eddig még csak-csak elkerültük őket, mert kirándultunk, fagyiztunk, mentünk valamerre mindig. De jön a hideg, rossz idő, nem tudunk reggeltől estig odalenni.
Szerintetek mit csináljak? Beszéljek minden ilyen után a két gyerekkel, hátha egyszer megunják a fejmosást?
A két kis görény azért csinálja, mert megteheti: a lányod tűri (gyengébb), és a szülei, nagyszülei részéről nincs következménye, gyakorlatilag szabad a pálya. Szerintem nem az a megoldás, hogy odamész és verekszel, mert ezzel te is ugyanazt csinálnád, amit azok: odamész és a gyengébbet bántod.
A frusztrált gyerekek szokása, hogy bántják azt, akit maguknál gyengébbnek vélnek. Esetleg azt megkérdezheted tőlük, hogy mi a bajuk, őket ki bántja. Esetleg nekik hogy esne, ha az otthonukba belépne valaki, és nekállna őket olyasmivel bántani, ami nekik érzékeny pont. Biztos lehet rajtuk is találni ilyet. A lányodnak kellene inkább jobban kiállnia magáért, de nem úgy, hogy elmebeteg módjára hisztériázik, hanem szóljon vissza amazoknak. Tanulja meg a verbális bántásokkal szemben felvértezni magát, mert máshol is járhat így, és nem mindenhol engedheti meg magának a hisztit, mert csak mégtöbb gondot szabadít magára (lásd itt is, még ő van elkönyvelve problémásnak...plusz saját tapasztalat)
Te hol vagy mikor piszkálják a lányodat?
Mért az anyukádnak kell odaérni és rendet tenni?
Ha ottvannak az unokatesók, mért nem hívod be a lányodat a szobába és játszol vele?
De ha már együtt van a 3 gyerek mért nem figyelsz rájuk te vagy a férjed?
Mért nem lépsz közbe mikor piszkálják a lányodat, mért kell megvárni míg teljesen kiborul és üvölt?
Mért a másik 2 gyereket akarod nevelni, mért nem a sajátoddal beszélgetsz el arról, hogy hogyan kezelje ezeket a helyzeteket?
Emlékszem volt már ez a kérdés. Ezekszerint azóta se sikerült a sarkadra állni. Védd meg a gyerekedet basszus!! Szerencsétlen lány nem csoda ha idegbeteg tehetetlenségében, hisz a saját szülei sem védik meg. Ha nem használ a szép szó akkor ne engedd a lányod közelébe a kis görcsöket. Ha ti felnőttek beszélgettek akkor is tud ott mellettetek színezni, játszani, tabletezni, akármi. Vagy ha nem akar a felnőttekkel lenni akkot csukja magára az ajtót, te meg figyeld hogy utána mennek-e a fiúk, ha igen álld útjukat.
Hiába írsz ki 100 kérdést, csak te tudsz tenni az ügyben.
Az, hogy vendégek, nem mentség semmire. A lányod zsebében legyen hangfelvételre állított telefon! Legyen 2( vagy 3) esetről felvétel. A 3 (vagy 4.) esetben odamész, és lekeversz a vétkes fiúnak! Nem kell szabadkoznod, mert 1. Megérett már a pofon. 2. A szép szó nem használt. Lesz először felháborodás (sóginő, bátyus, anyu), perpatvar, de ß@rdd le, és utána játszd le bátyádnak, sógornőnek a felvételt!
A gyerek mellett ki kell állnod! Fizikailag is. Ez a kötelességed.
Ezután a gyereket tanítsd meg, hogy hol és mikor és hogyan álljon ki magáért. Fizikailag is! Ez is a kötelességed.
A két kis eminens is éri esetleg iskolai zaklatás vagy az eredményeik eléréséhez bevezetett iskolai/szülői fegyelemre adott ellenreakció ez, ami megintcsak nem menti őket, de ezt kezelni kell a sóginőéknek.
Sok sikert!
Én nem várnám meg, hogy eszkalálódjon a helyzet. Egész egyszerűen már az első beszólogatásnál leállítanám mindkét gyereket. Nem vagyok az erőszak híve, főleg nem, ha gyerekről van szó, de ez a két kis takony megérdemli.
Tehát, amint rákezdenek odaállnék és befenyíteném mindkettőt. Úgy megaláznám őket, hogy csak pislognának. Ha beszólnak a gyereked külsejére, én százszor rosszabbat szólnék az ő külsejükre. És megmondanám, hogy ez csak a kedzet volt, és nagyon ki lesznek csinálva, ha még egy rossz szót szólnak a lányodnak.
Nekem a húgomat bántották, csúfolták az iskolában. Anyámék nem csináltak semmit, így bementem én. Kapafogúnak hívta egy gyerek, meg bsztatta, mert anyám az iskolában dolgozik, miközben az ő apja börtönben ül, anyja segélyből élt, plusz lopta húgom kajáját. Úgy kiosztottam a gyereket, hogy elsírta magát. Megkérdeztem, hogy ő nézett-e tükörbe De megmondtam, hogy most nagyon finom voltam, még egyszer megtudom, hogy nem bír magával, kicsinálom. Azóta érdekes, normális a húgommal. Sajnos vannak gyerekek, akiknél csak ez használ.
17 nek igaza van.
Ha hagyod, akkor hozzászokik a lanyod ehhez és a suliba is bántani fogják.
Úgy csináld ahogy a 17 írta.
Mindenkivel a saját szintjén kell megvívni a harcot.
Azokkal értek egyet, akik adnának egy helyreigazító pofont a kis ficsúroknak. Viszont, könnyen lehet, hogy ezeknek a kis elkényeztetett fiúknak az anyja, ezt annyira zokon venné, hogy fel jelentené a kérdezőt. És még ő jönne ki rosszul belőle.
Amit én csinálnék. :felvétel, aztán megmutatnám a társaságnak, úgy, hogy a gyerekek is ott vannak. Majd közölném, ha nem lesz változás, meg látogatom a gyermekvédelmi seket, mert ezeknek a gyerekeknek szükségük van nevelési tanácsadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!