Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy családi...

Szerintetek egy családi életben mennyire tud negatívan hatni az ha valaki rendszeresen iszik?

Figyelt kérdés
2018. febr. 27. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Rám annyira jól hatott h 27 éve nem láttak a piások..
2018. febr. 27. 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:
60%

Apám alkoholista állandóan üvöltözni csapkodja az ajtót bútorokat de olyan szinten senki nem figyelj rá hogy abba hagyta

Azon kívül hogy leszarjuk így nyugisabb

2018. febr. 27. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Csatlakozom az első válaszolóhoz, csak én 11 éve sétáltam ki az életükből, örökre.
2018. febr. 27. 21:45
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon tud hatni. Én 18 évesen az alkoholista anyám miatt léptem le. Még a temetésére sem mentem el. Ma itt vagyok 43 évesen, és soha nem ittam alkoholt. Szilveszterkor is gyerekpezsgőt iszom. Én rühellem az alkoholistákat. Főleg azokat a nőket akiknek már gyerekük van.

43/N

2018. febr. 27. 22:26
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon.

Sosem tudhatod,hogy melyik lesz az a nap,hogy beb-sznak.

Mindegyik alkesz rossz,a dühöngő,a mártír,a sírós,amelyik 20-szor elmondja ugyanazt..

Mérgezőek..

2018. febr. 27. 22:52
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Láttam férfit közelről, aki nem bírta a nyomást és ezért ivott. Aztán szégyellte magát és ezért is ivott. Egyszer kell eljutni oda, hogy elküldje a k*@_$ anyjába a gyerekét hajnalban és aztán soha többé nem kell aggódni amiatt, hogy akarnak tőle valamit. Csak kár, hogy kisiskolásként már megtanultam ezt. Mondjuk azóta volt, hogy eltűnt évekre és simán elképzelhető volt, hogy baja esett. Egy pillanatig sem fájt a gondolat, mert függetlenítettem magam tőle már rég.

Aztán ha "megtér", bocsánatot kér és helyrehozná, évek alatt sem épül vissza a régi bizalom. A piásnak ott lőttek, hogy felemelte az üveget.

2018. febr. 28. 04:57
 7/12 fosfosfosfos ***** válasza:
23%

Milyen rendszerességgel és mennyit? Hétvégente leissza magát? Naponta megiszik 1 sört? Kétnaponta 2-3-at? Vagy hetente 2-4 alkalommal matta részeg? Nagyon nem mindegy. Alkoholista az, aki negatív egészségügyi, társadalmi következmények dacára folytonosan sokat iszik.

Én heti két alkalommal iszom 2-4 sörnek megfelelő mennyiséget. Kizárólag társaságban és ez az én vagy a körülöttem lévők életét semmilyen módon nem befolyásolja. Van aki szerint ez sok, de ez hülyeség. Rendszeres? Igen. Ártalmas? Talán egy kicsit. Alkoholista vagyok? Közel sem. Testi lelki függőség társul hozzá? Nem. Bármikor kihagyok heteket, hogy észre sem veszem. Szóval a rendszeres alkoholfogyasztás nem káros, sőt, a WHO ajánlása szerint egy bizonyos mértékig pl a vörösbornak remek érrendszeri hatása van.

2018. febr. 28. 08:49
 8/12 anonim ***** válasza:
62%
Nyilván nagyon, akár a csalad "széthullását" is eredményezheti.
2018. febr. 28. 16:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Elég erős nyomot tud hagyni negatív irányban. Pozitív hatásról nem tudok.
2018. márc. 1. 09:34
 10/12 anonim válasza:

Totálisan negatívan hat.

Saját gyerekkori példa: először féltem az apámtól (agresszív ordítós,verekedős alkesz fajta),aztán meggyűlöltem. Közel 20 évig nem láttam,nem hallottam. Nem is hiányzik,és végtelenül sz.r embernek tartom.

az anyámat többször ronggyá verte,csontját törte,végül idegösszeroppanást kapott,és "begolyózott".

Megöli a gyerekekben a bizalmat,elmúlik a feltétlen szeretet az alkoholfüggővel szemben,rossz példát mutat (bár én úgy utálom az alkoholt,hogy egy kortyot sem iszom még karácsonykor se,újévkor se,soha).

Egy nő szempontjából is szörnyű,magára marad,elhidegül,egyedül viszi a családi élet gondját,nincs társa,egy idő után szerelme se (mert ugye megjelenik a félelem,vagy ha nem bántják az undor)..és ha még a nő részéről okés is lenne a dolog,mert vakszerelmes,akkor megoldja az alkohol a kérdést,mert egy idő után a cerka már csak fél hatot fog mutatni,akkor is ha a haver úgy gondolja,áll mint a rütyök...

..és egyébként? Jön a vita,sértődés,harag,szemrehányás,undor,utálat,gyűlölet,félelem,elhidegülés,szégyenérzet,elhallgatás...folytathatnám...

Iszonyú nehéz dolga van annak is aki iszik és letenné,és annak is aki ezt elviseli.

Van aki elhatározza magát,csak úgy,és abbahagyja. Van akinek az intenzív osztályon kell kikötnie magányosan,fél lábbal a sírban ahhoz,hogy észhez térjen. ..és van aki boldogan dalolva sírba issza magát,magával rántva feleséget,gyereket,és maga után hagyva a fájdalmat és temetési számlákat...

Az alkoholizmus velejárója hogy egy idő után elhülyül az ember...otromba,obszcén lesz,nem válogatja meg a szavait a gyerekeivel szemben sem. Felülírja benne az alkohol utáni vágy az egyéb szükségleteit (pl nem eszik,nem fizet számlát).

Arról nem beszélve,hogy büdös lesz a képe,a lehellete...

Besárgul az arca,ha már a májára ment..

Ezt olyan hosszan lehetne írni,mint a Háború és békét...

Engem olyan mértékben irritál egy ittas ember,hogy ütném amíg meleg...nagy erőfeszítésembe kerül,hogy uralkodjak magamon,ha ilyet látok,főleg ha ordít,vagy veri a nőjét,gyerekét.

De a kocsmákhoz is így viszonyulok...

Kíváncsiak várom,hogy mikor fogják a dohányáruhoz hasonlóan lekorlátozni az alkoholtartalmú italok vásárlását minimális elérhetőségre.

Ha már népbetegség az alkoholizmus Magyarországon.. Mégsem tesznek semmit...

Sok okos,szép férfi fog még elbutult szörnyként elpusztulni,sok kisgyerek apátlanul felnőni,és sok csalódott nő fog beleszomorodni mire eljutunk idáig..

..és valamelyik előttem íróhoz csatlakozva,annál már csak egy dolog rosszabb,ha egy pasi tintázik...azt ha egy anya teszi...

2018. márc. 1. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!