Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzitek normális családban...

Úgy érzitek normális családban nőtettek fel?

Figyelt kérdés

Ha nem, hogy változtattatok rajta?

Esetleg ha marad bennetek valami, hogy változtattatok azon?

2020. okt. 17. 21:06
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
89%
Én teljesen normális családban nőttem fel. Ismerősök-barátok sztorijaiból és itteni kérdésekből is látom hogy ez milyen ritka, ezt nagyon sajnálom, egy gyerek sem érdemli meg hogy rossz légkörben kelljen felnőnie. Viszont amiért tudom hogy ritka, jobban is tudom értékelni.
2020. okt. 17. 21:11
 2/33 anonim ***** válasza:
90%
AZ első válaszolónak: komolyan irigyellek, és valóban nem gyakori. Nálam sajnos gyakorlatilag semmi sem volt normális. Apám alkoholista volt, és nekem pont a legrosszabb időszakban 10-20 éves korom között, azt elég volt túlélni, azzal változott meg, hogy az alkohol elvitte. Onnan egy csomó defektusom lett (perfekcionizmus, szorongás társas közegben, önértékelési zavar stb.), amikre most 30+ évesen jövök rá, miért is van, gondolom pszichológushoz kellene járnom, mert ezt máshogy nem fogom már megváltoztatni. Jelenleg pedig anyám szívja a vérem, illetve a páromét, mert nem tudja elfogadni hogy ennyi idősen nem vagyok már a kicsi fia, ezen pedig úgy akarunk változtatni, hogy elköltözünk. Azért, hogy valami jót is írjak, most várjuk párommal az első gyerekünket, megpróbálok mindent megtenni, hogy neki ne így kelljen felnőni.
2020. okt. 17. 21:34
 3/33 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen normalisban. Az egyetlen nem normalis elem, hogy elvaltak a szuleim, de baratok maradtak, apaeknal is sokat logtunk, anyanak is normalis uj parja lett akit szerettunk, ket helyrol kaptunk alkalmakkor ajandekokat, meg ilyesmi, anyaekkal Budapesten nottunk fel, mindig volt valami program amire elmentunk, de apaekkal meg jartunk nyaralni kulfoldre, szoval ugy erzem, normalis, elmenyekben gazdag gyerekkorom volt.
2020. okt. 17. 21:43
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
nem volt normális a gyerekkorom. Ugy változtattam rajta, hogy felnöttként saját ideális családot alakitottam ki és nem tartottam a kapcsolatot a szüleimmel.
2020. okt. 17. 21:49
 5/33 anonim ***** válasza:
71%
Normális családban nőttem fel, legalábbis úgy éreztem. Most felnőtt fejjel jövök rá hogy mi nem volt normális, de nyilván nincs tökéletes szülő, mindenki követ el hibát a gyereknevelésben, vagy vannak hibák a személyiségében amit átad vagy súlyként helyez a gyerekére. De amennyire a szüleimtől telt, normálisan neveltek fel, szerettek, taníttattak, elláttak amire szükségem volt, segítenek mai napig stb.
2020. okt. 17. 21:51
 6/33 anonim ***** válasza:
78%
Igen. Csodás gyerekkorom volt,ami nem azt jelenti,hogy el voltam kényeztetve,mert volt,hogy nem mindenre volt pénzünk,de szüleim sokat dolgoztak,hogy amit csak tudnak,megadjanak nekünk. Minden évben nyaralás (még ha csak belföldön is,sokaknak ez sem adatik meg), ritkán külföldön, dicséretek, jó nevelés,és igen,sokszor szigorúság is,de velünk sosem fordult elő,hogy tiszteletlenül beszéljünk a szüleinkkel vagy róluk. Annyi,hogy velem sose voltak engedékenyek annyira,mint öcsémmel,neki több mindent elnéztek és ha vita volt,neki hittek,de ez biztos másnál is előfordult. Én is csak most jöttem rá arra,milyen jó,hogy így nőttem fel,volt gyerekkorom. Férjemet gyerekként pl sose vitték sehova szülei,bár azt mondja,neki is jó gyerekkora volt.
2020. okt. 17. 22:00
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos gyerekkorom apám miatt rossz volt. Ivott, agresszív volt állandóan. Nem mehettem sehova. Sajnos emiatt itt vagyok 30 évesen úgy, hogy munkám szerencsére az jó de kapcsolatok terén sehogy se állok. Van 1 haverom, nőknél meg abszolút nem tudok bevágódni.
2020. okt. 17. 22:27
 8/33 anonim ***** válasza:
79%
Igen, rendes családban nőttem fel. Remek gyerekkorom volt. Egész nyáron együtt voltunk az unokatestvéreinkkel, és heti szinten más-más nagynéniknél nyaraltunk. Ilyenkor a szüleim tudtak kicsit dolgozni a ház körül, nem voltunk láb alatt. :) Nem voltunk kifejezetten jómódú család, vidéken éltünk, ottani átlagos keresetből. De sosem éreztünk hiányérzetet amiatt, mert valamire esetleg nem volt pénzünk. A szüleink sok sok szeretettel és odafigyeléssel kompenzálták ezt. A családi kapcsolat még most is nagyon szoros, noha mindannyian kirepültünk már otthonról.
2020. okt. 17. 22:34
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen, nem voltunk funkcionális család. 6-7 évesen már bőven fel kellett vegyem a játszmázós ritmust, tudnom kellett, kinek mit mondhatok, hogy ne legyen baj; később én is az áskálódások tárgya lettem nyilván. Kirakatban fantasztikus család voltunk, irigykedtek az aktuális “nyertes” család szomszédai, milyen jó nekünk hogy az egész család, 20-25 fő milyen szeretetben együtt ünnepel karácsonykor.. aha persze, ebből legalább 5-6 fő a végére sírt/remegett/elvonult/rosszul volt az idegtől. Aztán másnap mindenki úgy ment haza (ha látták a szomszédok) hogy milyen jó volt és úgy fogtok hiányozni - aztán egy szülinapi 2 soros SMS se nagyon történt újabb egy évig.. Közvetlen családom (szülők tesóm) már egy fokkal jobb volt összességében, de ott állandóan előjött az egymással versenyeztetés-hasonlítgatás, a túlzó elvárások (szobafogság egy 4-es feleletért..?!), illetve én a súlyom miatt is állandó céltábla voltam (dagi/gebe, ahogy épp álltam). Fejvesztve menekültem otthonról 18 évesen, és a mai napig kerülöm a nagy családi eseményeket. Testvéremmel viszont 110%-os a viszonyunk, bármikor bármeddig elmennénk a másikért a gyerekkori szivatás ellenére is, amiért iszonyat hálás vagyok. Cserébe legalább idén a szüleim közölték hogy 30 év után válnak, eddig legalább azt hittem, az ő egymás felé való viszonyuk is 110%-os.

Tldr fogalmam sincs milyen egy normális család, mit kell csinálni hogy az legyen, aztán mindenki meglepődik hogy nem akarok gyereket. Mondom, jól nem tudom hogy kell csinálni, ezt meg nem adnám tovább 🤷🏻‍♀️

2020. okt. 17. 23:19
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Apuka alkesz volt, anyám egy megkeseredett, önsajnáltató, játszmázós öregasszony lett.
2020. okt. 17. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!