Úgy érzitek normális családban nőtettek fel?
Ha nem, hogy változtattatok rajta?
Esetleg ha marad bennetek valami, hogy változtattatok azon?
Nem teljesen, nem voltunk funkcionális család. 6-7 évesen már bőven fel kellett vegyem a játszmázós ritmust, tudnom kellett, kinek mit mondhatok, hogy ne legyen baj; később én is az áskálódások tárgya lettem nyilván. Kirakatban fantasztikus család voltunk, irigykedtek az aktuális “nyertes” család szomszédai, milyen jó nekünk hogy az egész család, 20-25 fő milyen szeretetben együtt ünnepel karácsonykor.. aha persze, ebből legalább 5-6 fő a végére sírt/remegett/elvonult/rosszul volt az idegtől. Aztán másnap mindenki úgy ment haza (ha látták a szomszédok) hogy milyen jó volt és úgy fogtok hiányozni - aztán egy szülinapi 2 soros SMS se nagyon történt újabb egy évig.. Közvetlen családom (szülők tesóm) már egy fokkal jobb volt összességében, de ott állandóan előjött az egymással versenyeztetés-hasonlítgatás, a túlzó elvárások (szobafogság egy 4-es feleletért..?!), illetve én a súlyom miatt is állandó céltábla voltam (dagi/gebe, ahogy épp álltam). Fejvesztve menekültem otthonról 18 évesen, és a mai napig kerülöm a nagy családi eseményeket. Testvéremmel viszont 110%-os a viszonyunk, bármikor bármeddig elmennénk a másikért a gyerekkori szivatás ellenére is, amiért iszonyat hálás vagyok. Cserébe legalább idén a szüleim közölték hogy 30 év után válnak, eddig legalább azt hittem, az ő egymás felé való viszonyuk is 110%-os.
Tldr fogalmam sincs milyen egy normális család, mit kell csinálni hogy az legyen, aztán mindenki meglepődik hogy nem akarok gyereket. Mondom, jól nem tudom hogy kell csinálni, ezt meg nem adnám tovább 🤷🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!