Szerintetek nem igazságtalan az hogy ha valaki egy diszfunkcionális családba születik annak sokkal nehezebb az élete mint annak aki egy normálisba?
Igazságtalan. De neked ígérte valaha valaki, hogy az élet igazságos lesz? Ha igen, nála tehetsz panaszt.
Az se igazságos, hogy valaki háborús övezetbe születik, vagy az ókorba született rabszolgának, esetleg Afganisztánba nőnek... Vagy 80-as IQ-t örökölt, esetleg valamilyen betegséget.
Normális társadalmak kerülik a korai szelekciót az iskolákban, pozitív diszkriminációval igyekeznek javítani a hátrányosok esélyeit,biztosítják a hozzáférést a különböző mentálhigiénés szolgáltatásokhoz, de "igazságos" ekkor se lesz a rendszer soha.
Először tisztázzuk, hogy konkrétan TE mit értesz diszfunkcionális család alatt?
Ha ez megvan, akkor tudok érdemben válaszolni.
Az, hogy könnyebben, nem igaz, mert megjártam a magam útját ebben (nekem lelki terror és önbecsülés fölbetiprása után kellett felállnom, hogy bebizonyítsam, nem vagyok annyira haszontalan, üres, béna, mint amilyennek elmondanak), de el tudtam fogadni, mert rájöttem, hogy van egy szint, ami után a bőgés nem segít, sem a világ nem lesz jobb, mert mindig érdeke vkinek, hogy legyenek igazságtalanságok. És bizony azzal tudok önmagamnak a legtöbbet tenni, ha én teszek azért, hogy jobb legyen magamnak, nem mástól várom.
Plusz azért ez a "másról beszéltem" duma... nem, nem beszéltél másról. A diszfunkcionális családba beletartozik az enyém is - ajánlom az értelmező kéziszótárt. Nemcsak a szélsőség, ahol a 12 éves gyereket elküldik strichelni vagy apu alkesz. Ha kifejezetten erre gondolsz, akkor meg tanuld meg a kérdésben is megfogalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!