Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igazságtalan,...

Szerintetek igazságtalan, hogy a nővérem több pénzt kap a szüleinktől azért, mert ő nem kap ösztöndíjat az egyetemen?

Figyelt kérdés

Én elsőéves vagyok, ő másod. Ő nem tanul olyan jól, csak 3 körüli az átlaga, ezért nem kap ösztöndíjat. Nekem viszont 4-es felett van, ezért kapok (30 ezer körül)

Mindketten másik városban tanulunk és kollégiumban lakunk, ezért ugye azt is fizetni kell, illetve az utazást, kaját, stb, ezért a szüleink mindkettőnknek adnak havonta pénzt, viszont nekem kevesebbet, mert én kapok ösztöndíjat, szerintetek ez nem igazságtalan?

(Oké, azért azt még hozzá kell tenni, hogy ha neki lenne ugyanolyan magas a tanulmányi átlaga, mint nekem, ő akkor sem kapna annyi ösztöndíjat mint én, mert másik egyetemre jár, és ott kevesebbet adnak.)

2015. máj. 7. 20:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
De, számodra igazságtalanság. Viszont a szüleidnek nem az.
2015. máj. 7. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha te tanulnál rosszabbul, te kapnád a több pénzt?
2015. máj. 7. 21:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy a szüleimnek nem igazságtalan?
2015. máj. 7. 21:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Aha, ha nem kapnék ennyi ösztöndíjat, akkor több pénzt kapnék én is a szüleimtől gondolom.
2015. máj. 7. 21:02
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nem igazságtalan
2015. máj. 7. 21:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy a szülőknek mennyi pénzük van. Lehet, hogy nagy könnyebbség nekik, hogy te ösztöndíjat kapsz és ezzel ki tudod pótolni azt, amit ők adnak, és így kevesebb is elég tőlük.

Fordított helyzet is lehet a jövőben, pl. ha a nővéred hamarabb kezd dolgozni, akkor téged fognak több pénzzel támogatni.

2015. máj. 7. 21:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A szülő nem mindig mérlegel forintra, hanem azt segíti, akinek kevésbé megy jól és jobban rászorul.
2015. máj. 7. 21:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha megkérdeznéd a szüleidet, mi alapján adják a pénzt?

Én úgy gondolom, számoltak és igyekeznek mindkettőtöknek talán egyforma anyagi hátteret biztosítani.

2015. máj. 7. 21:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazságos vagy nem, a szüleidnek így kell tenni, ha mindkettőtök kezében diplomát akarnak látni. Te meg büszke lehetsz, amiért jobban megállod a helyed, nem lógsz annyira a szüleid nyakán.
2015. máj. 7. 21:44
 10/12 anonim ***** válasza:
47%
mért az fer lene hogy ök mindent fizweetnek te meg elbulizod az öüsztöndijt...
2015. máj. 7. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!