Szerintetek igazságtalan, hogy a nővérem több pénzt kap a szüleinktől azért, mert ő nem kap ösztöndíjat az egyetemen?
Én elsőéves vagyok, ő másod. Ő nem tanul olyan jól, csak 3 körüli az átlaga, ezért nem kap ösztöndíjat. Nekem viszont 4-es felett van, ezért kapok (30 ezer körül)
Mindketten másik városban tanulunk és kollégiumban lakunk, ezért ugye azt is fizetni kell, illetve az utazást, kaját, stb, ezért a szüleink mindkettőnknek adnak havonta pénzt, viszont nekem kevesebbet, mert én kapok ösztöndíjat, szerintetek ez nem igazságtalan?
(Oké, azért azt még hozzá kell tenni, hogy ha neki lenne ugyanolyan magas a tanulmányi átlaga, mint nekem, ő akkor sem kapna annyi ösztöndíjat mint én, mert másik egyetemre jár, és ott kevesebbet adnak.)
Attól is függ, hogy a szülőknek mennyi pénzük van. Lehet, hogy nagy könnyebbség nekik, hogy te ösztöndíjat kapsz és ezzel ki tudod pótolni azt, amit ők adnak, és így kevesebb is elég tőlük.
Fordított helyzet is lehet a jövőben, pl. ha a nővéred hamarabb kezd dolgozni, akkor téged fognak több pénzzel támogatni.
Mi lenne, ha megkérdeznéd a szüleidet, mi alapján adják a pénzt?
Én úgy gondolom, számoltak és igyekeznek mindkettőtöknek talán egyforma anyagi hátteret biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!