Szerintetek igazságtalan, hogy a nővérem több pénzt kap a szüleinktől azért, mert ő nem kap ösztöndíjat az egyetemen?
Én elsőéves vagyok, ő másod. Ő nem tanul olyan jól, csak 3 körüli az átlaga, ezért nem kap ösztöndíjat. Nekem viszont 4-es felett van, ezért kapok (30 ezer körül)
Mindketten másik városban tanulunk és kollégiumban lakunk, ezért ugye azt is fizetni kell, illetve az utazást, kaját, stb, ezért a szüleink mindkettőnknek adnak havonta pénzt, viszont nekem kevesebbet, mert én kapok ösztöndíjat, szerintetek ez nem igazságtalan?
(Oké, azért azt még hozzá kell tenni, hogy ha neki lenne ugyanolyan magas a tanulmányi átlaga, mint nekem, ő akkor sem kapna annyi ösztöndíjat mint én, mert másik egyetemre jár, és ott kevesebbet adnak.)
Érdekes kérdés....
Elsőre rávágtam volna, hogy de, igazságtalan.
De így továbbgondolva, az is igazságtalan, hogy
- egyrészt azon az egyetemen eleve kevesebb a kapható ösztöndíj;
- másrészt mi van, ha a nővéred sokkal többet tanul, mint te, mert nehezebb a szakja, mint a tied.
?
És mi van, ha az egyik gyerek butábbnak született eleve, mint a másik.(Ami egyáltalán nem baj. mert lehet szebb is, jobb is, kedvesebb is, stb. csak éppen véletlenül kevesebb az esze.)
Akkor baj, ha az egyik gyerek a 4-esért pofont kap -mert mindig ötöst kéne kapnia- ,a másik meg a 4-esért és 5-ösért pénzt kap?
Vagy ha az egyik gyereknek van esze hó végén hazamenni, hogy megkapja a következő havi pénzt, aztán még hó elején is újra elküldik neki; a másik meg várja, hogy küldjék neki hó elején, dolgozik is, neki meg külön kérdezni kell,hogy végülis fog-e arra a hónapra valami pénzt kapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!