Kölcsönkért egy közeli hozzátartozóm lakásra?
Én olyan vagyok, aki beosztja a pénzt, sőt igyekszem befektetni, kamatra, hozamra játszani. Nincs szükségem kacatokra, felesleges dolgokra, holmikra, nyaralni is 15 éve voltam utoljára.
Közeli hozzátartozóm ellenben szórja a pénzt, lassan középkorú, és saját lakás kell neki, már megvan a szerződés, hitelre természetesen, de önerőre kellene neki pénz.
Mindig minden pénzt elköltött, alig spórolt, most pedig egy drága, 500ezres telefont fog venni. :) És engem nyaggat, hogy adjak kölcsön, telefonra....
Ki hogyan vélekedik?
Biztos nem adnék neki egy fillért sem.
Nekem is van életen,nem fogok saját magammal kibszni egy idióta rokon miatt
Én sem adnék neki.
De azér az hogy 15 éve nem nyaraltál az tulzas. Az utazás a legjobb befektetések egyike attól függetlenül hogy nem pénzben terül meg.
Több dolog is eszembe jutott.
Mivel eldöntötted hogy nem adsz neki nem tanácsot adok hanem csak a véleményem írom le. Én akiről tudom hogy megbízható (vannak ilyen emberek a közelemben) annak adtam is. De a te esetedben ez nem járható út, mert a rokonod megbízhatatlan. Ilyen embereknek nem szabad adni. Ha kérdéses akkor még csak úgy higy papír is van róla. Az meg hogy meg van a szerződés úgy hogy nincs is meg az előleg a házra azt nem hinném el.
Nem válasz a kérdésedre, de az hogy befektetsz dolgokba mert megteheted, de 15 éve nem voltál nyaralni nekem is fura. Az aki ennyire fogához veri a garast hogy 15 éve nem ment sehova pedig megtehetné a másik végletek tartom. Hiszen miért gyűjtögetsz ha nem élvezed a gyümölcsét? Elmondásod szerint nem veszel felesleges kacatokat és nem is nyaralsz, ezt úgy értem hogy nem tartod fontosnak a vágyaidat se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!