Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kölcsönkért egy közeli hozzáta...

Kölcsönkért egy közeli hozzátartozóm lakásra?

Figyelt kérdés

Én olyan vagyok, aki beosztja a pénzt, sőt igyekszem befektetni, kamatra, hozamra játszani. Nincs szükségem kacatokra, felesleges dolgokra, holmikra, nyaralni is 15 éve voltam utoljára.

Közeli hozzátartozóm ellenben szórja a pénzt, lassan középkorú, és saját lakás kell neki, már megvan a szerződés, hitelre természetesen, de önerőre kellene neki pénz.

Mindig minden pénzt elköltött, alig spórolt, most pedig egy drága, 500ezres telefont fog venni. :) És engem nyaggat, hogy adjak kölcsön, telefonra....

Ki hogyan vélekedik?

2020. okt. 13. 21:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem adnék neki egy fillért sem.

Nekem is van életen,nem fogok saját magammal kibszni egy idióta rokon miatt

2020. okt. 14. 07:16
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Már megvan a szerződés, de önerő még nincs? Pffuhh...ez mindent elárul...
2020. okt. 14. 07:54
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki, simán mondd, hogy te elvből nem adsz kölcsön, mert egy ilyen kölcsönadás elronthatja a jó kapcsolatot, ha majd nem tudja megadni. Utána meg könyörögj a saját pénzedért? Á, semmiképp ne adj!
2020. okt. 14. 08:34
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Én sem adnék neki.

De azér az hogy 15 éve nem nyaraltál az tulzas. Az utazás a legjobb befektetések egyike attól függetlenül hogy nem pénzben terül meg.

2020. okt. 14. 10:55
 25/34 anonim ***** válasza:
77%
nem a te életed, mindenki oldaj meg a saját életét. mondd meg neki hogy nincs fölösleges pénzed, minden pénzed megtakarításokba, életbiztosításokba hitelbe fektettted stb. Eleve hogy jut eszébe egy felnőtt embernek, hogy más felnőtt embertől kéregessen, plána ha dolgozik is és nem egy betegség miatt munkanélküli elesett ember.
2020. okt. 14. 12:48
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Több dolog is eszembe jutott.

Mivel eldöntötted hogy nem adsz neki nem tanácsot adok hanem csak a véleményem írom le. Én akiről tudom hogy megbízható (vannak ilyen emberek a közelemben) annak adtam is. De a te esetedben ez nem járható út, mert a rokonod megbízhatatlan. Ilyen embereknek nem szabad adni. Ha kérdéses akkor még csak úgy higy papír is van róla. Az meg hogy meg van a szerződés úgy hogy nincs is meg az előleg a házra azt nem hinném el.

Nem válasz a kérdésedre, de az hogy befektetsz dolgokba mert megteheted, de 15 éve nem voltál nyaralni nekem is fura. Az aki ennyire fogához veri a garast hogy 15 éve nem ment sehova pedig megtehetné a másik végletek tartom. Hiszen miért gyűjtögetsz ha nem élvezed a gyümölcsét? Elmondásod szerint nem veszel felesleges kacatokat és nem is nyaralsz, ezt úgy értem hogy nem tartod fontosnak a vágyaidat se.

2020. okt. 14. 13:23
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki. Hiába írtok szerződést, a vége úgyis az lesz, hogy nem fogja megadni, aztán még neked van vele gondod, hogy felszólításokat küldözgess, meg behajtóhoz vidd az ügyed. A másik oldalról meg te lennél elmondva minden szarnak rokonságban...
2020. okt. 14. 13:28
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki, max egyel kevesebb felesleges ember lesz körülötted.
2020. okt. 14. 15:15
 29/34 anonim ***** válasza:
92%

Nem.

Ha fejre áll akkor sem.

2020. okt. 14. 15:15
 30/34 anonim ***** válasza:
Nem adnék, ennyi.
2020. okt. 14. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!