Kölcsönkért egy közeli hozzátartozóm lakásra?
Én olyan vagyok, aki beosztja a pénzt, sőt igyekszem befektetni, kamatra, hozamra játszani. Nincs szükségem kacatokra, felesleges dolgokra, holmikra, nyaralni is 15 éve voltam utoljára.
Közeli hozzátartozóm ellenben szórja a pénzt, lassan középkorú, és saját lakás kell neki, már megvan a szerződés, hitelre természetesen, de önerőre kellene neki pénz.
Mindig minden pénzt elköltött, alig spórolt, most pedig egy drága, 500ezres telefont fog venni. :) És engem nyaggat, hogy adjak kölcsön, telefonra....
Ki hogyan vélekedik?
Ne, sajnos én is beleestem a csapdába hogy kölcsön adtam valakinek akiben méghozzá meg is bíztam... azóta nem láttam 1 forintot.
Ha adsz, szigorúan csak szerződéssel, de ha perre megy az ügy, szép hosszú folyamat az is.
se rokonnak, se ismerősnek, se senkinek nem adunk pénzt kölcsön!
Ez alap!
Hacsak nem te vagy Dagobert bácsi, és "könnyen jött - könnyen megy" alapon nem számít pár milla...
500k-s telefon?? uramatyám, az mit tud?????
Én nem kérek senkitől, de nem is adok senkinek.
Van 2 gyerekem el kell tartani őket!
Én is ismertem ilyen embert, fizetése pár nap alatt mindig "el lett költve luxus, menő cuccokra", sose tudott gyűjteni, mert a látszat, a "megjelenés", a státuszszimbólumként kérkedésből vett cuccok fontosabbak voltak.
Mondd meg neki, hogy jelenleg van jobb helye a pénzednek mint a kölcsönadás, persze meg fog sértődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!