Mi volt a leg extrémebb, legfurcsább, leg illetlenebb dolog amit csináltatok közeli hozzátartozó temetése napján?
Temetkezési irodában dolgozom, hallottam én már sokmindent, amit aznap csinálnak, vagy amihez a temetés időpontját igazítják
Fodrászhoz megy, szemüveget csináltatni megy, dolgozik és munkából megy a temetésre, nyaralni megy így késöbb legyen a temetés, vizsgázik aznap és reméli hogy időben odaér...és ez csak néhány szösszenet
3-as: nem kötekedésből, őszintén: azzal mi baj van, ha valaki munkából vagy vizsgáról megy oda? Nyilván nem önszántából választja ezeket az ember. Igen, törvényileg kellene szabadnapot adni a munkahelyen temetésre, de sok munkáltató telibesz..ja... na már most azért senki nem akarja a megélhetését kockáztatni. A vizsgaidőpontok sem kívánsághangversenyként működnek.
Még a fodrászhoz menést is megértem... azért a temetés, ha tetszik, ha nem, egy társasági esemény. Nyilván senki nem akar ott lenőtt hajjal, kócosan megjelenni, tiszteletlenség.
Pár éve történt a péceli temetőben, ami domboldalon van.
Amikor elindult a halotti menet, már szépen eleredt az eső.
Az erősen túlsúlyos anyósom meg le akarta előzni a sort, hogy előre kerüljön, de -mint tudjuk- a túlsúly nincsen nagy barátságban a tűsarkú körömcipővel és az eső áztatta domboldallal.
A lényeg, hogy megcsúszott és leszánkázott a domboldalon -a rettenetes hátsóján- egy félig kiásott sírgödörig, amiben már állt a felgyülemlett esővíz.
A mai napig előttem van ahogyan hangosan sikongatva szánkázik lefelé mint egy motorcsónak, miközben két oldalra fröcsköli az agyagos sarat és rettentően kapaszkodik a magasra tartott rózsaszínű retiküljében, majd csobban a sírgödörben.
Ilyen vidám temetésen még sohasem voltam mert még a pap is rázkódott a nevetéstől és a beszédét sem tudta rendesen elmondani a sírnál, mert alaki mindig felröhögött.
én a nagyanyám temetésén szerveztem le egy last minute 2 hetes egyiptomi nyaralást
gyorsan kellett intézkedni, mert akkor írták ki negyed áron és rá 5 napra volt az indulás
nagymuti is ezt akarta volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!