Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Masnak is van ilyen problemaja...

Masnak is van ilyen problemaja a szuleivel? Mit tehetnek?

Figyelt kérdés

A szuleim nagyon konzervativan gondolkodnak. 21 eves vagyok es nem lehet nemi eletem (meg szuz vagyok). Ha elmegyek valahova este, otthon kell lennem 9-re legkesobb es gyakran megjegyzeseket tesznek, hogy "nehogy aztan bajt okozz", "hazassag elott nincs szex" stb. Mit tehetnek? Meg baratnom sem lehet, mert nem hagyjak. Azt mondtak, raerek 30 eves korom utan, addig meg tanuljak, dolgozzak, alapozzam meg a jovomet. Szerintetek tenyleg realis elvaras ez? Meg sosem volt baratnom, de maganyos vagyok es szeretnek egyet. A szuleimnek emlitettem ezt, de nem ertenek meg, azt mondjak, hogy tul fiatal vagyok ehhez. Mivel tudnam oket meggyozni? Meg egyetemre jarok, igy elkoltozni nem tudok es nem is akarom oket magukra hagyni, egyetlen fiuk vagyok es otthon sokat kell segitenem, mert a szuleim fizikalisan mar nem mindent tudnak megcsinalni (60 ev koruliek).

21/F

2010. aug. 7. 19:04
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
De hogy koltozzem el, mikor egy kis faluban lakunk es akkor nem tudnek nekik segiteni? Anyu mozgasserult, apunak is komoly gondjai vannak. Muszaj nekik segiteni. Mikor van idom, dolgozom, tanulok (egyszerre 2 szakon). Abbol a penzbol vettem magamnak a kocsit is, amit en gyujtottem ossze. Ennel tobbet nem tudok mar tenni.
2010. aug. 7. 19:15
 12/42 anonim ***** válasza:
62%

Azzal nem tesznek rosszat, hogy azt mondják, hogy ne legyen mindenféle kapcsolatod házasság előtt. Látom, hogy 13 évesen kezdik a csajozást-pasizást a fiatalok és nagy részük rosszabb lelkiállapotban van, mint aki nem megy ezekbe bele.

A túl nagy kontroll sem egészséges, ahogy szüleid bánnak veled, de nekem is hasonlóak a szüleim. Voltak nehéz időszakok, de megtanultam kezelni őket, hogy ne legyen veszekedés és megbízzanak bennem, a lényeg, hogy nyugodtan beszélgess velük, és tervezd a jövődet, az el fogja terelni a figyelmedet. Nem maradsz ki amúgy sokmindenből, és nem tudom te mire vágysz, de tudnod kell, hogy értékes személy vagy.

2010. aug. 7. 19:16
 13/42 anonim ***** válasza:
96%

Lehet, h az lenne a legjobb megoldás ha elköltöznél pl: kollégiumba. Sztem próbálj meg még egyszer beszélni a szüleiddel hátha megértik, magyarázd el nekik, h most vagy fiatal most akarsz élni.

Ja, és azt is mond meg nekik, h így nem lesz unokájuk sem mivel nem tudsz megismerkedni másokkal.(megjegyzem ez néha beválik :) )

Ha pedig egyetemre jársz próbálj meg ott ismerkedni.

2010. aug. 7. 19:16
 14/42 anonim ***** válasza:
96%

Az a baj, hogy mondhatjuk neked, hogy csajozz be, ne törődj velük, de te is olyan vagy, mint párom: túl lelkiismeretes. Ami egy becsülendő tulajdonság, de nem mindig hasznos. Sajnos sok mindent nem tudsz tenni, mert velük élsz, gondolom nincs pénzed se külön menni, így sajnos marad az, hogy titokban csinálj dolgokat és keresd a kiutat!

Nem normális, hogy szüleid így bánnak veled. :(

2010. aug. 7. 19:19
 15/42 A kérdező kommentje:
Azt meg nem is irtam, hogy olyan kontroll alatt tartanak, hogyha mar 5 percet kesek, hivnak telefonon, hogy kivel vagyok es hol. Mindent tudni akarnak. Apu nagyon agressziv, ha valamit nem ugy teszek, ahogy o akarja.
 16/42 anonim ***** válasza:
96%
költözz el, majd megoldják...nehogy már tönkretegyék az életedet...amúgy meg nagy f.sz vagy, ha 21 évesen hagyod magad megverni, nem hiszem, hogy egy 60 éves kezét olyan nehéz lefogni
 17/42 A kérdező kommentje:
Soha nem mernem megutni a sajat apamat - tiszteletbol es o kb. ketszer akkora, mint en, pedig en sem vagyok kis termetu, szoval eselyem sincs.
2010. aug. 7. 19:23
 18/42 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon önzőek a szüleid.Csak amgukra gondolnak, rád nem.

És ha ők már nem lesznek?

Neked kid lesz?KI fog melletted állni, segíteni?

Tudom kemény szavak, de neked is EGY életed van.Most azt mondják, majd 30 évesen.Akkor meg majd azt mondják 40... és így tovább.Igen, mindig az ő pici fiuk maradsz, de nem így kellene gondolkodniuk.

2010. aug. 7. 19:23
 19/42 anonim ***** válasza:
96%
Elhiszem, hogy segíteni akarsz nekik, mert a szüleid. Ez érthető, de tönkre teszik az életed. Soha nem lesz önálló életed, nem fogják hagyni. Nagyon ragaszkodnak hozzád, elérik, hogy kötődj egy életre. Most azért nem lehet barátnőd, mert fiatal vagy, később pedig azért leszel magányos, mert nincs az az épeszű nő, aki szóba állna egy olyan felnőtt férfival, akit ennyire ural a családja. Mert biztos lehetsz benne, hogy hiába leszel 30 éves, ugyanúgy uralkodni fognak rajtad. Előbb-utóbb eljön az ideje annak, hogy a gyerek külön váljon a szülőktől. A te esetedben jobb lenne előbb, mint utóbb. Segíteni úgy is tudsz, ha nem élsz velük. Ha fontos elintézendő van a ház körül akkor átmész, megcsinálod. Azért ilyen agresszívak veled, mert hagyod magad. Nem teszel semmiféle lépést a saját, különálló jövőd érdekében (tanulást leszámítva). Állj a sarkadra, legyél kicsit önző. Különben örökre ott ragadsz.
2010. aug. 7. 19:26
 20/42 anonim válasza:
96%
Egyetértek az utolsóval. Szerintem költözz el, és a szüleidet pedig bízd rá valakire. Nem gondoskodhatsz róluk úgy, hogy közben neked nincs életed... Legrosszabb esetben küld el őket egy öregek otthonába. Már csak az ő érdekükben is, hiszen biztos te is nagyobb lelkesedéssel segítesz nekik, ha boldog vagy. Ha egy-két hétig nem leszel velük, csak blátják, hogy kéne élned az életed...
2010. aug. 7. 19:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!