Masnak is van ilyen problemaja a szuleivel? Mit tehetnek?
A szuleim nagyon konzervativan gondolkodnak. 21 eves vagyok es nem lehet nemi eletem (meg szuz vagyok). Ha elmegyek valahova este, otthon kell lennem 9-re legkesobb es gyakran megjegyzeseket tesznek, hogy "nehogy aztan bajt okozz", "hazassag elott nincs szex" stb. Mit tehetnek? Meg baratnom sem lehet, mert nem hagyjak. Azt mondtak, raerek 30 eves korom utan, addig meg tanuljak, dolgozzak, alapozzam meg a jovomet. Szerintetek tenyleg realis elvaras ez? Meg sosem volt baratnom, de maganyos vagyok es szeretnek egyet. A szuleimnek emlitettem ezt, de nem ertenek meg, azt mondjak, hogy tul fiatal vagyok ehhez. Mivel tudnam oket meggyozni? Meg egyetemre jarok, igy elkoltozni nem tudok es nem is akarom oket magukra hagyni, egyetlen fiuk vagyok es otthon sokat kell segitenem, mert a szuleim fizikalisan mar nem mindent tudnak megcsinalni (60 ev koruliek).
21/F
Azzal nem tesznek rosszat, hogy azt mondják, hogy ne legyen mindenféle kapcsolatod házasság előtt. Látom, hogy 13 évesen kezdik a csajozást-pasizást a fiatalok és nagy részük rosszabb lelkiállapotban van, mint aki nem megy ezekbe bele.
A túl nagy kontroll sem egészséges, ahogy szüleid bánnak veled, de nekem is hasonlóak a szüleim. Voltak nehéz időszakok, de megtanultam kezelni őket, hogy ne legyen veszekedés és megbízzanak bennem, a lényeg, hogy nyugodtan beszélgess velük, és tervezd a jövődet, az el fogja terelni a figyelmedet. Nem maradsz ki amúgy sokmindenből, és nem tudom te mire vágysz, de tudnod kell, hogy értékes személy vagy.
Lehet, h az lenne a legjobb megoldás ha elköltöznél pl: kollégiumba. Sztem próbálj meg még egyszer beszélni a szüleiddel hátha megértik, magyarázd el nekik, h most vagy fiatal most akarsz élni.
Ja, és azt is mond meg nekik, h így nem lesz unokájuk sem mivel nem tudsz megismerkedni másokkal.(megjegyzem ez néha beválik :) )
Ha pedig egyetemre jársz próbálj meg ott ismerkedni.
Az a baj, hogy mondhatjuk neked, hogy csajozz be, ne törődj velük, de te is olyan vagy, mint párom: túl lelkiismeretes. Ami egy becsülendő tulajdonság, de nem mindig hasznos. Sajnos sok mindent nem tudsz tenni, mert velük élsz, gondolom nincs pénzed se külön menni, így sajnos marad az, hogy titokban csinálj dolgokat és keresd a kiutat!
Nem normális, hogy szüleid így bánnak veled. :(
Nagyon önzőek a szüleid.Csak amgukra gondolnak, rád nem.
És ha ők már nem lesznek?
Neked kid lesz?KI fog melletted állni, segíteni?
Tudom kemény szavak, de neked is EGY életed van.Most azt mondják, majd 30 évesen.Akkor meg majd azt mondják 40... és így tovább.Igen, mindig az ő pici fiuk maradsz, de nem így kellene gondolkodniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!