Van másnak is hasonló problémája az apjával?
Őszintén szólva, pár dolgot nem értek a kérdésedben: az odáig világos, hogy zavar, hogy édesapád dohányzik és iszik, főleg, hogy agresszív is - ez engem is zavarna.
De: ha jól olvastam, nagymamád - és talán ti is - évek óta szekáljátok, hogy "nem dolgozik elég keményen"... Mi az, hogy a fizetése nem elég egy 4 tagú család rendes eltartásához?! Miért neki kellett egyedül eltartani a 4 tagú családot? Ő gebedjen meg két állásban, és elvárod, hogy munka után még otthon is segítsen (a másik háromnak, aki, mivel azt írod, eltartott, nyilván nem dolgozik, tehát nyugodtan el tudná látni az otthoni munkákat).
Szerintem te azért nem tudsz édesapádra felnézni, mert egyrészt erősen befolyásol a nagymamád véleménye, másrészt sejtelmed sincs róla, milyen az, amikor hullafáradtan mész haza a munkából...
Köszönöm a választ, de ha valamit nem értesz, akkor kérdezz rá, mielőtt véleményt írsz róla.
Nem ő dolgozik egyedül. Édesanyám is keres, talán jobban is mint ő. Ugyanúgy mindenki kiveszi a részét itthon a házimunkából(az öcsém annyira nem). De túlsúlyban anya meg én csináljuk a legtöbb dolgot, mert ha őt kérjük meg akkor csinál egy keveset, nem elég alaposan, és még utána ő mondogatja h na bezzeg most ő csinált mindent...
A munkájával kapcsolatban...olyan helyen dolgozik ahol gyakorlatilag egész nap a kocsiban van,persze vannak olyan napok, ahol többet kell dolgoznia, van amikor kevesebbet. És arról, hogy hazajön hulla fáradtan és akkor keljen segítenie...nos, anya is ezt csinálja.(ja meg főz, mos, vásárolni megy stb)...
Nem tudom, hogy Apukad hany eves, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a korral mar "lefele" megy, tehat faradekonyabb is lesz. A tulajdonsagai azok pedig nem hinnem, hogy most ujak lennenek, mivel eddig is ilyen volt, de talan Te nem figyeltel erre oda,mivel gyermek voltal, de az Edesanyad tudott volna ezen valtoztatni, ugyanugy, mint a haztartasi munkak beosztasan is.
Tehat Apukad az ilyen, mert megtehette eddig is, hogy szetdobalja a szennyeset, mivel volt Aki osszeszedte utanna.
Dohanyozni sem kellett volna megengedni a lakasban, mivel kint is lehet, es eppen a gyermekek miatt is, de valoban a szagok miatt. Tehat eddig mindent lehetett, most aztan ezen valtoztatni nagyon nehez lesz.
A 14.25-öst nem igazán értem, kifejthetné bővebben is.
Elmondani sajnos nem nagyon lehet neki, mert mindig arra tanítottak h minden körülmények között tisztelni kell a szüleidet(ergo még így is). Ha mindent kiadnék magamból amit róla gondolok annak nagyon csúnya vége lenne. Amúgy már próbáltam hol finoman, hol durvábban, de nem nagyon érdekli.
Az hogy idővel fárad az ember...nos, a munkához való hozzáállása nem most lett ilyen. Az, hogy nem akart dolgozni menni, kicsit több pénzt keresni, nem most volt, hanem ezelőtt 10-15 évvel. Tisztában vagyok vele, hogy ezt anya rontotta el annak idején, mikor mi megszülettünk és még mindig cigizett apa meg megengedte neki, hogy a lakásban tegye, és nem szólt neki mikor nem pakolt el maga után. Most már sajnos ő se tud mit tenni...
Már bocs de gondold végig mi lett volna ha lelép és egyáltalán nem add pénzt, ha egyálltalán nem dolgozna és egész nap részegen fetrengene.
Lehet hogy nem tökéletes de ennél sokkal rosszabb "apák" is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!