Ha kisgyermekes rokon megy látogatóba, kinek a felelőssége odafigyelni... ?
Amikor mi anyóshoz vittük a lányom, az egész találkozó arról szólt, hogy anyós nyivákolt, ezt nem szabad, azt nem szabad, de annyi esze nem volt, hogy elpakolja a vázát a tv állványról, mert a 8 hónapos simán belecsimpaszkodott. A többi tárgyról nem is beszélve.
(Egy ilyen korú babának hiába mondják, mit szabad mit nem, de a sok tiltás is feszültséget kell a babában, aki ugye is ismerkedik a világgal)
Ezt egy-két alkalommal még végighallgattam, aztán úgy döntöttem, hogy, aki erre nem képes, hogy egy picit a vendége (unokája) kedvére tegyen, az babázás igénye esetén jöjjön hozzánk. Nem beszélek a két kutyája szőréről, porszívózás elmulasztása és a portörlés elfelejtése a tv állványon, kis polcokon stb.
Azóta mi nem is voltunk nála, ő meg nem szívesen jön, mert nem érzi otthon magát (nem is kell otthon éreznie magát, hisz nem otthon van :) )
Érdekes, szerintetek akkor normális az , amikor a nyolc hónaposom mindent meg akar fogni, rágni, folyamatosan felügyelem, veszem ki sorban a kezéből az értékes vázát, dobozokat stb ami mind elérhető magasságban van, nem lankadhat a figyelmem egy pillanatra sem órákon keresztül, mert veszélybe kerülhet. A gyereket ez frusztrálja mert semmit sem csinálhat, nyilván a saját kis játékai már nem annyira érdekesek, mint a tv állvány kincseket rejtő polcai.
Komolyan ennek mi értelme van?
És igen, inkább nem megyek ilyen anti bababarát emberekhez, mert abban a pár órában tudok itthon nyugodtan főzni, pakolni stb, mert tudom, hogy a gyerekem biztonságban van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!