Ha kisgyermekes rokon megy látogatóba, kinek a felelőssége odafigyelni... ?
Szerintem ez közös érdek.
A vendég látó, ha tudja, hogy jön egy gyerek hozzá, akkor az értékesebb dolgait elrakja.
A szülő meg figyeljen a gyerekre, hogy véletlen se forduljon elő semmi baleset.
Alapvetően a szülő felelőssége, de szerintem a vendéglátónak is lehet annyi esze, hogy tudja, bizonyos dolgokat érdemesebb elrakni babás látogatás előtt.
Oké, itt most nem a könyvekről beszélek például. De nem is értem, hogy maradhatna egyedül egy kisgyerek olyan sokáig, hogy nekiálljon könyveket tépkedni?
Egyértelműen a szülőé.
Nyilván én se hagynék elől egy porcelán kínai vázát, amit méregdrágán vettem,vagy uknagyapamtol örököltem, de biztos nem rámolnám át a lakást.
És az se mindegy, a másik gondol-e erre egyáltalán, nekem is csak azért jutott eszembe a vázás példa, mert van macskám, de, ha a vendéglátósnak se állata, se gyereke, talán meg se fordul a fejében.
Az anya ismeri a gyerekének az életkori sajátosságait, neki kell erre figyelni.
Egy kisgyereket amúgy sem szabad felügyelet nélkül hagyni, ez pedig a szülő feladata.
Nem csak a "károkozásról" beszélek, de pl előfordulhat olyan is, hogy lenyel valamit.
A vendéglátónak érdemesebb pár dolgot elpakolnia, legalább "gyerek-hatókörön" kívül, de összességében a szülőnek kell odafigyelnie.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!