Jól gondolom vagy én túlzom ezt el?
Sziasztok!
Noss az alábbi a helyzet amiben nem tudunk megegyezni, pontosabban nem tudom hogy én gondolom e rosszul.
Tavaly történt egy halaleset (a gyermekem halt meg születése után pár héttel), a szüleimen kívül nem jött el senki a temetésre, és amíg élt, addig sem jöttek el megnezni, pláne nem adtak meg 1 csomag pelenkát sem. A kifogások a következők voltak :
Aznap megyek nyaralni nem érek rá(a temetés délelőtt volt, az utazás pedig este 9kor volt) a másik hogy a férje dolgozott és a feleség félt egyedül elindulni, a harmadik hogy túl messze élnek tolunk (130 km), a negyedik pedig külföldön van, és drága a jegy (oda vissza 10.000 lett volna megneztem direkt hogy mennyi az a nagyon drága jegy) az utolsót pedig nem engedte el a felesége (!!!).... Ez lenne az én "szűk családom"
Szóval csak én a férjem a szüleim, tesóm, és egy legjobb barátnőm volt ott.
Februárban esküvőnk lesz... És innen jön a kérdés. Ugye jogosan nem akarom őket meg hívni azon az elven "ha a szomorusagban nincsenek velem akkor a boldogságban sem kell" anyukám szerint illetlenseg nem meghivni őket, max nem jönnek el, de ha elis jönnek nem tudok rajuk jó szívvel nézni. Nagyon fáj hogy nem jöttek el, hisz a családomnak hittem őket. Jogos a sertodottsegem vagy nem?
27, 28!
Tehát gyászolom a gyerekem és ezt a Facebookra teszem ki. Mert annyira azért csak nem gyászolom, hogy a kozossegi oldalt egy par napra azert elfelejtsem. Bántás nem volt a célom, csupán kicsit furcsának tartom, sőt, nem is kicsit, hohy ő megfelelonek tartja ott a halálhírt bejelenteni, de a reszvetnyilvanitast ugyanotg mar nem tartja megfelelonek. Ezt hivjak kettos mercenek.
29!
Már hogyne lenne. Majd mindenki eldönti, hogy elmegy e egy temetésre. Pláne a felnőtt ember. De ha a halálhírt lehet a közeli hozzátartozókkal facebookon közölni-hozzatartozokkal, akik elvileg fontosak, hiszen különben nem sértődne meg, hogy nem jöttek el, akkor konkretan mi a problema azzal, ha ők virtulaisan nyilvánítanak részvétet a temetésen való részvétel helyett?
34!
Én írtam azt a hozzászólást is. Igen, megrázó volt, hetekig remalmaim voltak. A nagyanyám őrjöngése iszonyatos volt, többet nem akarok ilyet átélni. Nem én voltam anno az egyetlen, akit így megrázott, nagyon sokan hasonlóan nyilatkoztak utána. Továbbra is mindenki maga dönti el, hogy akár e temetésre menni.
A kérdésben pedig egy olyan személy panaszkodik, aki olyan fontosnak nem erezte sem a gyereke elvesztését, sem a felsorolt hozzátartozókat, hogy ő maga szemelyesen, telefonon vagy egy gyaszkartyat jelentse be a halálesetet, hanem kiposztolta Facebookra.
Az illik nem illik itt kezdődik
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!