Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jól gondolom vagy én túlzom...

Jól gondolom vagy én túlzom ezt el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Noss az alábbi a helyzet amiben nem tudunk megegyezni, pontosabban nem tudom hogy én gondolom e rosszul.

Tavaly történt egy halaleset (a gyermekem halt meg születése után pár héttel), a szüleimen kívül nem jött el senki a temetésre, és amíg élt, addig sem jöttek el megnezni, pláne nem adtak meg 1 csomag pelenkát sem. A kifogások a következők voltak :

Aznap megyek nyaralni nem érek rá(a temetés délelőtt volt, az utazás pedig este 9kor volt) a másik hogy a férje dolgozott és a feleség félt egyedül elindulni, a harmadik hogy túl messze élnek tolunk (130 km), a negyedik pedig külföldön van, és drága a jegy (oda vissza 10.000 lett volna megneztem direkt hogy mennyi az a nagyon drága jegy) az utolsót pedig nem engedte el a felesége (!!!).... Ez lenne az én "szűk családom"

Szóval csak én a férjem a szüleim, tesóm, és egy legjobb barátnőm volt ott.

Februárban esküvőnk lesz... És innen jön a kérdés. Ugye jogosan nem akarom őket meg hívni azon az elven "ha a szomorusagban nincsenek velem akkor a boldogságban sem kell" anyukám szerint illetlenseg nem meghivni őket, max nem jönnek el, de ha elis jönnek nem tudok rajuk jó szívvel nézni. Nagyon fáj hogy nem jöttek el, hisz a családomnak hittem őket. Jogos a sertodottsegem vagy nem?

2020. aug. 25. 22:08
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a férjem szülei (nem írtam róluk) sajnos messze élnek és nagyon drága a jegy (kB 500.000 oda vissza) így tőlük nem vártam el, de persze velünk voltak lélekben, kamerán keresztül stb.

Akikről szó van pedig :

Unokatestvérek akikkel idáig nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, a verszerinti apám, (akit nem engedett el a felesége féltékenységbol nehogy találkozzon anyukámmal pedig már 10 eve hogy a felesége a nő, és van egy 8 éves lányuk)

Keresztszulok Londonból, aki azt mondta h drága a jegy.

Idaig elvileg mindenkivel jó volt a kapcsolat. Most pedig több mint 1 éve nem beszélünk mióta történt ez az egész.

2020. aug. 25. 23:02
 12/50 anonim ***** válasza:
86%
Vannak visszahozhatatlan alkalmak, amit nem szabad elbagatelizálni, ilyen volt a babád temetése. Részvétem a veszteség miatt (ez annyira üres szó, de átérzem, van 2 gyerekem), de a családod nem volt tekintettel az érzéseidre. Ehhez képest az esküvő neked ugyanúgy fontos, de nekik egy ingyen kaja + zenés buli lenne. Aki a bajban nem volt ott, nincs mit ünnepeljen veletek. Én sem hívnék el ilyen rokonokat. Aki számon kéri vagy jelzi, hogy várja a meghívást, annak meg elmondhatod, hogy mivel tavaly már láttad, hogy az úti költség/feleség/stb. miatt terhes volt nekik egy számodra nagyon hangsúlyos eseményen részt venni, most eszedbe sem jutott őket ilyennel zaklatni, hiszen akkor sem tudtak megjelenni, tehát előre megkíméled őket az elutasító választól. A ti ünnepetek lesz, nem ingyen cirkusz.
2020. aug. 25. 23:04
 13/50 anonim ***** válasza:
86%

Eszembe se jutna meghívni őket.

"ha a szomorusagban nincsenek velem akkor a boldogságban sem kell"

2020. aug. 25. 23:11
 14/50 anonim ***** válasza:
93%
1 éve már nem is beszéltek, nem hinném, hogy megsértődnek, meg amúgy is mindegy nem!?
2020. aug. 25. 23:11
 15/50 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem eleve rossz hozzáállni úgy, hogy kit illik vagy nem illik meghívni. Már nem közösít ki a falu, ha nem tartasz be minden íratlan szabályt. :) Sokkal fontosabb, hogy megpróbáld magad olyan emberekkel körülvenni, akiknek számítasz és nekik megadni, hogy számíthassanak rád. A temetésre sem illemből kellett volna elmenniük, hanem mert érdekelnie kellett volna őket, hiszen ha te fontos vagy nekik, ott akartak volna lenni melletted. Nem így volt. Akkor meg minek hívnád meg őket az esküvőre? Ennél kevesebbért se hívnék meg embereket, ennél jobb indok (úgymond) nem kell.
2020. aug. 25. 23:14
 16/50 A kérdező kommentje:
12. Szívemből szóltál. Amikor kitettem FBre hogy mitortent meg csak rám sem írtak, fel sem hívtak csak a kép alá odabiggyesztettek egy részvétemet és ennyi. Azóta se hívtak. Így megvan szerintem a végleges létszám :( nem ilyet akartam, nem is nagyot nem is kicsit. KB az én részemről 10-15 fő, plusz a férjem részéről aki itt van csaladtag az országban, vagy ha eljonnek messziről akkor ők. Max 30 ember. De most kB 10en leszünk, de még sokat is mondtam. Persze azokat kell meghívni akik fontosat, de őket fontosnak tartottam egészen a temetés napjáig. Azóta senki nem írt, üzent ezek közül az emberek közül :(
2020. aug. 25. 23:15
 17/50 anonim ***** válasza:
81%
Ennyit róluk
2020. aug. 25. 23:27
 18/50 anonim ***** válasza:
88%
Mivel az én fejemre is szrnak a rokonok, ezért nekem is csak pici esküvőm lesz. A nagy lakodáré árából meg elmennék a férjemmel valami jó kis nászútra (nyílván figyelembe véve a covidot) vagy magamnak szereznék élményt (pl workshopok)
2020. aug. 25. 23:53
 19/50 anonim ***** válasza:
97%

külföldi magyarként én meg tudom érteni azokat akik a drága repjegyre hivatkozva nem mentek el. egy esküvőt hónapokkal előre tervezik, így az utazást is lehet előre tervezni, megvenni, szabit kivenni. temetéssel általában nem szoktak hónapokat várni, a repjegy is drága ha pár nap múlva akarsz utazni, temetésre szabit sok munkahely csak akkor ad ha közeli rokon (szülő, testvér, házastárs, gyerek), és általában csak 1-2-3 napot. ebbe ugye bele kell férjen az utazás oda, a temetés és az utazás vissza.

apukád új neje viszont szánalmas.

2020. aug. 26. 00:01
 20/50 A kérdező kommentje:
A keresztszulonek saját vállalkozása van kint, és mint írtam 10 azaz tízezer forint lett volna oda vissza a repjegy. Azóta volt itthon 3x és 1x fel nem hívott volna hogy hogy vagyunk, esetleg mondjam már el mégis hol és merre találja a sírt. Ha az én rokonomnak lett volna ilyen alap hogy megyek.... És szerintem nem létezik olyan főnök aki nem értette volna meg hogy temetésre kell mennie.
2020. aug. 26. 00:07
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!